L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona reclama la congelació de la taxa turística

L’AHPT reclama una comunicació transparent del decret que incrementarà la taxa turística fins a un 33% i un diàleg previ amb el sector abans d’aplicar mesures com aquesta.

“No és moment de posar més pals a les rodes, sinó de facilitar la carrera de fons en la que estem immersos”

A partir de l’1 de juny, l’Agència Tributària de Catalunya, augmentarà la taxa turística amb tarifes que arriben als 3€, xifra que representa un increment de fins el 33% respecte l’any anterior.

Podeu consultar aquí les tarifes: https://atc.gencat.cat/ca/tributs/ieet/quota-tributaria/

Recordem que la taxa turística és l’impost que s’aplica al preu de les estades en els establiments turístics -hotels, apartaments turístics, càmpings, allotjament rural, albergs de joventut, habitatges d’ús turístic, àrees de pernoctació destinades a albergs mòbils i embarcacions de creuer turístic- de Catalunya.

L’any 2020, el Govern de la Generalitat va posposar l’entrada en vigor de l’increment de l’impost sobre les estades en establiments turístics, prèviament aprovat en la llei 5/2020, com a mesura per paliar els efectes que la crisi sanitària va tenir sobre els allotjaments turístics, però aquest 2021, si no hi ha un gir radical en els propers dies, l’increment es produirà el proper 1 de juny, donat que la Generalitat no ha proposat noves pròrrogues d’aquesta entrada en vigor. 

Enfront aquesta situació, l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, en la seva primera junta després de la seva constitució l’hivern de 2020, ha volgut posar de manifest el seu desacord per aquest increment. Recordem que l’AHPT està formada per 130 allotjaments turístics de tota la província de Tarragona i per una junta liderada per establiments de referència com el Parador de Tortosa, Mas Passamaner, Le Meridien Ra o l’H10 Imperial Tarraco.

La greu situació que estem vivint s’ha allargat més del previst; no ha sigut només el 2020, sinó que ens trobem immersos en una lenta recuperació i alguns dels nostres hotels associats encara no han sortit del coma. Per aquest motiu, creiem que la congelació de la taxa turística aplicada el 2020 caldria ampliar-la almenys un any més. 

“No és moment de posar més pals a les rodes, sinó de facilitar la carrera de fons en la que estem immersos”, expressa Magí Mallorquí, president de l’AHPT.

Des de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, no només reclamem el manteniment de l’import actual de la taxa, sinó un comunicació oberta i transparent d’aquesta. Veiem que seguim amb la mateixa dinàmica del Govern que hem vist tots aquests mesos: una decisió més sense comptar amb l’opinió del sector ni comunicant obertament l’increment de la taxa als afectats. Estem en desacord amb aquesta falta de transparència i demanem que es comuniquin de forma àmplia i oberta les mesures que ens afecten.

Així doncs, des de l’AHPB  demanem:

-Transparència. Que la pujada de la taxa no quedi amagada rera altres notícies, sinó que es comuniqui obertament i sense por al debat i malestar que pot generar.

-Prorrogació de l’entrada en vigor de l’increment. No és moment d’afegir despeses als turistes. És moment de promoure l’activitat econòmica i turística.

-Diàleg amb el sector directament afectat per les mesures que aplica el Govern de la Generalitat. Volem participar en les decisions que es prenen i volem fer-ho abans que s’apliquin.

Necessitem demanda, necessitem recuperar el temps perdut i sobretot necessitem salvar els nostres negocis i el nostre destí. Cal ser competents en qualitat, però també en preu; i decisions com aquestes ens juguen en contra. Des de l’AEHPT demanem als nostres representants polítics que recapacitin i els emplacem a una trobada amb els representants dels allotjaments turístics que aglutinem per definir conjuntament mesures que ens juguin a favor i no en contra. 

Magí Mallorquí, president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona

Més notícies