El Nadal és sempre sinònim de retrobades i d’àpats en grup. No només amb la família sinó amb els companys de feina. Una cita que fa que les empreses d’esdeveniments i banquets tinguin un pic de feina extra, ja que molts clients trien aquesta modalitat que els permet aglutinar a més persones i que ofereix la oportunitat de celebrar i gaudir d’una estona de diversió amb els companys.
A la província de Tarragona, els sopars encarregats a empreses d’esdeveniments i banquets han experimentat un creixement respecte l’any anterior i també cal destacar que el nombre de comensals per grup ha sigut més elevat i ha girat entorn les 70-90 persones.
En quant a la despesa efectuada, les empreses han escollit menús amb un preu mig de 50-60€. Algunes empreses de banquets i esdeveniments associades a l’AEHT declaren que entre les diverses opcions ofertades aquest 2023, les empreses, han apostat per una oferta gastronòmica més elaborada per gaudir d’un bon àpat, en comparació amb l’any passat on es prioritzava el preu del menú.
El perfil de client que tria empreses de banqueteria és el de grups de tots els sectors que celebren el sopar d’empresa amb el seu departament o amb tota la corporació i que opten per l’opció d’una sala de banquets, en primer lloc, per la capacitat d’acollir grans grups i disposar de sales independents. Un altre dels factors claus, és la versatilitat d’aquests espais, ja que les empreses opten fer oferir una activitat team building, un taller, un espectacle prèviament o un final de festa amb música i copes.
Cal destacar que la tendència que es visualitza és un avançament en les dates de celebració dels sopars d’empresa, ja que hi ha molta demanda, i per falta de disponibilitat d’aquests espais, cada vegada, les empreses s’anticipen més a fer la reserva. Una realitat que ja s’ha notat aquest 2023 on el primers sopars celebrats, van començar el 15 de novembre.
Els sopars d’empresa són pel sector dels esdeveniments i banquets una oportunitat per generar ingressos durant els mesos de novembre i desembre i, en aquest sentit, continuar amb la desestacionalització de la demanda turística. Ingressos que es sumen als esdeveniments corporatius focalitzats en els mesos de gener-juny i setembre-desembre.
“L’avançament dels sopars d’empresa fa que puguem treballar de forma continuada durant tot l’any. Això ens permet estabilitzar l’economia de l’empresa, així com poder garantir contractes de treball fixes respecte els fixes discontinu, ampliant la plantilla de treball. Els sopars d’empresa segueixen sent un motor important en l’economia de les empreses d’esdeveniments i banquets a les que represento com a membre de la junta l’AEHT”
Ana Ibars
Vicepresidenta d’esdeveniments i banquets de l’AEH