Jornades Gastronòmiques del Romesco Tarragona
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

31 RESTAURANTS DE TARRAGONA OFERIRAN MENÚS I CASSOLETES AMB ROMESCO DEL 5 AL 17 DE NOVEMBRE

L’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat organitza les IV Jornades Gastronòmiques del Romesco

El dilluns 28 d’octubre es van presentar les Jornades Gastronòmiques del Romesco al Teatret del Serrallo amb la presència de Javier Escribano, president de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat; Ángel Arenas, director del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona; Montse Adan, directora de Port Ciutat  i “Pitu Mosquits, Serrallenc i pescador”. Tots ells tenen molt clar i treballen per potenciar que  “El romesco és de Tarragona i del Serrallo”. 

Com comenta Ángel Arenas: “hemos colaborado porque sin lugar a duda teníamos que estar allí. Nos gusta la propuesta y encaja en la estrategia de promoción de la ciudad:

El Concurs Mestre Major Romescaire, el Concurs Petit Mestre Romescaire i el tast popular de romesco son els actes previs que, el proper 2 i 3 de novembre, donaran el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Romesco que es celebraran a Tarragona del 5 al 17 de novembre amb propostes gastronòmiques de 31 restaurants de la ciutat i activitats paral·leles amb el romesco com a protagonista. 

ACTES PREVIS

Per una banda, els dies 2 i 3 de novembre, El Serrallo s’omplirà d’activitats per a grans i petits com els concursos romescaires o les degustacions populars de romesco.

Aquest any, i per primera vegada, l’AEH Tarragona Ciutat, el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Sindicat d’iniciativa i Turisme i el Port de Tarragona organitzaran el dia 2 de novembre el concurs PETIT MESTRE ROMESCAIRE on nens i nenes podran fer les seves creacions culinàries a partir de les 9h del matí sota la pèrgola del Serrallo. A continuació serà també un dia per gaudir del TAST POPULAR DE ROMESCO que des de les 11h del matí omplirà la pèrgola de la Confraria de Pescadors del Serrallo amb una degustació de romesco autòcton, original i versàtil de Tarragona per només 5€ acompanyat de vi o cava Juvé & Camps o cervesa Magna San Miguel. També es podran emportar de record la cassoleta i la cullera de fusta de regal.

Com diu ‘Pitu Mosquits’: “el romesco es un plat típic que els pescadors han fet tota la vida i havia quedat oblidat dins la gastronomia de la ciutat. Estem disposats a poder ensenyar a qui sigui el que em van ensenyar a mi de petitet”

El dia 3 de novembre a partir de les 9.00 es celebrarà de nou el clàssic CONCURS MESTRE  MAJOR ROMESCAIRE, vigent des de l’any 1951 i celebrat de forma bianual a  Tarragona des de fa més de 50 anys.

Descarrega’t les bases del concurs

Descarrega’t el cartell dels actes previs (concursos i tast)

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Serà a partir del dia 5 i fins al 17 de novembre que diversos restaurants de Tarragona associats a l’AEHT participaran en aquestes jornades gastronòmiques amb el romesco com a element protagonista de la seva cuina,  amb l’objectiu d’assentar les arrels de la cuina tarragonina amb orígens que es remunten a èpoques molt antigues.

Concretament, 31 establiments de la ciutat des de la zona de llevant, passant per Serrallo, zona centre i part alta serviran 19 menús i 12 cassoletes durant les dues setmanes que duren les jornades. Receptes tradicionals o innovadores es serviran acompanyades de de vi o cava Juvé i Camps o cervesa Magna San Miguel.

Les jornades acolliran altres activitats complementàries, sempre relacionades amb el mar i el Serrallo, com les que proposa el Port de Tarragona com passeig amb golondrina i visitar el museu del Port gratuïtament.

Descarrega’t el llibret de les Jornades amb totes les activitats, menús i restaurants participants

“Des del Port de Tarragona apostem per la recuperació del nostre patrimoni, i el patrimoni és també gastronomia. És un gran encert poder recuperar el Concurs Mestre Major Romescaire i des del Port estem encantats de poder oferir activitats extres” Comenta Montse Adan, directora de Comunicació i Relacions Internacionals del Port de Tarragona

Un cop finalitzada les jornades d’enguany, les actuacions posteriors que durà a terme l’AEHT amb les entitats i associacions que des de fa uns mesos treballen plegades s’enfocaran a consolidar el romesco al llarg del temps com el producte insígnia de la capital de la província. En aquest sentit treballaran perquè el romesco no només estigui a les cartes dels restaurants durant dues setmanes, sinó que s’hi quedi per sempre. 


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Més notícies