El Consell d’Experts celebra el nomenament de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia del 2025

La gastronomia catalana està de celebració. Després que un jurat internacional hagi valorat la candidatura presentada el mes de gener passat a l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), els consellers Roger Torrent i Teresa Jordà han anunciat avui el veredicte favorable: Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025.

El Consell d’Experts de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), format pels xefs amb Estrella Michelin i Sols Repsol de la província, ha aprofitat l’avinentesa i s’ha desplaçat fins els Jardins del Palau Robert de Barcelona per representar la gastronomia del territori. Els membres que hi han assistit, tot lluint la mítica jaqueta de l’AEHT, són Pep Moreno (Deliranto), Joan Gómez (Miramar), Moha Quach (El Terrat), Vicent Guimerà (L’antic Molí), Jeroni Castell (Les Moles), Ferran Cerro (FC), Arnau Bosch (Can Bosch), Rubén Campos (Rincón de Diego) i Fran López (Villa Retiro).

L’acte ha comptat també amb la presència de l’hostalera prioratina i antiga presidenta de la Federació, Marta Domènech, actual Directora General de Turisme de Catalunya. La distinció converteix Catalunya en la primera regió europea que l’assoleix, i comporta una inversió de fins a 9 milions d’euros en una trentena de projectes estratègics culinaris.

Entre alguns dels motius pels quals Catalunya liderarà la menció el 2025 hi ha el fet que la seva gastronomia fa valdre les diferents cultures alimentàries, promou l’educació per a la salut, la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.Més notícies