Les IV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou es celebraran del 14 d’abril al 7 de maig

LES IV JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L’ARRÒS DE SALOU SE CELEBRARAN DEL 14 D’ABRIL AL 7 DE MAIG

Una vintena de restaurants de Salou, oferiran menús diversos elaborats amb arròs Bayo, acompanyats de vins i caves de Raventós Codorniu

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou han presentat, aquest matí, la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que compten amb el patrocini d’Arròs Bayo i Raventós Codorniu.

Del 14 d’abril al 7 de maig, fins a 20 restaurants participaran en aquesta ja consolidada iniciativa, elaborant uns menús d’excel·lent qualitat, amb l’arròs Bayo com a protagonista, i que aniran maridats amb vins i caves de Raventós Codorniu.

L’acte de presentació d’avui, que ha tingut lloc al restaurant MRKT de Edu Cuesta Gastrobar, ha comptat amb la participació de l’alcalde de Salou Pere Granados; del president de l’AEH de Salou, Pep Moreno; del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; de Santos Martínez, representant d’Arròs Bayo; i Quim Casacoberta, representant de Raventós Codorniu; així com dels restauradors/es participants.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha parlat del fet que la gastronomia i la restauració de Salou “ens reforcen com a municipi turístic potent”, per la professionalitat i implicació dels professionals i les seves ganes de participar en les iniciatives que sorgeixen i s’impulsen, tant des de l’Ajuntament de Salou com des de l’AEH Salou. “Aquesta unió i ganes de col·laborar són bàsiques i molt importants”, a la vegada que “necessàries per tenir èxit”, ha afirmat.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha explicat que “l’arròs és un producte transversal, amb el que cuinar un plat ric o econòmic. És un símbol a nivell gastronòmic i cultural que ens permet fer jornades amb un producte de quilòmetre 0, que totes i tots considerem nostre”. 

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que enguany hi ha 5 restaurants participants més que l’any passat, la qual cosa indica que aquesta iniciativa, ja consolidada, va a més per l’èxit que assoleix cada any, en plena primavera i en portes de la temporada. Així mateix, ha anunciat que, com a novetat, “el fi de festa el farem coincidir amb un altre esdeveniment també consolidat, la Fira Sabor Salou, amb un arròs popular”, el 7 de maig.

El director comercial d’Hostaleria de Bayo, Santos Martínez, ha explicat que “la província de Tarragona és la tercera zona d’Espanya que més arròs planta i més arròs obté”. Per a aquestes jornades gastronòmiques, ha dit, “volem aportar carinyo i emocions”; que “els restauradors estigueu confortables amb el nostre producte, fent que Bayo triomfi de la vostra mà”. 

Finalment, Quim Casacoberta, representant de Raventós Codorniu, ha manifestat que “us acompanyarem amb productes molt singulars de la zona del Penedès”. I ha fet referència a la  voluntat de Raventós Codorniu de “donar valor a la terra i als elaboradors dels vins i caves que maridaran amb les jornades”

Els restaurants participants en aquesta quarta edició de les Jornades de l’Arròs són: Bufacaldos Restaurant (pg. Miramar, 40); MRKT de Edu Cuesta Gastrobar (c. Francolí, 8); Thai Salou (c. Barbastre, 13); La Taberna del Áncora (autovia de Salou a Reus, 3); Restaurant Club Nàutic Salou (c. Espigó del Moll, s/n); Rock & Grill (c. Colón, 11); Lunattic Salou (c. Colón, amb c. Bilbao); O Xantar Mediterráneo Restaurante (c. Bilbao, 3); Restaurante Delfín (pg. Miramar, 91); O Mar Restaurant (c. Carles Buïgas, 29); 4R Casablanca Restaurant (pg. Miramar, 12); Restaurant Casa Soler (av. de la Diputació, 197); Castillo de Javier (c. Barbastre, s/n); Arena Restaurant (pg. Jaume I); Sushi Kai (c. València, 4); Taberna El Totxo (c. Barcelona, 40); Mar de Tierras Acantilados (c. Colón, 23); Restaurant La Pasión (Via Roma, 13); Mesón Restaurante Pa i Oli (c. Major, 3); i Restaurante Mendebal (c. Lleida, 10).

L’acte de presentació també ha comptat amb una degustació d’arròs Bayo, cuinat per Edu Cuesta, del restaurant MRKT de Edu Cuesta, maridat amb vins i caves de Raventós Codorniu. En concret, s’ha servit un arròs, de la varietat Carnaroli Reserva, de calçots amb romesco i sípia.

Aquestes jornades formen part de l’agenda gastronòmica de Salou per a aquest 2023, ‘Salou, un sabor de tot l’any’, amb una desena d’iniciatives, i que obeeix a l’estratègia de desestacionalització de la temporada, a través de la gastronomia; i de l’agenda gastronòmica de la Federació AEHT, la qual organitza trenta jornades gastronòmiques anuals arreu de la província de Tarragona; entre elles, les de Salou.

Els menús es poden consultar a https://aeht.es/jornades-gastronomiques/arros-salou-2023/  i al web de l’Ajuntament de Salou.

 

Més notícies