Acte de clausura de la Ruta del Xató al Vendrell

L’esdeveniment, que ha aplegat a xefs, empresaris del sector de la restauració i apassionats de la gastronomia, i mitjans de comunicació, ha estat el punt final d’una temporada memorable.

Núria Carbó, en la seva tasca com a presidenta de la Ruta del Xató, ha lliurat el tradicional morter de marbre a Enric Roca, ambaixador de la temporada 2023/24 de la Ruta del Xató. En un emotiu discurs, Carbó ha expressat el seu agraïment a tots els col·laboradors que han contribuït a l’èxit d’aquesta edició de la ruta gastronòmica única.

“És un plaer estar aquí avui per cloure una temporada memorable de la Ruta del Xató”, ha afirmat Carbó. “Des dels nostres restaurants participants fins als nostres valuosos aliats, cada un de vosaltres ha jugat un paper crucial en el ressò que la Ruta del Xató ha tingut aquest any.”

Aquesta temporada ha estat testimoni de la diversitat de visitants que han gaudit del xató, contribuint a la difusió de la cultura local i al creixement econòmic de la regió. Cada comensal que ha degustat un plat de xató ha contribuït a enfortir els lligams entre el Penedès i els seus visitants.

Christian Soriano, en el seu parlament, ha destacat la importància de continuar treballant junts per promocionar la Ruta del Xató i garantir el seu futur per a les pròximes generacions.

L’ambaixador Enric Roca Albet ha compartint les seves experiències i moments viscuts durant la temporada al voltant d’aquest tresor gastronòmic que uneix el Penedès i el Garraf.

Els gremis i els restaurants participants han estat una part indispensable de l’èxit de la Ruta del Xató. Els gremis, amb la seva força i unió, han donat suporti difusió a la Ruta, promocionant-la i fent-la possible. D’altra banda, els restaurants han estat els veritables motors d’aquesta ruta gastronòmica, ajudant a donar a conèixer la nostra gastronomia particular amb aquest plat únic al món.

En paraules de Garme García, presidenta del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès. “La Ruta del Xató és, com cada any, una acció molt positiva en que tots els establiments del Baix Penedès que hi han participat han tingut una àmplia repercussió. Han sigut mesos d’empenta a la promoció turística i als productes de proximitat que aglutina el xató”

I és que Calafell i el Vendrell són les dues poblacions de la província de Tarragona que participen a la Ruta del Xató, al costat de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès.

Més informació a https://rutadelxato.com/ca/

Més notícies