Neix l’AEH Tarragona Ciutat

La nova entitat arrenca amb 130 establiments i el suport de l’Ajuntament de Tarragona

La nova Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat ja és una realitat. Encapçalada per Javier Escribano del Restaurant La Morada i amb una junta formada per diversos establiments de referència de la ciutat.

El dimarts 12 de febrer s’ha presentat la nova Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat amb la presència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Inmaculada Moreno, quarta tinenta d’alcalde i consellera de Turisme i Pla estratègic i Sr Javier Escribano, primer president de l’AEH Tarragona Ciutat.

Pel president de l’AEHT, Francesc Pintado “Avui és un dia molt especial. Seguim amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori. És un honor fundar avui l’AEH Tarragona Ciutat de la mà de 130 establiments associats i del suport de  l’Ajuntament de Tarragona.

Josep Fèlix Ballesteros, Alcalde de Tarragona, ha manifestat la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i unifiqui el sector i ha felicitat en primera persona a Francesc Pintado i a tot el seu equip per donar impuls a la creació de l’AEH Tarragona Ciutat “Tarragona també és turisme gastronòmic i fins ara l’oferta quedava dispersa. Que sigueu capaços de remar a favor del que és lògic, ens ajudarà a ajudar-vos, perquè sempre és més fàcil parlar amb un sol interlocutor.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Tarragona, la qual donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius de la nova associació.

Tots els assistents a la presentació comparteixen que Tarragona compta amb grans professionals i amb una bona oferta gastronòmica, i tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat. Com ha dit Josep Fèlix Ballesteros “compteu amb el nostre suport i esperem estar a la vostra alçada.”

L’objectiu de la nova associació, com a comentat el Sr Escribano és “unificar l’oferta gastronòmica de la ciutat sense oblidar la seva diversitat”

L’associació començarà creant una agenda d’esdeveniments gastronòmics a Tarragona, els quals apostaran pel producte de qualitat i de proximitat. Però la tasca de l’AEH Tarragona Ciutat, també vol centrar-se en donar a conèixer els avantatges de formar part de l’AEHT per captar nous associats, amb l’objectius d’aconseguir que aquesta unitat i fortalesa els permeti agilitzar processos administratius i jurídics.

Com diu Javier Escribano “ara som 130 establiments, però esperem que aquesta xifra es multipliqui. Com més siguem més capacitat de resolució dels problemes del sector tindrem”.

Per altra banda, Xavier Jornet, president de l’Associació Hotelera de Tarragona, ha remarcat la satisfacció per la creació d’aquesta nova associació. “Esperàvem aquesta nova associació perquè en l’experiència turística, la gastronomía és un dels elements principals. Celebrem que s’hagi constituït l’associació. Això facilitarà poder crear dinàmiques de treball conjuntes i oferir productes específics pels turistes.”

Per últim, Inmaculada Moreno ha tancat la presentació remarcant que “Des del primer moment vam rebre aquesta iniciativa amb molta alegria, perquè és un repte pendent de la ciutat de Tarragona”

Durant la presentació de l’Associació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport de l’alcalde de Tarragona posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província i del president de la Diputació de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el creixent nombre d’Associacions locals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació d’Hostaleria de Tarragona.  “Hem renovat AEH Cambrils, creat l’AEH Tarragona ciutat i ben aviat AEH Conca de Barberà” Comenta Pintado. “Els representants de cada entitat local ens trobem cada mes a la junta de l’associació provincial i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip”

Més notícies