Jornada informativa sobre la nova normativa de control horari

Per tal de donar resposta als dubtes i inquietuds que ha generat la nova normativa sobre el control horari dels treballadors, l’AEHT i la Cambra de Comerç de Reus hem organitzat una jornada el proper divendres 5 de juliol a les 10h a la Seu de la Cambra de Comerç de Reus (C/Boule, 2).

La normativa va entrar en vigor el passat 12 de maig i aquesta obliga a les empreses del sector a garantir el registre diari de la jornada laboral dels treballadors.

Durant la jornada, Antonio Jiménez, cap d’inspecció de treball de Tarragona parlarà dels criteris que seguiran els inspectors per tal d’assegurar el compliment de la normativa.

La sessió també comptarà amb la presència de representants de la Cambra de Comerç, de l’AEHT i de l’advocat de la Federació d’Hostaleria de Tarragona Jaume Francesc.

Podeu confirmar la vostra assistència a la jornada a través d’aquest enllaç

La nova normativa assenyala l’obligació de l’empresa de garantir el registre diari i d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada empleat/da, sense perjudici de la flexibilitat horària que pugui existir a l’empresa.

L’objectiu d’aquesta mesura és garantir el compliment dels límits de l’horari de treball, tot possibilitant-ne el control per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i lluitar, així, contra determinats abusos en els contractes a temps parcial i les hores extres. En aquest punt volem recordar que es contemplen sancions de fins a 6250 euros per a les empreses que incompleixin aquesta exigència.

No obstant això, per a la seva aplicació el Govern insta a la negociació col·lectiva per tal de pactar la forma d’implementar els registres.  La documentació del registre de jornada ha d’establir-se mitjançant alguna d’aquestes fórmules: negociació col·lectiva, acord d’empresa, o decisió de l’empresari amb la consulta prèvia amb els representants legals dels treballadors a l’empresa.

A més, s’estableix la necessitat de conservar els registres de jornada efectuats durant quatre anys i de tenir-los a disposició de la plantilla, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Si tens dubtes i vols conèixer millor la normativa i el seu control per part dels inspectors, no et perdis la jornada informativa del divendres 5 de juliol a Reus.

Recorda confirmar la teva assistència AQUÍ


Més notícies