L’experiència va comptar amb la participació de fins a 11 restauradors, una vintena de cellers i 6 productors gourmet d’arreu del país
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Makro i Royal Bliss, van celebrar, ahir diumenge, 25 de setembre, al vespre, el Gastro Wine & Music a la Torre Vella de Salou; l’esdeveniment gastronòmic més destacat de la temporada, que va acollir més de 300 persones.
Es tracta d’una experiència gastronòmica i sensorial prèmium, que va posar posar en valor la qualitat gastronòmica de la població; i va tancar una temporada turística, marcada per la plena ocupació.
A l’esdeveniment, hi van participar 11 restaurants i 5 col·laboradors; oferint 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres, de màxima qualitat, maridats amb els vins i caves d’una vintena cellers, de primer nivell.
Per començar, les persones assistents van poder gaudir dels aperitius, a càrrec d’Ostras Sant Lluís; Xesc Reina; TGT; Lisardo Castro, Balfegó i Makro. Van poder tastar pernil ibèric; sobrassada; formatges; i sushi; entre altres especialitats.
Els 11 restaurants participants, entre els quals hi era l’Estrella Michelin, ‘Deliranto’, del chef Pep Moreno, van ser: Boquet; Cook & Travel; Deliranto; La Ibense Salou; La Pasión; Lunattic; Mesón del Segoviano; MRKT de Edu Cuesta; Rock & Grill; Taverna el Totxo; i Thai Salou.
Els restauradors van crear una vintena de degustacions diferents, des de tartars, cremes, i calderetes; elaborades amb bacallà, calamar, gamba, llagosta, anguila, papada ibèrica, zamburinyes, sípia, fideus rossos, o bé patata trufada, entre molts altres productes de proximitat i d’exel·lent qualitat.
Pel que fa a les postres, La Ibense Salou va preparar, primer, un ‘prepostre’, consistent en un sorbet de préssec vermell; i, en segon lloc, un iogurt, que van endolcir els paladars de tots els assistents.
Les degustacions van anar acompanyades dels productes enològics dels cellers participants: Miquel Pons; Torelló; Clos Galena; Gramona; Celler Cairats; Portal del Montsant; Vinos Ramsurt; Cellers Terra i Vins; Edetària; Perelada; Casa Gran de Siurana; Josep Foraster; Vilarnau; Mas Alta; Celler Piñol; Celler Vall Llach; Celler Xavier Clua; Josep Grau Viticultor; Vinyes del Terrer; Estones Vins; i Cara Nord.
Aquesta nova edició va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el president de l’AEH de Salou, Pep Moreno; i autoritats i personalitats del municipi i del territori com el president de la Federació AEHT Francesc Pintado i altres membres de l’entitat.