Entrevista a Diego Campos

Cambrils és sinònim de tradició i qualitat gastronòmica per molts motius, però un dels més importats és que acull al restaurant Rincón de Diego, guardonat amb una Estrella Michelin des de l’any 2005. No és d’estranyar, perquè la seva cuina mediterrània, creativa i d’autor, ha robat el cor i el paladar de molts comensals. 

 

Diego Campos i Rubén Campos, pare i fill, són els xefs i les ànimes d’un referent de l’alta cuina al Camp de Tarragona que el maig de 2023 ha fet 40 anys. Des de l’AEHT, no volem acabar l’any sense conèixer millor el fundador del restaurant, un precursor de la cuina d’altura a casa nostra.

 

A cuina, se n’aprèn o es porta a dins?

En el meu cas ho portava a dins, és la meva passió. Però no he deixat mai d’aprendre’n.

 

El teu principal referent culinari és…

N’hi ha uns quants, però per destacar-ne alguns diré Santi Santamaria, Ferran Adrià, Arzak i Joan Roca.

 

Innovació o tradició?

Ambdues, ja que sense tradició no podríem innovar. 

 

En un futur llunyà, hi haurà més o menys restaurants?

Em sap greu dir-ho, però crec que n’hi haurà menys.

 

Quin és l’ingredient que més utilitzes a la cuina?

L’oli d’oliva verge.

 

Quin és el teu plat preferit?

Ous fregits amb llagosta i caviar de beluga amb salsa d’anxova. 

 

La tecnologia ens ajuda o ens debilita?

Indiscutiblement, ens ajuda. És imprescindible per a moltes de les elaboracions a la nostra cuina.

 

Quin és el millor restaurant del món?

El Celler de Can Roca.

 

Com portes el boom dels xefs?

A la meva edat, em sorprèn extraordinàriament i positivament.

 

Quan surts de la cuina, on et perds?

A la cuina! És el meu hàbitat natural.

 

Per què hi ha poques dones amb Estrella Michelin?

Diria que és perquè hi ha menys cuineres. És un ofici que requereix moltes hores de dedicació i, històricament, era difícil compaginar-ho amb la família. Afortunadament, això està canviant.

 

A quin destí gastronòmic aniries de vacances?

No cal sortir d’Espanya per menjar bé. A qualsevol destinació hi ha bona cuina. 

 

Quins són els tres valors que ha de tenir una bona cuina?

Bon producte, paladar i imaginació.

 

A què has hagut de renunciar per la teva passió?

No he hagut de renunciar a res, però no he pogut gaudir de la família tant com hauria volgut. 

 

Què escoltes mentre cuines?

Res; m’agrada el silenci i concentrar-me en allò que estic fent.

 

Si no tinguessis un restaurant, què faries?

Seria cuiner. Mai m’he plantejat cap altra opció.

Més notícies