La Ruta del Xató acomiada la temporada 2022-23

El Port de Segur de Calafell ha estat l’escenari triat per Turisme de Calafell, població amfitriona de la campanya de la Ruta del Xató d’enguany, per acomiadar de la temporada 2022-23. Una temporada amb molt bones notícies pel sector i especialment pels restaurants del territori i pel sector turístic del Gran Penedès en general, gràcies a la gran recuperació econòmica per la qual està passant el sector de la restauració, d’ençà de la Covid 2019.

La cloenda ha servit per fer un repàs a les accions de comunicació que s’ha dut a terme a la campanya d’enguany per donar a conèixer més enllà del territori aquest plat insígnia de la gastronomia del Gran Penedès, i la seva estratègia, basada principalment a vincular al xató l’oferta i atractius del territori, enguany amb un fulletó desplegable en forma de joc de sobretaula, i també en gran format, que ha servit d’eina de promoció en les xatonades populars que s’han celebrat en aquesta a Calafell, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Sitges i Vilanova i la Geltrú. El joc mostra els llocs més interessants per conèixer i visitar el Garraf i el Penedès i els seus atractius d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, festes populars, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques, etc…

Carme García, presidenta del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, ha volgut ressaltar la implicació que tenen els gremis de restauració i hostaleria, en fer possible que iniciatives com la Ruta del Xató ajudin a donar visibilitat al territori, i en especial a l’oferta gastronòmica dels restaurants de la zona. Destacant que la Ruta del Xató és molt més que una Ruta gastronòmica, ja que aquesta és alhora una ruta cultural, patrimonial, de festes i paisatgística, ideal per fer en parella, amics o família.

 

Oriol Balaguer, ambaixador de la Ruta del Xató 2022-23

L’acte protocol·lari ha continuat amb la intervenció Oskar Stöber Blázquez, president de la Ruta del Xató, que ha lliurat un gran morter de marbre a Oriol Balaguer com a agraïment per la tasca d’ambaixador de la Ruta del xató d’enguany. Aquest, amb el regal en braços, ha expressat l’orgull de poder representar la Ruta del Xató. Balaguer, ha pogut explicar a tots als assistents a l’acte, que ha estat un honor poder representar un territori i un plat que el va veure créixer i adora. Oriol Balaguer també ha volgut ressaltar la seva experiència en cada un dels municipis, i s’ha meravellat de l’efervescència cultural i gastronòmica que té el xató en les persones del territori, sens dubte, un patrimoni turístic genuí per tenir-ne cura i donar a conèixer.

 

Més notícies