El Consell del Vi de l’AEHT i l’AVC organitzen la semifinal dels premis Cartavi per potenciar La terra de les 8 DO

La Federació d’Hostaleria assumirà la selecció de vuit restaurants i d’un wine bar, semifinalistes als guardons de la província de Tarragona


El Consell del Vi de l’AEHT col·laborarà amb l’Associació Vinícola Catalana amb els Premis Cartavi, assumint, aquest 2024, la coorganització de la semifinal a la província de Tarragona. Concretament, un jurat format per representants del sector vitivinícola del territori, escollirà els nou semifinalistes amb la millor carta de vi de la província de Tarragona que passaran a la final catalana; en concret, quatre restaurants de la categoria “preu menú sense vi a partir de 36 €”, quatre restaurants de la categoria “preu menú sense vi de menys de 35 €” i un wine bar.

 

Avui s’ha presentat, a la seu de l’AEHT, aquesta nova col·laboració estratègica, amb la presència de Francesc Pintado, president de l’AEHT; Toni Cruces, secretari general de l’Associació Vinícola Catalana; Vicenç Ferré, president del Consell del Vi de l’AEHT i Santiago Castellà, Subdelegat del Govern Espanyol a Tarragona, com a representant del jurat.

Els vuit restaurants i el wine bar seleccionats es donaran a conèixer durant el sopar de l’AEHT, que l’entitat celebrarà el proper 30 de setembre amb més de 400 persones convidades. Aquests nou establiments seran els qui aniran a la final de l’11a edició dels premis Cartavi, a principis del 2025. L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis per fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sommelieria com al consumidor.

La coorganització de la semifinal dels Premis Cartavi per part de l’AEHT, és una de les accions que el Consell del Vi ha impulsat aquest 2024 amb l’objectiu que els restaurants de la zona incloguin referències de les 8 DO de la província de Tarragona a les seves cartes. El Consell del Vi està format per Ricard Sebastià (DO Conca de Barberà), Pilar Just Trilles (DO Montsant), Joan Huguet (DO Penedès), Salustià Àlvarez (DOQ Priorat), Maria Rosa Blanch Saleses (DO Tarragona), Pere Bové (DO Terra Alta), Xavier Pié (DO Catalunya) i Javier Pagès (DO Cava). 

Tots aquells restaurants que vulguin participar-hi, han d’omplir el butlletí d’inscripció d’aquest enllaç i enviar les seves cartes en català i de forma física a la seu de l’AEHT (Rambla Nova, 114, 2n 2a. 43001. Tarragona) des del dia 1 de juny fins al dia 30 d’agost.

El jurat provincial es reunirà a principis de setembre, per fer la valoració subjectiva de les cartes, la qual es complementarà amb una valoració objectiva basada en els criteris de puntuació de les bases que es poden consultar aquí

El jurat provincial, presidit pel Subdelegat del Govern Espanyol, Santiago Castellà, estarà format per: un periodista gastronòmic, un representant del Consell del Vi, un sommelier, un representant de l’AVC, un representant de l’INCAVI, un president d’una de les 8 DO de la província de Tarragona, un representant de l’AEHT i un representant de l’associació hotelera de l’AEHT.

Per a qualsevol informació, els participants poden trucar al 977239600 o escriure un correu a aeht@aeht.es

 

Més notícies