El nostre estiu és tot l’any

No volem que ens tombin la Setmana Santa per salvar la temporada dels hotels de costa

Des de l’AEHT i des de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT), entitats que aglutinen a més de 700 socis (concretament a  més de 130 allotjaments turístics) arreu del territori, tenim molt clar que perdre una bona oportunitat per recuperar-nos, no entra als nostres plans. Els nostres hotels i restaurants no estan disposats a sacrificar la Setmana Santa, com hem llegit en recents declaracions de la FEHT als mitjans, les quals posen al mateix sac els hotels de la costa que els allotjaments urbans o rurals de la Província de Tarragona. 

Les declaracions del Sr. Guardià al Diari Més, només representen als hotels de Salou, Cambrils i la Pineda. I els 130 allotjaments de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona volem desmarcar-nos d’aquesta visió unitària. Creiem fermament que cal obrir la mobilitat de Catalunya per Setmana Santa. Seguir com ara no salvarà el nostre estiu; ja que per molts dels nostres hotels, bars i restaurants l’estiu és la temporada baixa o és una temporada més. El nostre estiu és tot l’any; perquè molts dels hotels urbans o rurals que representem no entenen de temporades; entenen de ponts, de caps de setmana, de turisme de negocis, d’escapades gastronòmiques…. Vivim d’aquestes petites temporades que ens fan treballar i sobreviure durant tot l’any.  

No es poden posar al mateix sac dues realitats molt diferents que existeixen a la nostra província. La província de Tarragona no és només Salou, Cambrils i La Pineda. Aquestes tres destinacions són una part imprescindible d’aquesta diversitat que ens caracteritza i tant ens agrada, però no reflecteix la realitat dels establiments del territori que no depenen de la touroperació. Segurament aquestes tres poblacions necessiten mobilitat entre comunitats autònomes per poder obrir per Setmana Santa, però molts dels nostres hotels i restaurants no; amb el turista català poden aixecar persiana amb garanties.

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, es va constituir el passat mes de desembre com a entitat integrada dins l’AEHT, amb Magí Mallorquí com a president i amb una junta formada per establiments de primera de tota la província: des de l’H10 Imperial Tarraco, passant per les Termes de Montbrió, Le Meridien Ra, l’Hotel Class, l’Hostal Sport o l’Hostatgeria de Poblet, entre molts altres referents. La nostra associació hotelera és diversa i precisament aquesta múltiple realitat és la que ens fa ser conscients que amb una Setmana Santa sense restriccions de mobilitat a Catalunya podríem treballar i començar a recuperar-nos. 

Les nostres associacions no alberguen només a establiments de costa amb un públic majoritari procedent de destins com Alemanya, Rússia o Regne Unit. Estan al centre de ciutats com Tarragona i Tortosa, o d’indrets rurals com El Priorat o la Conca de Barberà. Molts són negocis familiars amb moltes generacions darrera. Els nostres hotels i restaurants estan en poblacions on el turisme també prové de tots els racons de Catalunya. I a tots ells i elles sí que els hi va la Setmana Santa. 

Seguim pensant que l’hostaleria és segura i que el tancament de la mobilitat durant la Setmana Santa en pro d’un estiu millor, intensificarà encara més el pes que portem a l’espatlla des de fa ja un any.  Els 700 socis de l’AEHT i concretament els 130 socis de l’AHPT necessitem urgentment obrir portes de forma definitiva i necessitem temps per fer-ho amb garanties. No podem esperar més a que vinguin temps millors; hem d’aprendre d’una vegada per totes a conviure amb la pandèmia i a buscar solucions urgents que permetin que els nostres socis no morin en l’espera.

Francesc Pintado, 

president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona

Magí Mallorquí, 

president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona

Tarragona, 

a 5 de març de 2021

Més notícies