7 tapes competeixen per ser la millor de la província de Tarragona i d’Espanya

El guanyador es donarà a conèixer durant el sopar anual de l’AEHT i anirà a la final nacional a Madrid Fusión

El II Concurs de Tapes, Pintxos i Tastets de la Província de Tarragona – Joan Pedrell pren el nom del que fou president de l’AEHT durant 20 anys i primera Estrella Michelin de la província.

L’AEHT ha celebrat el II Concurs de Tapes, Pintxos i Tastets de la Província de Tarragona – Joan Pedrell a l’Aula de Cuina de l’entitat.

Aquest concurs serveix com a fase classificatòria per al Campeonato Nacional de Tapas y Pinchos que organitza Hostelería de España. Concretament, aquest matí, un jurat ha tastat les 7 tapes classificades i ha escollit el restaurant guanyador i els dos finalistes de la província de Tarragona, els quals es donaran a conèixer públicament el 29 de setembre, durant el sopar anual de la Federació. A més del reconeixement provincial, el guanyador accedirà a la final del certamen a Madrid Fusión, amb totes les despeses pagades, i optarà a ser reconegut amb la millor tapa d’Espanya.

Els set restaurants participants a la semifinal, han estat seleccionats prèviament entre els participants dels més de 35 esdeveniments gastronòmics que l’AEHT organitza arreu de la província, seguint els criteris marcats per les bases nacionals: adequació al format, originalitat, presentació, usabilitat i ús de producte autòcton o tradicional.

Els 7 restaurants i tapes participants a la semifinal han estat:

  • El Círcol (Reus) – La perla 
  • Raffella Gastrobar (Vila-seca) – Tarraco Domus Augustus 
  • Panorama (Salou) – Tiradito de atún Balfegó 
  • Bar El Pòsit (Cambrils) – Tomate de temporada con burrata y salmorejo de ají amarillo 
  • 4 Makis (Torredembarra) – Falso niguiri de calamar y gamba roja de Tarragona 
  • Original (Cambrils) – TuNa-BuTi by L’Original 
  • L’Arrosseria de Cunit (Baix Penedès) – Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc

 

El jurat ha estat format per:

  • Manel Ortiz, representant de la junta de l’AEHT, vicepresident del Consell d’Experts i vocal del jurat 
  • Pep Moreno, representant del Consell d’Experts i president del jurat 
  • Fernando Palacio, representant de Makro (patrocinador del concurs) i membre del jurat 
  • Jorge Gómez, director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils 
  • Santiago Castellà, president del Port de Tarragona 
  • Xavier Arnavat, cap de comunicació del complex industrial de Repsol a Tarragona 

Joan Pedrell, president emèrit de l’AEHT

Més notícies