“El meu desig per al sector és l’estabilitat i l’alegria”
Quins reptes tens com a nou president?
El repte principal és posar el nostre territori en valor, unint el sector primari amb el de l’hostaleria. I, un cop tinguem aquesta xarxa ben construïda, començar a créixer tots junts.
Quins canvis has detectat els darrers anys en els establiments del sector? Cap a on va?
Cada cop hi ha menys professionals que vulguin treballar en el sector de la restauració. S’està perdent la passió que fa moure un restaurant o qualsevol sector que es dedica al turisme. Es necessita molta dedicació i molta empatia amb la gent i és on estem trobant més dificultats. En aquest sentit, crec va cap al luxe: restaurants petits amb poca gent o establiments mitjanament grans que faran pagar preus elevats per poder arribar a tot.
Quins són els avantatges de formar part d’una associació com la que presideixes?
Crec que la unió fa la força. Ens hem d’unir totes les Terres de l’Ebre i, juntament amb la Federació, ser més forts.
Què té la gastronomia del Montsià que no tenen altres territoris de la província?
La gran diversitat de productes, productors i aliments sostenibles, ecològics i poc explotats. Jo crec que som una zona única i exclusiva.
Parla’ns d’algun plat o producte insígnia de la zona
Tenim una gran diversitat de productes que ens arriben del mar, com l’ostra, el musclo, la galera o el llagostí. Tampoc ens podem oblidar d’un bon corder o un bon cabrit com el de la Fardasqueta. Al final, són productes únics dels quals només en podem gaudir els mesos de maig i juny i fins l’any següent no podem tenir més producció. També tenen la seva identitat i pasturen enmig de la serra del Montsià.
Un desig per al sector hostaler?
Sortir de la crisi que arrosseguem a conseqüència de la covid. Hi ha hagut una pujada de preus de tota la matèria primera i, al final, tot això afecta els nostres preus finals. Però no podem atribuir-ho client i ho hem d’assumir els hostalers. El meu desig, doncs, és l’estabilitat i l’alegria.
Recomana’ns un racó del territori on desconnectes del dia a dia
Davant el mar. Passejar i mirar l’horitzó. Però tenim molts llocs. Un dilluns podem anar a la Foradada i relaxar-nos mirant tot el delta de l’Ebre o passejar pels Ports i gaudir de tota la plana del Montsià. Però el que més m’agrada és anar a la finca, passejar per l’horta, respirar i observar totes les vistes que tenim.
DESTACAT
El repte principal és posar el nostre territori en valor, unint el sector primari amb el de l’hostaleria.