Torna el Concurs Mestre Major Romescaire
[vc_row][vc_column][vc_column_text]


Els dies 2 i 3 de novembre el Serrallo recuperarà el Concurs Mestre Major Romescaire, estrenarà el Concurs Mestre Petit Romescaire i acollirà un tast popular de romesco. Actes que donaran el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Romesco que es celebraran a Tarragona del 5 al 17 de novembre amb menús a restaurants de la ciutat i activitats paral·leles amb el romesco com a protagonista.

 

Avui dimecres 2 d’octubre ha tingut lloc l’acte de presentació del tradicional Concurs Mestre Major Romescaire de Tarragona, el qual es recuperarà aquest mes de novembre. L’acte ha servit també per visibilitzar la posada en  marxa de la col·laboració entre vuit entitats i organitzacions de la ciutat que impulsen la recuperació del romesco i que des d’avui es comprometen a promoure Tarragona com a ciutat bressol d’aquest producte gastronòmic excepcional de la zona.

Els dies 2 i 3 de novembre, doncs, el Serrallo acollirà de nou el Concurs Mestre Major romescaire, estrenarà el concurs Mestre Petit Romescaire i celebrarà la romescada popular, actes que donaran peu a les jornades gastronòmiques del Romesco que s’allargaran fins al 17 de novembre.

Aquestes iniciatives són el tret de sortida a un seguit d’actuacions que volen consolidar el romesco al llarg del temps com el producte insígnia de la capital de la província.

Representants de les organitzacions que col·laboren plegades des d’avui en la promoció i consolidació del romesco com a patrimoni gastronòmic indiscutible de Tarragona han estat presents a la presentació d’aquesta tarda. 

Concretament, la presentació ha comptat amb el Sr Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat;  amb Laura Castel, Presidenta del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona; amb Montserrat Tomasa, representant del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona; amb David Martín, de l’Associació de Veïns del Serrallo; amb la directora de Port Tarragona Montse Adan, Representant del Port de Tarragona i amb Marta Ferrero del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. 

Javier Escribano, President AEH Tarragona Ciutat, ha donat la benvinguda i ha agraït la voluntat de col·laboració de totes les organitzacions implicades i ha donat a conèixer el projecte principal que tenen entre mans a curt termini, un cop acabades les activitats vinculades al romesco del primer cap de setmana de novembre: Les Jornades Gastronòmiques del Romesco que començaran el proper 5 de novembre i s’allargaran fins al dia 17

“Nos hemos encontrado por el camino a mucha gente que tiene ganas de hacer cosas, de cambiar la ciudad. El romesco es 100% tarragona y 100% Serrallo”

Per una banda, els dies 2 i 3 de novembre, El Serrallo s’omplirà d’activitats per a grans i petits com els concursos romescaires o les degustacions de creacions culinàries a la Confraria de Pescadors del Serrallo.

Aquest any, i per primera vegada, l’AEH Tarragona Ciutat i les diverses entitats col·laboradores, organitzaran el dia 2 de novembre el concurs MESTRE PETIT ROMESCAIRE on nens i nenes podran fer les seves creacions culinàries.

El dia 2 serà també un dia de gaudir del TAST POPULAR DE ROMESCO que des de les 9h del matí omplirà la pèrgola de la Confraria de Pescadors del Serrallo. Pitu Mosquit i el seu equip de restauració oferiran una degustació de romesco autòcton, original i versàtil de Tarragona per només 5€ acompanyat de pa, vi o cervesa.

Les jornades són innovació, però també tradició. Per això es celebrarà de nou el clàssic CONCURS MESTRE ROMESCAIRE, vigent des de l’any 1951 i celebrat de forma bianual a  Tarragona des de fa més de 50 anys, el diumenge 3 de novembre. Un acte que vol rememorar i no deixar caure en l’oblit un romesco que neix gràcies als pescadors del barri del Serrallo que, quan anaven a feinejar al mar, aprofitaven els fruits del camp per cuinar a la barca.

David Martin, president de l’Associació de Veins del Serrallo, en representació de la Confraria i de l’Associació Peix Blau, ha destacat “El caràcter brutal de la gent del Serrallo pel grau d’implicació i l’estima pel barri. Crec que aquest concurs i les noves edicions tindran molt d’èxit perquè hi participen totes les entitats que faran que sigui possible”

Com explica la Montserrat Tomassa del Sindicat d’Iniciativa i Turisme “El Concurs Mestre Romescaire va començar el 1951 i es va celebrar intermitentment cada dos anys fins fa quatre anys. Teníem ganes de recuperar-lo i mentre miràvem com fer-ho van venir a proposar-nos-ho. L’avantatge de fer-ho conjuntament és que nosaltres som els únics que tenim la patent”

“La novetat d’aquest any es que es farà també per petits.  És una forma de fer escola molt agradable”. 

Serà a partir del dia 5 de novembre i fins al 17 de novembre que els millors restaurants de Tarragona ciutat participaran en aquestes jornades gastronòmiques amb el romesco com a element protagonista de la seva cuina,  amb l’objectiu d’assentar les arrels de la cuina tarragonina amb orígens que es remunten a èpoques molt antigues. Un cop acabades les jornades l’objectiu és que els restaurants mantinguin el romesco a la carta durant tot l’any.

Però les jornades no només es tastaran, sinó que es recordaran, es debatran i es conversaran a través d’una TERTÚLIA sobre el Romesco al SXXI amb el tarragoní i serrallenc conegut per tots com a Pitu Mosquit.

Les jornades acolliran altres activitats complementàries, sempre relacionades amb el mar i el Serrallo, com les que proposa el Port de Tarragona 

“Volem anar més enllà de la pròpia logística del Port. Volem implicar-nos amb una iniciativa com aquesta. Estem contents de poder colaborar fent activitats complementàrias als concursos i jornades que puguin sumar i que sigui un èxit, com visites en golondrina per veure Tarragona des de mar o obrint l’observatori blau”, comenta Montse Adan del Port de Tarragona.

Les inscripcions al Concurs Mestre Romescaire són limitades i es poden realitzar a la seu de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona (Rambla Nova, 114, 2n 1a, de 9h a 13 i de 16h a 18h.  Les persones que vulguin apuntar-se al concurs poden fer-ho fins al 24 d’octubre i les places són limitades a 20 persones. 

Consulta les bases del concurs AQUÍ

Podreu trobar el programa de les jornades properament a la web aeht.es o seguir la pàgina Jornades Gastronòmiques AEH a Facebook i Instagram.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Més notícies