Acte unitari dels representants de sector de la restauració de Catalunya per mostrar el rebuig a la mesures exigir la reobertura dels establiments 

L’AEHT, CLÚSTER FOODSERVICE, la FIHRT, la FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA, laFEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA i el GREMI DE RESTAURACIÓ DE BARCELONA amb el suport del CONSELL DE CAMBRES DE CATALUNYA hem rebujat aquest matí  la pròrroga de les mesures de tancament de la restauració i, al mateix temps, hem exigit la reobertura dels locals amb les condicions mínimes plantejades i hem exigit:

  • Crear una Comissió de Treball i seguiment amb el PROCICAT des d’ara fins que acabi la pandèmia, perquè entenem que pot haver noves onades i caldrà actuar d’acord amb el sector, com no s’ha fet fins ara.
  • Que el PROCICAT doni cabuda a les Conselleries d’Economia i d’Empresa, i que el Conseller d’Empresa i Coneixement, l’HC Ramon Tremosa, sigui el nostre interlocutor.
  • Obrir els establiments de restauració el proper 20 de novembre amb la proposta de des escalada en tres fases que es va plantejar al Conseller d’Empresa i Coneixement ahir dilluns 16 de novembre per part de les Federacions, Gremi i Cluster que subscriuen el present Manifest.
  • El Sistema Pirenaic concentra el 61,2% dels visitants a les estacions d’esquí. El turisme d’esquí s’ha convertit en un dels principals recursos per a la temporada d’hivern i es especialment significatiu el que aporta al territori. Una gran part de la població d’aquesta zona depèn econòmicament de l’obertura de pistes. L’esquí és el motor econòmic i de subsistència de molts pobles pirinencs, tant de Lleida com de Girona. Demanem del Govern una declaració clara i inequívoca sobre l’obertura de les estacions d’esquí aquest hivern, i de la formulació d’un Pla Sectorial aprovat pel PROCICAT i el sector. 
  • Diàleg directe amb el Vicepresident Pere Aragonés per tal que s’aprovin Ajuts suficients i efectius per al sector, com han fet altres països. El sacrificis fets pel sector els darrers 40 dies, i des de l’inici de la pandèmia, per protegir l’extensió de la COVID19 a la societat, ha de veure’s compensat pels pressupostos públics, siguin de la Generalitat o de l’Estat a petició del nostre Govern.

Podeu llegir tot seguit el manifest signat per les entitats assistents avui a l’acte celebrat a Llotja de Mar, així com la proposta de desescalada proposada:

Més notícies