Entre un 90% i un 100% d’ocupació durant la Setmana Santa als allotjaments turístics de la Província de Tarragona representats per l’AEHT i l’AHPT

L’ocupació augmenta respecte l’any anterior, s’allarguen les estades i incrementa el consum en bars i restaurants, com a conseqüència de la finalització del confinament comarcal

“Estem molt satisfets d’haver pogut treballar sense parar aquest dies festius, com sempre hem fet i com ens agrada. El sector ho necessitava i els nostres clients, també.”

 – Francesc Pintado, president de l’AEHT – 

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona vol donar a conèixer a través d’aquest comunicat l’ocupació dels allotjaments turístics i dels establiments de restauració de tot el territori durant la Setmana Santa 2021.

S’ha viscut una Setmana Santa de plena ocupació, després d’uns mesos d’inactivitat pràcticament total degut al confinament comarcal. Els representants dels establiments associats a l’AEHT de tota la província de Tarragona, expressen la seva satisfacció per aquesta recuperació puntual, després de tants mesos de minsa activitat, però resten a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia i de l’afectació que pugui tenir de nou sobre el sector.

Des de l’AEHT seguim defensant que l’hostaleria regula i és segura, i durant aquesta festivitat també hem impulsat una campanya per demanar una Setmana Santa prudent i responsable, tant per restauradors com per clients. 

Des de l’AEHT i l’AHPT parlem d’una ocupació d’entre el 90% i els 100% de mitjana durant aquesta Setmana Santa als allotjaments turístics que representem i un increment de les reserves als bars i restaurants de tot el territori. 

Aquells establiments associats que no han obert no ho han fet per una manca de demanda, sinó pels costos propis de l´obertura, la manca de demanda que es preveu pasada la Setmana Santa fins la temporada d’estiu i els tràmits/ costos que comporta treure als treballador de l’ERTO per només una setmana.

Dades d’ocupació compartides a tota la província de Tarragona (excepte a les poblacions de costa sense representació de L’AHPT com Salou, Cambrils i La Pineda)

  • L’ocupació als allotjaments turístics ha estat d’entre el 90% i el 100% durant tota la Setmana Santa, sobretot festius i caps de setmana.
  • L’ocupació ha augmentat respecte l’any anterior.
  • La durada mitjana de l’estada és més alta que respecte l’any anterior.
  • S’ha observat un demanda superior a l’oferta disponible en alguns territoris.
  • El 100% dels establiments de restauració han obert durant la Setmana Santa i han incrementat les reserves durant la franja de migdia en que es permet la seva obertura. 
  • La majoria d’establiments de destins purament vacacionals com Salou o La Pineda han declinat obrir per la manca de demanda que tindran fins al mes de juny.  
  • Parlem, també, d’un increment de la despesa en els restaurants d’allotjaments turístics respecte l’any anterior, arribant a un 20% en algunes comarques, com a conseqüència del tancament dels establiments de restauració durant la franja de tarda i nit.

A continuació detallem les ocupacions mitjanes dels allotjaments turístics facilitades pels membres de la junta de l’AEHT i de l’AEHPT, que reflecteixen la realitat dels nostres socis i dels diversos territoris que conformen la província i que aglutinem i representem:

Terra Alta

Entre el 85% i el 100% d’ocupació durant tota la Setmana Santa, arribant al 100% els festius i cap de setmana.

Baix Ebre

Entre el 90% i el 100% d’ocupació.

El consum en restaurants d’allotjaments turístics augmenta entre un 10% i un 15 % respecte l’any anterior.

Montsià

100% d’ocupació els festius i cap de setmana. S’amplia la durada de les estades respecte l’any anterior.

Priorat

100% d’ocupació.

El consum en restaurants d’allotjaments turístics augmenta en un 20% respecte l’any anterior.

Conca de Barberà

100% d’ocupació.

El consum en restaurants d’allotjaments turístics augmenta en un 20% respecte l’any anterior.

Valls – Alt Camp

Ocupació del  80% entre setmana i del 95% els festius i cap de setmana.

El consum en restaurants d’allotjaments turístics augmenta en un 20% respecte l’any anterior.

Reus 

90% ocupació els festius i cap de setmana.

Baix Penedès

90% d’ocupació. Incrementa més d’un 10% respecte l’any anterior.

Baix Gaià

90% d’ocupació. Incrementa més d’un 10% respecte l’any anterior.

Tarragona

60% d’ocupació entre setmana i 100% els festius i caps de setmana

Més notícies