Neix l’AEH Baix Gaià amb una junta de renom formada pels principals restauradors d’aquest destí gastronòmic
L’AEH Baix Gaià neix amb l’objectiu de fer guanyar força, visibilitat i recolzament en uns moments molt difícils pel sector.

L’acte de presentació de la nova Associació d’Hostaleria del Baix Gaià, celebrat aquest matí a la Masia Can Martí de la Riera del Gaià, ha comptat amb la presència del  Sr. Jaume Casas Sordé, Alcalde de la Riera de Gaià; del Sr. Francesc Pintado, President de l’AEHT; del Sr. Alejandro Francino, president de l’AEH Baix Gaià i del Sr Joan Martí Pla i Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

També hi han assistit els membres de la junta i els alcaldes de la majoria de poblacions del Baix Gaià. 

Amb la constitució d’aquesta nova associació, l’AEHT segueix amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori i com comenta Francesc Pintado: “després de 3 anys creant associacions al Baix Penedès, Tarragona Ciutat, Reus, Salou, Vila-Seca, Cambrils, Terres de l´Ebre, Conca de Barberà i Priorat Enoturisme; avui fem gran l’Associació de restaurants de Torredembarra (ART), convertint-la en AEH Baix Gaià” Així doncs, la nova associació passa des d’avui a englobar Torredembarra, Altafulla, Creixell, Roda de Barà, La Riera de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès… entre altres poblacions d’aquest territori únic del Camp de Tarragona.

L’AEH Baix Gaià neix amb l’objectiu de fer guanyar força, visibilitat i recolzament en uns moments molt difícils pel sector. Un dels reptes plantejats per la nova junta és també posicionar la marca turística Baix Gaià. Un destí que sempre ha mostrat un gran atractiu equilibrat entre mar i muntanya; entre cultura i gastronomia. 

La nova associació està formada per “una junta espectacular”, com destaca Francesc Pintado, que aglutina a alguns dels establiments més destacats del Baix Gaià:

  • Alejandro Francino, de Frankfurt Altafulla
  • Manel Fernández d’El Capitan (Torredembarra)
  • Josep Maria Lloret del Grupo Gran Claustre (Altafulla)
  • Sandra Fabré, d’Hotel Chekin VM (Torredembarra)
  • Pau Tules, de La Torre d’En Guiu (El Catllar)
  • David Amorós de Lola Bistro (Altafulla)
  • Xavi Mercadé de l’Oxid (Torredembarra)
  • Joan Anton Giménez, de La Gavina (Creixell)
  • Ernest Molina de La Bota (Roda de Barà)
  • Roberto Isidre d’Els fogons del Drac (Riera de Gaià)

Com ha comentat Alejandro Francino, nou president de l’AEH Baix Gaià: “quan més gran sigui aquesta associació, quan més socis tingui; més força aconseguirem i més lluny arribarem”

Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès, ha destacat que “m’omplen d’orgull totes les iniciatives dedicades a posar en valor els nostres territoris. Des del Consell Comarcal sempre tindreu el nostre suport”.

Durant la presentació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport al president del Consell Comarcal del Tarragonès,  posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. U n present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província de Tarragona. Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el continu nombre d’associacions locals i comarcals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació provincial que ja compta amb més de 700 socis.

Francesc Pintado ha volgut agrair la implicació de Manuel Fernández del Restaurant El Capitán, president fins al dia d’avui de l’Associació de Restauradors de Torredembarra;  i el relleu que des d’avui agafa Alejandro Francino, com a president d’aquesta nova associació de l’AEHT que creix i s’expandeix més enllà dels límits municipals per representar, defensar i ajudar a créixer als hotels, bars i restaurants del Baix Gaià.

Més notícies