Es busquen voluntaris per estudiar si el consum de pomes redueix el colesterol

[vc_row][vc_column][vc_column_text][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Es busquen voluntaris per estudiar si el consum de pomes redueix el colesterol

La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l’Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV), situats a Reus, busquen voluntaris per estudiar l’efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol “dolent”. L’estudi, anomenat AppleCor, requereix la participació de 120 homes i dones, majors de 18 anys i amb uns índexs de colesterol LDL superiors als 115mg/dL.

La recerca compararà l’impacte del consum de pomes de polpa vermella amb el consum de pomes de polpa blanca i les infusions d’un fruit vermell anomenat aronia, amb l’objectiu d’analitzar quin és l’efecte de les antocianines, components d’origen natural presents en algunes varietats d’aquestes fruites, en la reducció del colesterol LDL.

Durant 6 setmanes, els participants hauran de consumir diàriament una de les tres varietats de productes de l’estudi. Els voluntaris han de ser no fumadors i no prendre medicació per a la diabetis, la pressió arterial ni el colesterol.

La recerca d’intervenció nutricional es durà a terme a la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situada davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@ctns.cat i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

A l’estudi hi participa el Grup d’investigació NFOC-Salut de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. Per a les infusions, la recerca compta amb la col·laboració d’aigua Bezoya.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Més notícies