Èxit del primer Gastro Wine & Music organitzat per l’AEH Salou

Més de 300 persones i un centenar de convidats van assistir el diumenge 15 de setembre a la nit a la Torre Vella per gaudir d’un sopar a base de delicadeses culinàries d’onze restaurants del municipi; els millors vins de vint cellers i  música en directe

L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “volem posar en valor la gastronomia de Salou com una gran oferta, també, des del punt de vista turístic”

Més de 300 persones i un centenar de convidats van assistir ahir a la nit als jardins de la Torre Vella per gaudir d’un sopar, sense precedents, a base de delicadeses culinàries d’onze establiments de restauració del municipi; els millors vins del nostre territori, de vint cellers, i música i espectacle en directe. Estem parlant de la primera edició del Gastro Wine & Music, que fou tot un èxit. L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament.

A l’esdeniment hi va assistir l’alcalde, Pere Granados, diferents regidors de Govern, Hector MaiquezJesús BarragánJulia Gómez i Marc Montagut. I de l’AEHT, el president Francesc Pintado, entre altres membres de la junta, a nivell provincial. Així mateix, van fer acte de presència diferents col·laboradors de l’entitat.

L’alcalde Pere Granados manifestava ahir que “volem posar en valor el patrimoni gastronòmic de Salou com una gran oferta, també, des del punt de vista turístic”. Pel batlle, “el municipi disposa, avui, d’una oferta molt potent, tant des del punt de vista dels seus professionals com també dels establiments i respecte els seus productes de qualitat”.

En total, hi van participar onze restauradors punters de Salou i altres establiments: Le Sommelier, Cook and Travel, Castillo de Javier, Mesón del Segoviano, Boquet, Xiringuito Elektra, Deliranto, La Ibense, Lunattic, Rock and Grill, El Totxo i House of Illusion.

La cita va comptar amb productes d’alta qualitat: salmó Benfumat, ostres Louis i pernil Álvarez Catalunya, cinc jotes, que es van servir com a prolegòmens del sopar. Segons Pep Moreno, president de l’AEH Salou, “el Gastro Wine & Music ofereix creacions culinàries de restaurants que elaboren uns plats tradicionals moderns, amb tocs creatius, tot combinant diferents gustos, i amb vins de diferents denominacions d’origen (DO), tenint en compte que ens trobem en el país del món que en té més en menys quilòmetres quadrats”. Així mateix, pel responsable de l’entitat, “la suma de petits esforços ens dona com a resultat un gran esdeveniment, com és, en aquest cas, el Gastro Wine & Music”.

Per la seva part, el regidor de Dinamització Econòmica, Hector Maiquez, ha destacat “l’esperit de col·laboració entre l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou i l’Ajuntament, és a dir, entre el sector privat i el públic”. Pel regidor, “l’organització d’esdeveniments com aquest contribueixen a la consecució de l’excel·lència”.

En el sopar d’ahir els comensals van poder gaudir de menges tan saboroses com: Mousse de brandada de bacallà amb maduixes i vinagreta de festucs; nitro cevitx de corball (peix) amb taronja i nous, ambdues propostes de Lunattic. Le Sommelier va presentar falsa croqueta de bolets i burrata amb melmelada de tomàquet, alfàbrega i trufa. Cook and Travel va oferir, també, assortiment de formatges del país amb un toc i caviar de salmó salvatge amb hoisin de cireres. Xiringuito Elektra va cuinar sèpia a la bruta i gaspatxo amb musclos i escuma de poma. El Totxo va elaborar un tàrtar de llobarro i salmó amb vinagreta de gerds i un suquet de rap, versió 2019. Castillo de Javier ens va delectar amb papada ibèrica a baixa temperatura amb núvol de fum i rosbif amb bearnesa de prunes. També es va poder tastar caviar com es feia, tradicionalment, a Rússia, de la pròpia mà.

El colofó el va posar La Ibense, que va triomfar amb una ‘torrija’ amb gelat de torró, foie i Sal Maldon, i granissat de cafè amb toppings.

Els 20 cellers que van participar al Gastro Wine & Music, amb els seus vins i caves, van ser: Cava Miquel Pons (DO Cava); Estones Vins (DO Terra Alta); Cellers Terra i Vins (DO Priorat, Montsant, Terra Alta); Loxarel (Penedès); Padró i Família (DO Tarragona); Torelló Viticultors (Corpinnat Cava); Acustic Celler (DO Montsant); Clos Galena (DO Terra Alta); De Muller (DOQ Priorat i DO Tarragona); Altavins Viticultors SL (Terra Alta); Celler Cairats; La Petarda i Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); Celler Xavier Clua (DO Terra Alta); Mas La Mola (DOQ Priorat); Molí dels Capellans (DO Conca de Barberà); Parxet, Celler Casa Mariol i Portal del Montsant (DO Montsant).

La vetllada la va amenitzar la música suggerent de l’Stromboli Jazz Band, un grup de jazz popular, swing, dixieland i altres estils, integrat per músics professionals del Camp de Tarragona. Per la seva banda, House of Illusion va oferir un espectacle de màgia de proximitat.

El final de la nit va ser en mans del DJ Carlos, de Flash Back, la discoteca de Salou que enguany compleix 50 anys, amb peces musicals nostàlgiques del seu mig segle d’existència. Mentrestant, al pati interior de la Torre Vella, el públic va poder presenciar el show acrobàtic de cocteleria de Coca-Cola i Royal Bliss.

Comments are closed.