Declaracions Yzuel

L’AEHT ES DESMARCA DE LES DECLARACIONS DE JOSÉ LUÍS YZUEL

 

En unes declaracions recents, el president de la Confederació Empresarial d’Hostelería d’España, ha afirmat que “treballar més de 10 hores no és dolent perquè durant la temporada alta s’ha d’aprofitar” i que “tota la vida al sector s’ha treballat una mitja de 12 hores”

 

Precisament perquè no podem fer les coses com tota la vida, des de l’AEHT ens desmarquem de les declaracions de José Luís Yzuel. Els estils de gestió han evolucionat i tendeixen cap a una millora de les condicions laborals, per afavorir el benestar dels treballadors i treballadores. Precisament, el sector hostaler es queixa de la manca de personal qualificat que ens permeti seguir posicionant-nos com un destí de primera, i per atraure i fidelitzar aquest perfil de treballadors, ja fa temps que els establiments de restauració estan implementant jornades laborals de vuit hores i millors condicions salarials. És més, per contrarrestar aquesta dificultat, els empresaris del sector estan oferint salaris per sobre del que marca el conveni. El que no podem evitar, és fer-los treballar en caps de setmana i festiu perquè, malhauradament, és el període amb més demanda; però si afavorir la conciliació, potenciar el benestar personal i millorar les condicions salarials i horàries.

 

Tenim una etiqueta que per sort està caient gràcies a millores com el control horari, els salaris ajustats al conveni o fins i tot per sobre, i altres accions que s’estan començant a implementar com torns rotatius per lliurar alguns caps de setmana. Però amb declaracions com les del  president de la Confederació, l’etiqueta se’ns enquista i no ajuden a solventar un dels principals problemes del sector: la manca de personal.

 

El salari i les condicions laborals són doncs, per nosaltres, una prioritat per captar, retenir talent i dignificar el sector. Quan la major part d’empresaris estan fent els deures, és molt desafortunat escoltar declaracions com les del Sr. Yzuel, que no s’ajusten a la realitat i que ens perjudiquen com a col·lectiu. En aquest sentit, demanem que rectifiqui i, atenent al càrrec que ostenta, avali i defensi el bon rumb que està agafant el sector hostaler al país.

 

Francesc Pintado, 

president de l’AEHT

 

Joan Mira

AEH Alt Camp

 

Jorge Piera

AEH Baix Gaià

 

Carme García

Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès

 

Xavier Martí

AEH Cambrils

 

Josep Ramón Guiu

AEH Conca de Barberà

 

Víctor Perales

AEH Reus-Baix Camp

 

Pep Moreno

AEH Salou

 

Javier Escribano

AEH Tarragona Ciutat

 

Anna Miralles

AEH Terra Alta

 

Juani Piñana

AEH Terres de l’Ebre

 

Juan Hervás

AEH Vila-seca, La Pineda

 

Xavier Jornet
Associació Hotelera de Tarragona

 

Magdaleno Pareja
Associació Hotelera de Reus

 

Magí Mallorquí
Associació Hotelera Província de Tarragona

Més notícies