III Congrés Català de la Cuina

[vc_row][vc_column][vc_column_text][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

III Congrés Català de la Cuina

El pròxim 1 d’abril es realitzarà una nova jornada organitzada per la Comissió del Camp de Tarragona del III Congrés Català de la Cuina i les inscripcions són totalment gratuïtes. Tindrà lloc a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc.

Al III Congrés Català de la Cuina s’hi parlarà de les característiques de quatre productes agroalimentaris del territori i com s’usen en la cuina per part dels restauradors i com es poden potenciar experiències turístiques a partir d’aquests. Són l’all de Belltall, la castanya de Vilanova de Prades, la patata de Prades i el safrà de la Conca.

L’objectiu d’aquest acte és poder generar propostes de futur que permetin incorporar-les a les conclusions del Congrés Català de la Cuina. Es vol fer a partir de les aportacions dels professionals que hi participen i també amb les del públic assistent: altres productors, restauradors i comerciants del territori proper.

La missió del congrés es organitzar un procés obert de debat, d’intercanvi d’idees i de resposta als gran reptes que avui té la societat catalana a través de la cuina a Catalunya, en tots els seus aspectes diferencials de cultura culinària i de patrimoni cultural, a partir de la realitat dels sectors de la restauració, culinari i gastronòmic i extreure’n les corresponents conclusions.

A nivell de Catalunya aquest esdeveniment està coordinat per cinc comissions territorials. En el cas del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre les accions tenen un vessant acadèmic liderat per la Universitat Rovira i Virgili a través de la Facultat de Turisme i Geografia. Fins ara s’han organitzat jornades centrades en productes de reconegut prestigi com l’avellana de Reus o l’oli D.O. Siurana, o vinculades a atractius culturals com la cuina del paisatge dels genis.

Inscripcions 

cartel 1 de abril cocina

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Més notícies