En marxa, les Jornades Gastronòmiques del Calamar de Salou

Se celebraran del 25 de novembre a l’11 de desembre, a 14 restaurants de la ciutat 

Els establiments participants serviran menús i degustacions amb el calamar com a protagonista

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou han presentat, avui dimecres, una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamar, que se celebraran del 25 de novembre a l’11 de desembre, a 14 restaurants de la ciutat.

Els establiments participants són els següents: Asador Córcega Restaurant (c. Major, 31); Bufacaldos Restaurant (passeig Miramar, 40); Carbonic Restaurant (c. Major, 55); Casa Soler (av. de la Diputació, 197); Cook and Travel (c. Llevant, 5); Deliranto (c. Llevant, 7); Huma (c. Barcelona, 62); La Taberna del Áncora (autovia de Salou a Reus, 3); Malapecora by Bandarra (Via Augusta, 14); Mesón Pa i Oli (c. Major, 3); MRKT de Edu Cuesta Gastrobar (c. del Francolí, 8); O Mar Restaurant (av. Carles Buïgas, 29); Sushi Kai (c. València, 4); i Taverna El Totxo (c. Barcelona, 40).

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que “som davant de la festa més antiga i més tradicional de Salou, la Festa del Calamar, amb el concurs de pesca i les jornades gastronòmiques”. “Significa mostrar quines són les nostres arrels històriques més recents, la marinera; i alhora, presentar una oferta gastronòmica relacionada amb un producte de proximitat i més tradicional de Salou”, ha afirmat.

Granados també ha agraït, sincerament, el treball i professionalitat de l’associació, amb el suport de l’àrea de Dinamització Econòmica, per posar en valor la gastronomia del municipi, amb una varietat molt rica i de gran qualitat. En aquest sentit, ha assegurat que l’oferta gastronòmica de Salou “és un pol d’atracció de visitants més propers”, i ha aconseguit posicionar-se com a “la tercera preferència dels nostres turistes”.

Pep Moreno, ha recalcat que “jornades com aquestes ajuden a la desestacionalització i que van creixent, any rere any”. El xef, guardonat amb una Estrella Michelin, també ha destacat la diversitat de participants que reflecteix la versatilitat i la transversalitat de la gastronomia de Salou, fet que la posiciona i diferencia d’altres destinacions gastronòmiques”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “hem complert el calendari gastronòmic de 2022, amb un conjunt d’accions que han treballat diferents vessants de la restauració, com la cuina de fusió, internacional i avantguardista; i, en aquesta ocasió, amb un rerefons més tradicional, que cada restaurant desenvoluparà amb la seva especialització”. Així mateix, ha posat de relleu la “tasca de conscienciació” de l’AEH de Salou, per tal que el municipi sigui un referent gastronòmic.

Trobareu totes les propostes en aquest enllaç

 

Més notícies