Arriben les jornades gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona

Es celebraran del 17 de juny al 4 de juliol a 19 restaurants participants

Avui Les Escales Reials del Port de Tarragona han acollit la presentació de les Jornades del Peix Blau de Tarragona, les quals tenen com a objectiu promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnies de la seva cuina i de la seva essència marinera.

Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat amb la col·laboració del Port de Tarragona, el Patronat Municipal de turisme de Tarragona i compten amb el patrocini del Celler Adernats-Vinícola de Nulles.

Els 19 establiments participants serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins del Celler Adernats – Vinícola de Nulles, patrocinador oficial de les Jornades Gastronòmiques Peix Blau de Tarragona. 

Els establiments participants són:  Alta Taverna del Sol Ric, Arlemar Restaurant, Cocula Restaurant, El Llagut, Restaurant Kraken, Cal Joan, La Morada, Mas Rosselló, La Sardineta, Restaurant Brisa, Restaurant Sol Ric, Restaurant Nàutic Tarragona, El Pòsit del Serrallo, Casa Ballcells, Gure Toki Restaurant, El Paseo, Ancora Port Esportiu, Octopusy i Martinet.

Com ha exposat Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat: “Aquestes jornades són per a l’associació una nova aposta per posar en valor la nostra essència marinera i per això hem escollit un tipus de peix amb un alt valor gastronòmic i nutritiu com a producte estrella de la gastronomia de la ciutat durant més de dues setmanes”.

El Peix Blau és el primer de tota l’àrea de la mar Mediterrània que ha aconseguit una Marca Q de qualitat. El gran valor de la seva carn prové de la combinació del clima suau habitual en aquestes comarques i el bon estat de les aigües de la Costa Daurada.  En aquest línia, Josep Maria Cruset, director del Port de Tarragona, ha remarcat que “Aquestes jornades serveixen per posar en valor l’excel·lència del producte, per reivindicar la necessitat de preservar-lo i per promoure la gastronomia de la nostra ciutat”.

Cinta Pastó, presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha volgut remarcar la indissociable combinació de turisme i gastronomia de la ciutat: “No concebem una cosa sense l’altre”. I ha destacat la qualitat dels productes que configuren la gastronomia del territori.

Adam Albert, cap de comunicaicó d’Adernats, ha aprofitat l’ocasió per presentar la nova imatge del vi Seducció: “un vi mediterrani que marida a la perfecció amb el peix blau i  amb la gastronomia d’elit de Tarragona”.

Durant l’acte, també s’ha presentat la campanya “Un peix blau viatger”. Consisteix en que  els clients rebran al restaurant una targeta postal del peix blau de Tarragona, perquè puguin escriure a qualsevol familiar, amic o company; i aquesta s’enviarà gratuïtament arreu del món, en un moment en que la mobilitat encara és reduïda i necessitem noves formes de connectar-nos.

Tots els menús es podran consultar a la pàgina web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/

Més notícies