Rafel Muria s’incorpora al Consell d’Experts de l’AEHT després d’haver aconseguit la seva primera Estrella Michelin

Rafel Muria, xef del Restaurant Quatre Molins, ja forma part del Consell d’Experts de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, posicionant, així, Cornudella de Montsant i el Priorat com a destí gastronòmic de qualitat, i contribuint a convertir l’AEHT en una entitat de referència que aglutina els xefs més destacats i reconeguts de la gastronomia de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Durant l’acte de benvinguda celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, el xef ha rebut de la mà del president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, la mítica jaqueta de cuina de l’associació;  un present que, des de la constitució de la nova junta de l’entitat el maig de 2018, s’ha atorgat a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic, que han mostrat el seu suport a l’Associació.

Francesc Pintado, ha remarcat que “és un orgull que el Rafel formi part del Consell d’Experts” i ha volgut “agrair a totes les Estrelles Michelin que avui l’han acompanyat”.

Rafel Múria ha estat acompanyat dels xefs amb Estrella Michelin de la Província de Tarragona que també formen part del Consell d’Experts de l’AEHT: Sr. Pep Moreno, del Restaurant Deliranto (Salou), Sr. Arnau Bosch, dels restaurant Can Bosch (Cambrils), Sr. Jeroni Castells, del restaurant Les Moles d’Ulldecona (Ulldecona), Sr. Fran López, del restaurant Villa Retiro (Xerta) i Sr. Ruben Campos, del restaurant Rincón de Diego (Cambrils).

Francesc Pintado ha volgut manifestar que, tot i ser un dia especial i dels alegres per les persones que formen part de la família de l’AEHT; cal recordar la greu situació i el patiment que està vivint el sector.

Durant l’acte, el xef Rafel Muria ha volgut constatar que “és un orgull formar part del Consell d’Experts. És un honor poder donar veu a la gastronomia del Priorat”. Recordem que el xef Rafel Muria, nascut al Perelló en una família de llarga tradició abellera, va arribar a Cornudella amb 23 anys després de treballar a París, de la mà del celler Ronadelles per inaugurar una nova etapa del restaurant Quatre Molins. 

L’alcalde de Cornudella de Montsant, ha aprofitat l’ocasió, per fer el lliurament al xef d’una placa de reconeixement de l’Ajuntament i ha destacat ‘l’esforç, la constància, la innovació i la creativitat del xef premiat”. També ha recordat que “l’estrella Michelin situa Cornudella al mapa gastronòmic internacional”.

Roger Felip, president de Priorat Enoturisme, ha destacat la qualitat gastronòmica de la comarca remarcant que “a la zona hi ha restaurants que estan fent molt bona feina, i possiblement rebrem més Estrelles Michelin en un futur”.

En la mateixa línia, Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat, ha remarcat que “tenir una Estrella Michelin, abans era impensable, però que ha acabat demostrant la bona manera de fer de la comarca”.

EL CONSELL D’EXPERTS

El Consell d’Experts es va constituir l’any 2018 amb les quatre estrelles Michelin de la Província de Tarragona i amb el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb l’objectiu d’aglutinar professionals del sector, reconeguts per la seva trajectòria i experiència que, gràcies als seus coneixements, esdevinguessin un referent, un recolzament, un know how i un motiu d’orgull de pertinença a l’AEHT, pels 700 socis que en formen part. 

Segons Francesc Pintado, “el Consell d’Experts és la nostra millor imatge i un reclam per ser reconeguts per la qualitat gastronòmica de la nostra província. Comptar amb una Estrella Michelin del Priorat amplia, encara més, l’abast, el potencial i la diversitat de la nostra excel·lència culinària”.

L’any 2019, el Consell es va ampliar amb els Sols Repsol de la província i, actualment, és format per Joan Gómez, del Restaurant Miramar; Joan Bosch, de Can Bosch; Ruben Antonio Campos, d’El Rincón de Diego; Jeroni Castell, de Les Moles d’Ulldecona; Fran López, del Restaurant Villa Retiro; Jordi Jardí, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; Pep Moreno, del Restaurant Deliranto; Ferran Cerro, de Ferran Cerro Restaurant i Joan Tàpies del Celler de l’Arbocet.

Més notícies