Vicenç Ferré, assumeix la vicepresidència del vi de l’AEHT

Una aliança del vi amb la gastronomia tarragonina per augmentar la percepció de territori d’interès enogastròmic

La vicepresidència permetrà oferir més formació vinculada al vi, treballarà per promoure la incorporació de referències de la zona als restaurants i crearà continguts informatius d’interès enogastronòmic pels socis vinculats a l’enologia i l’enoturisme


L’enòleg Vicenç Ferré, propietari del Celler Mas Vicenç i expresident de la DO Tarragona, entra a formar part de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, com a vicepresident del vi. Un càrrec impulsat per la junta de l’AEHT, enfront la necessitat de comptar amb una portaveu i interlocutor especialitzat en el sector vitivinícola, com a partner imprescindible del sector hostaler.

Com ha comentat Vicenç Ferré durant la presa de possessió del càrrec, “el vi és un dels productes agroalimentaris més importants a la província de Tarragona, composada amb 5 denominacions d’origen pròpies i 3 més que ocupen una part del territori; cosa que fa que Tarragona, degut a la seva àmplia oreografia, sigui la província d’Espanya amb més DDOO’s”. Així mateix, les seves referències són presents, cada cop més, a les cartes dels restaurants de la Federació, des dels més petits i quotidians fins als que estan reconeguts amb guardons com Estrelles Michelin o Sols Repsol; i “esdevenen un valor afegit de les propostes gastronòmiques i un símbol de qualitat, respecte i vinculació amb el paisatge i els productors de proximitat”.

Per aquest motiu, l’AEHT, com a representant de més de 800 restaurants i hotels a la província de Tarragona, requeria d’una persona a la junta que representés i donés veu al vi del territori i, en aquest cas, l’entitat ha escollit a Vicenç Ferré per ocupar el càrrec; un empresari reconegut, emprenedor i dinàmic. Segons Francesc Pintado, president de l’AEHT, “són qualitats que compartim i potenciem des de la Federació. Hem trobat el maridatge perfecte entre el caràcter i els valors del Vicenç i de l’AEHT”

Durant l’acte d’incorporació de Vicenç Ferré a la junta, aquest ha destacat que “l’aliança amb la gastronomia tarragonina pot augmentar la percepció de territori d’interès enogastronòmic. Justament aquest enfoc que li vull donar va lligat als objectius estratègics de Turisme de Catalunya i a la futura concessió del títol: Catalunya capital mundial de la gastronomia”

Així doncs, un dels reptes que s’ha proposat el Vicenç és “obrir el producte de Tarragona a tota l’hostaleria per convertir-nos en ambaixadors de les nostres marques i així augmentar conjuntament el prestigi de l’enogastronomia de Tarragona”

Per altra banda, aquesta vicepresidència també permetrà oferir més formació vinculada al vi a la recentment creada Aula de Cuina de l’AEHT, treballarà per sensibilitzar als restaurants perquè disposin de referències de la zona i crearà continguts informatius d’interès pels socis vinculats a l’enologia i l’enoturisme; entre molts altres reptes. Francesc Pintado ha destacat que “Amb aquesta cadira del vi, aconseguirem ser una Federació molt més forta i completa per abarcar tots aquells elements essencials del nostre sector i per reconèixer tot allò que el vi representa i aconsegueix en la construcció de la nostra identitat com a destí gastronòmic i enoturístic de primera”

Més notícies