En marxa les Jornades de l’Arròs Ganxet del 19 d’abril al 12 de maig amb 20 restaurants participants

A l’edició d’enguany s’hi incorporen dos productes insígnia de la cultura gastronòmica reusenca: totes les degustacions començaran amb un vermut de Reus i les postres comptaran amb l’avellana de Reus com a ingredient protagonista. 

L’Estació Enològica de Reus ha acollit aquest matí la presentació de les III Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Ganxet de Reus, les quals compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i amb el patrocini d’Arròs Bayo i el Celler Mas Vicenç. Sílvia Cabrera del restaurant L’Estel de Reus ha sigut l’encarregada d’elaborar una degustació d’arròs ganxet.

Les receptes proposades per la vintena de restaurants participants estan creades amb ingredients de primera qualitat que es produeixen i s’elaboren prop de la capital del Baix Camp. “Un maridatge perfecte que reflecteix la nostra voluntat de seguir construint plegats una oferta gastronòmica de qualitat i de proximitat”,  ha recalcat Víctor Perales, president de l’AEH Reus.

Les propostes culinàries estan elaborades amb Arròs Bayo, qui des de 1860 cultiva al Delta de l’Ebre i acompanyades amb vins del Celler Mas Vicenç. Com a novetat, a l’edició d’enguany s’hi incorporen dos productes insígnia de la cultura gastronòmica reusenca: totes les degustacions començaran amb un vermut de Reus i les postres comptaran amb l’avellana de Reus com a ingredient protagonista.

Els restaurants participants són: Xivarri Tasca Reus (c. Pubill i Oriol, 7); 14,5 Beer Wine (c. de les carnisseries velles, 1); Moto Sport Cafè (c. Antoni Gaudí, 64); Braseria Cafè Teatre del Centre (c. Major,15); Flaps Cafè (c. Pubill i Oriol, 4); Cafè de Reus (c. Metge Fortuny, 1); Restaurant l’Estel (c. del vent, 11); Restaurant El Círcol (pl. Prim, 4); El Racó de JP (pl. de les Basses, 2); Cal Gallissà (pl. Mercadal, 12); Terrassa Gaudí (pl. Mercadal, 4); Cafeteria La Lleona (c. de Boule, 7); Tempus Coffee (Centre comercial El Pallol); Abrasa’m (pl. Peixateries Velles, 5); Peixateries Velles (pl. Peixateries Velles, 8); Lotus Bistro (pl. de la Farinera, 9); Restaurant 158 (av. Països Catalans, 158); Restaurant Tennis Monterols (Ctra. Cambrils Km 1); Buidasacs Restaurant (c. Pintor Bergadà, 7); Casa Coder (pl. Mercadal, 16).

En representació d’Arròs Bayo, Xavier López ha recalcat que ”és un plaer poder reinvindicar el nostre producte de proximitat mitjançant aquestes jornades. Volem aportar a tots els restauradors un ampli ventall de varietats d’arròs perquè puguin escollir la més adient per elaborar els seus plats.”

En representació del celler patrocinador, Xavier Ferré de Mas Vicenç ha afirmat que “la nostra gran aposta és donar a conèixer el nostre producte al territori, així que és tot un orgull poder aportar els nostres vins i el nostre treball diari a aquestes jornades.”

Jacint Pallejà, president d’El Tomb de Reus, ha fet menció a la novetat que ha presentat recentment l’entitat: “col·laborem amb les jornades de l’Arròs Ganxet a través d’una nova aplicació mòbil, mitjançant la qual organitzarem una sèrie de sortejos per als comensals.”

Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, ha finalitzat l’acte destacant que “és pròpia de Reus aquesta connexió que hi ha hagut sempre amb els productes del territori que ens ofereix la riquesa del nostre voltant. Donem tot el nostre suport a l’AEHT i al sector de la restauració perquè el considerem un atractiu més de la riquesa del nostre patrimoni.”

Tots els detalls de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Ganxet de Reus es poden consultar a https://aeht.es/jornades-gastronomiques/

Més notícies