La IV Fira de la Tòfona es consolida a Vilanova de Prades els dies 11 i 12 de gener

Amb showcookings del restaurant Deliranto i Quatre Molins, el clàssic concurs de gossos tofoners, degustació de tapes amb tòfona, tast i maridatge de vins de la DO Conca, mercat de la tòfona i moltes més activitats per foodies, curiosos i professionals.  

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Vilanova de Prades, Tòfona de La Conca i Serra de Prades han presentat aquest matí els actes de la IV Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades que es celebrarà els dies 11 i 12 de gener.

L’acte ha comptat amb l’assistència de l’il·lustríssim senyor Artur Miró i Palau, Alcalde de Vilanova de Prades; el Sr Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i gerent de Serra de Prades i el Sr. Dídac Espasa, gerent de Tòfona de La Conca.

Així doncs, el pròxim 11 i 12 de gener, el poble de Vilanova de Prade acollirà la quarta edició de la Fira de la Tòfona, un gran esdeveniment al voltant d’un producte altament reconegut i, sovint, desconegut. “Ho fem a Vilanova de Prades perquè és una de les zones més productives d’aquest fong tant especial. Els nostres avantpassats ja vivien de la Tòfona”, comenta Guiu. 

La jornada es consolida a la regió en aquesta 4a edició que per primer cop s’allarga dos dies: 

El primer dia està més destinat a un públic curiós que ve a conèixer i gaudir de la tòfona i la gastronomia, amb maridatges i showcookings amb xefs de renom com Rafael Muria del Restaurant Quatre Molins i Nil Bono del Restaurant Deliranto, recentment guardonat amb una Estrella Michelin.

El segon dia està més destinat a un públic professional o tècnic, amb activitats com el concurs de gossos tofoners, l’exposició canina multiraça i la jornada tècnica: plagas y enfermedades en truficultura.

“Aquest any hem fet un pas endavant. Amb la col·laboració de l’ajuntament i de l’Associació d’Hostaleria de La Conca hem pogut ampliar els dies de la Fira per no solapar actes” comenta Dídac Espasa. 

Aquest any, totes aquelles persones que vulguin aprofitar la fira al 100% poden quedar-se a dormir als bungalows del Càmping Serra de Prades i dinar o sopar als restaurants del poble que han preparat per l’ocasió menús i plats amb la tòfona com a protagonista. 

La fira també té lloc per la presentació de llibres, aquest any d’un de solidari que porta per títol L’aiguat de Sant Marc, ell no ho volia fer. Un acte de la Riuada Solidària, l’iniciativa ciutadana que recauda fons per ajudar als damnificats de la riuada del Riu Francolí.

Durant els dos dies hi haurà un market amb productes gastronòmics de la zona, tapes amb tòfona, venda de tòfona, degustació de vins de la DO Conca i dinar trufat que es servirà als restaurants del poble. 

“Amb la tòfona volem aconseguir, també, que aquest producte sigui la porta per descobrir el territori i lligar la part de cultiu amb la part de turisme, donant vida a aquests dos actors” diu Artur Miró i afegeix que “amb la Fira també volem desmitificar el preu de la tòfona. Amb 2 euros i mig més per plat és un festival de tòfona. El preu/kilo és elevat però la quantitat que s’utilitza és molt petita”

Com comenta Guiu “La IV Fira de la Tòfona és el principi, perquè els propers mesos, els restaurants de La Cona serviran el menú de la tòfona i presentarem la nova Associació d’Hostaleria de la Conca. Tot això ajudarà a promocionar el producte i també la comarca”

Descarrega’t aquí el Programa de la IV Fira de la Tòfona Negra de Vilanova de Prades

Més notícies