S’inaugura l’AULA AEHT, l’escola de formació en hostaleria d’alt nivell
  • L’espai està totalment equipat amb la maquinària i el mobiliari necessaris per dur-hi a terme cursos tant teòrics com pràctics, amb l’hostaleria com a denominador comú.

L’hostaleria del camp de Tarragona estrena un nou espai polivalent on desenvolupar-hi formacions específiques i transversals. Les instal·lacions de l’empresa especialitzada en maquinària alimentària Francesc Tomas Llobet S.L. han estat l’escenari aquest dilluns de la inauguració de l’AULA AEHT, situada al mateix recinte del polígon industrial Nirsa de Reus.

L’AULA AEHT és una iniciativa de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona que sorgeix arran de la necessitat de fomentar la formació en hostaleria davant d’una de les problemàtiques més recurrents del sector: la manca de personal qualificat. Al respecte, el president de la Federació Francesc Pintado ha assenyalat que, en els últims anys, “els empresaris descarten amb resignació la possibilitat de poder contractar professionals i centren els esforços en poder incorporar persones amb ganes i inquietuds per formar-les al seu propi establiment.” Gràcies a aquesta iniciativa, “a partir d’avui disposem d’un centre que acollirà un potent pla formatiu, recollint les inquietuds i necessitats de les 16 associacions de l’AEHT i la seva junta.”

En aquest sentit, l’aula pretén complementar l’oferta educativa ja existent mitjançant un complet i exclusiu pla formatiu amb ponents de referència i temàtiques molt diverses. Aquest, conformat per una vintena de cursos amb capacitat per formar fins a quatre-cents alumnes, ha estat dissenyat per Jordi Jardí, vicepresident de Formació de l’AEHT i Tècnic de Formació Professional de cuina i pastisseria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Jardí ha destacat que “la suma de totes les modalitats de formació tant d’FP, universitàries com específiques és el fonament de la qualitat del sector, i aquestes no s’han d’entendre mai com ofertes paral·leles i distants.” És per això, diu, “que l’AEHT també puja al tren de la formació amb la intenció d’esdevenir un complement significatiu al territori.”

Assolir aquesta fita ha estat possible amb la col·laboració d’entitats públiques i privades, com ara l’empresa Francesc Tomas Llobet S.L., qui ha cedit un espai de les seves instal·lacions per a la causa. Al respecte, el seu gerent Francesc Tomàs ha explicat que “hem detectat com d’important és pel turisme la formació, així que per nosaltres és un orgull poder col·laborar a fer que el sector hostaler tingui un espai on poder compartir inquietuds.”

L’Aula compta amb el suport i l’apadrinament de dues institucions punteres en la formació hostalera al territori, com són la Universitat Rovira i Virgili o l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El director d’aquest últim, Jorge Gómez, ha recalcat que “estem vivint en una societat líquida en constant evolució on no podem deixar mai de rebre formació”. Ha destacat també que “la iniciativa de l’Aula serà una eina magnífica per ajudar a divulgar el turisme i augmentar la satisfacció dels clients”.

Per la seva part, el degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Òscar Saladié ha celebrat que aquesta iniciativa agrupi “el sector privat, l’administració i l’acadèmia”, i ha animat el president Pintado a comptar amb la URV “en les col·laboracions necessàries per establir sinergies que assegurin l’èxit de l’Aula”.

L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la Directora General de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, qui ha ha agraït i felicitat l’AEHT per la seva iniciativa, tot declarant que “si som capaços d’atreure talent, atraurem idees. Si tenim talent i idees podrem aixecar capital i per tant podrem fer un molt millor model turístic de país. Si som capaços de millorar el turisme millorarem el país, i això passa principalment per la formació.”

El calendari de formacions programades es pot consultar a www.aeht.es/formacio/ i les inscripcions es realitzen a través del correu formacio@aeht.esMés notícies