El Priorat estrena les Jornades L’Horta del Priorat a taula

Del 12 al 29 d’agost, 12 restaurants i allotjaments oferiran degustacions amb els productes de l’horta del Priorat com a protagonistes, maridats amb vi i oli del Celler Masroig.

L’Hort de Mas Trucafort ha acollit avui la presentació de les Jornades L’Horta del Priorat a Taula, la qual ha comptat amb la presència del Sr. Carlos Brull, alcalde de Falset; del Sr. Roger Felip, president de Priorat Enoturisme i membre de la junta territorial de l’AEHT; del Sr. Andreu Fernàndez, president del Celler MasRoig; del Sr. Pere Pallejà, representant de la Fira de la Tomaca; del Sr. Víctor Herrero, representant de Coca-Cola i dels establiments participants a les Jornades.

Així doncs, durant més de quinze dies, els establiments participants oferiran plats i degustacions amb productes de l’horta del Priorat; així com experiències que inclouen dos dies d’allotjament amb esmorzar inclòs. 

Les jornades L’Horta del Priorat a Taula neixen amb l’objectiu d’aportar valor afegit a la Fira del Tomaca del Priorat, que es celebrarà els dies 21 i 22 d’agost, i de posar en valor l’essència i tradició gastronòmica de la comarca. 

L’alcalde de Falset, ha obert l’acte remarcant la importància de la col·laboració público-privada i el Sr Roger Felip ha parlat de l’importància de redescobrir els productes i les varietats de l’horta. “Aquestes jornades donen valor a la restauració i a l’enoturisme per fomentar la diversitat i mantenir les arrels”

Al Priorat es marida tot; per això el Celler Masroig col·labora amb les jornades, ja que els plats i degustacions es serviran amb els seus vins i olis.  Andreu Fernández, president del Celler Masroig, ha expressat que “sempre estarem al costat de les iniciatives que puguin afavorir i donar a conèixer els productes de la terra”.

Pere Pallejà, productor i representant de la Fira de la Tomaca, ha destacat “el joc que donen els productes de l’horta a la comarca. Iniciatives com aquesta, posen en valor el coneixement i el llegat transmès generació rere generació”.

Per últim, Víctor Herrero, representant de Coca-Cola i patrocinador de les jornades ha agraït “l’oportunitat de poder formar part d’una iniciativa com aquesta que posa en valor territoris tant especials com el Priorat”.

Els 12 establiments participants a les jornades són: Mas del Salin, Lo Refugi Gastrobar, Hotel-Hostal Sport, Apartaments Baronia – l’Escoleta, Mas Trucafort, Hotel i Restaurant Lotus Priorat, Restaurant El Cairat, Restaurant Brichs, Cal Salut, Hotel – Restaurant Cal Llop i Mas Ardèvol. Tots ells ofereixen una degustació o plat amb productes de l’horta i en alguns casos l’acompanyen de dues nits amb esmorzar. 

Durant la presentació, els periodistes i assistents han pogut degustar els vins i els olis del Celler MasRoig i una cata de tomaca del Priorat. 

 

Aquestes són les primeres jornades organitzades per Priorat enoturisme, i l’entitat ja està pensant en unes properes que segueixen posant en valor els productes de tardor, com l’oli o els bolets.  Com ha recordat Roger Felip: “Avui hi guanyem tots: productors, hostalers, territori i visitants”.

Trobareu totes les propostes a la nostra web clicant aquí

Més notícies