Les reserves creixen els migdies i els caps de setmana, però malgrat l’obertura dels restaurants durant les tardes i nits, l’ocupació encara es manté baixa.

L’AEHT creu que encara és aviat per fer valoracions en ferm i aposta per una campanya que incideixi en la seguretat de l’hostaleria per evitar comportaments com els que s’han vist aquest cap de setmana als carrers de Catalunya.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona manifesten la seva satisfacció pel fi del toc de queda i l’obertura continuada fins les 11h de la nit de bars i restaurants; però segueixen expressant que la limitació d’aforament en interiors és encara un trava per aconseguir que el sector pugui recuperar-se.

Diversos presidents territorials de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, comparteixen que hi ha hagut un augment de les reserves al migdia i els caps de setmana; però que malgrat la reducció de les restriccions i la possibilitat de servir sopars fins les 11h de la nit, aquestes mesures no s’han traduït, fins al moment, en un alta ocupació en els allotjaments associats ni en un increment exponencial de les reserves en bars i restaurants. Tot i això, l’associació creu que encara és aviat per fer una valoració en ferm, i que caldrà esperar uns dies per treure’n conclusions més exhaustives.

“Ha sigut un bon cap de setmana, sobretot els migdies; i la primera nit en que hem pogut servir sopars ha sigut bona, però dins del previsible. No hem notat un allau de reserves”, comenta Ángel Pérez, propietari del Restaurant El Pòsit i vicepresident de restauració de l’AEHT. Paraules que també comparteix Xavier Martí, Xef del Restaurant Casa Macarrilla i president de l’AEH Cambrils.

Per la seva banda, Juan Hervás, president de l’AEH Vila-seca, expressa que les reserves als migdies han sigut bones i que la nit d’ahir també va estar dins de la normalitat esperada. 

“Crec que la valoració, però, cal fer-la el proper cap de setmana, tenint en compte totes les nits de diumenge a dissabte. Creiem que la previsió serà bona, però hem de ser prudents perquè la situació pot canviar d’un dia a l’altre.  

En la mateixa línia s’expressa Joan Mira, president de l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp: “A Valls i a l’Alt Camp, l’ocupació els matins i migdies entre setmana ha sigut bastant bona, i els que van fer sopars ahir comparteixen que encara és una mica fluix, però esperem que s’animi”.

Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona; Xavier Salvat, president de l’AEH Reus i Juani Piñana, president d’AEH Terres de l’Ebre i ADELA,  comparteixen la mateixa línia que la resta de companys de junta. Bons migdies i caps de setmana, però un primera nit que esperen que millori els propers dies.

Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades; i Marta Domènech, nova president de l’AEHT i gerent de l’Hotel Hostal Sport de Falset, comparteixen que han tingut un bon cap de setmana i que l’ocupació ha sigut alta als migdies, però que entre setmana i a les nits, l’ocupació i les reserves segueixen sent molt fluixes.

L’AEHT considera que encara cal esperar uns dies per fer una valoració de l’evolució de l’ocupació i les reserves després de les noves mesures, i que com a sector caldrà seguir incidint en el discurs que porta repetint durant mesos: “L’hostaleria regula i és segura; perquè complim amb totes les mesures d’higiene i controlem comportaments inadequats, com els que hem pogut veure aquest cap de setmana”, comenta Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades.

Recordem que des d’aquest diumenge 9 de maig, el Govern de la Generalitat permet un horari continuat de la restauració fins a les 23:00h; amb un 30% d’aforament en terrasses i amb una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.Més notícies