Arriben les primeres jornades de l’Arròs i els Tastets de Mar al Baix Penedès

LES JORNADES DE L’ARRÒS I ELS TASTETS DE MAR AL BAIX PENEDÈS ES CELEBRARAN DE L’1 AL 18 DE JUNY AMB VINT-I-CINC RESTAURANTS PARTICIPANTS

Els menús estaran elaborats amb Arròs Bayo i maridats amb vins i caves Raventós Codorniu

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, amb el suport dels Ajuntaments de Calafell, Cunit i El Vendrell i el patrocini d’Arròs Bayo i Raventós Codorniu, ha presentat aquest matí al Port Segur-Calafell les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i els Tastets de Mar al Baix Penedès, que es celebraran de l’1 al 18 de juny a diverses poblacions del territori.

Vint-i-cinc restaurants de poblacions com Calafell, Cunit, El Vendrell o Coma-ruga entre d’altres, serviran menús i degustacions amb l’arròs i els productes de costa com a protagonistes, amb l’objectiu que les jornades serveixin per destacar la qualitat gastronòmica i especialment la tradició culinària marítima dels municipis que conformen el Baix Penedès.

Durant la presentació, el representant del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès Igor Ventura ha obert l’acte destacant que es tracta d’una iniciativa “molt important perquè la restauració local pugui aprofitar les sinergies amb la Festa de la Mar”, una celebració marinera que tindrà lloc a Calafell del 8 a l’11 de juny.

En aquest context, la Sra. Lluïsa Lastra, regidora de promoció de Calafell, ha reiterat que “és una oportunitat perfecta poder incloure les jornades com una activitat més de la Festa del Mar”, i ha animat la resta d’ajuntaments presents a “anar-nos aglutinant i fer diverses accions conjuntament”.

En el torn dels patrocinadors i en representació de Nomen Foods, el Sr. Xavier Lopez ha agraït la seva participació a les jornades “aportant tota una varietat d’arrossos de proximitat i de qualitat per posar en valor els productes de la província”. Per la seva part, el Sr. Carlos Antonio Ferré, delegat comercial de Raventós Codorniu, ha transmès que “no s’entendria una bona gastronomia sense poder-la compaginar amb un bon vi”. “Els cellers escollits per maridar aquestes jornades són de Raimat i Poblet”, ha comentat.

En representació de l’ajuntament d’El Vendrell, la seva regidora de promoció econòmica M. Luz Ramírez ha agraït la iniciativa “perquè són vint-i-cinc oportunitats de que vint-i-cinc empresaris posin en valor el seu producte i la seva trajectòria”, assegurant que són unes jornades “necessàries per donar a conèixer el territori i posar-lo en primera línia, allà on li toca estar”.

Per últim, el Sr. Jaume Casañas, alcalde de Cunit ha conclòs el torn de declaracions assegurant que “des dels ajuntaments sempre s’ha de donar suport a les iniciatives privades com aquesta, ja que els restaurants són la porta d’entrada al territori”.

La presentació ha finalitzat amb la degustació de diverses preparacions d’arròs Bayo i tastets de mar a càrrec dels restaurants L’Arrosseria, Petit Duval, Casa Pepe i Catering Eusebio, que han estat maridats amb vins i caves de Raventós Codorniu, patrocinador de les jornades.

 

Els establiments participants són:

CALAFELLAkquaaa Restaurant (av. Sant Joan de Déu, 119); Hotel 4R Miramar (c. Costa Daurada, 1); La Porketa (c. Mallorca, 8); Restaurant l’Àncora (pg. Marítim Sant Joan de Déu, 2); Catering Eusebio (c. Vilamar, 87); Punto Ibérico (pg. Marítim Sant Joan de Déu, 56); Restaurante Milan (c. Àngel Guimerà, 7); Pizzicata (pg. Marítim Sant Joan de Déu, 94); Restaurante El Rey Pescador (pg. Marítim Sant Joan de Déu, 105); Petit Duval Gastrotaberna (c. de Montserrat, 32); Restaurant Vell Papiol (c. de Vilamar, 30); Bar Calafell (av. Sant Joan de Déu, 56); La Piadina ( ); La Vermuteria del Mar (c. Mallorca, 16); Masia de la Platja Tapes (c. Vilamar, 69); Masia de la Platja (c. Vilamar, 67).

SEGUR DE CALAFELL: Ocean Restaurant Lounge (pg. Marítim Sant Joan de Déu, local 2)

SANT SALVADOR: Restaurant Xaloquell (c. Cantàbric, 18); Black Anaki Restaurant (pl. de Sant Salvador, 1); Casinet (pg. Marítim Joan Raventós, 11); La Cuina de la Marga (pg. Marítim Joan Raventós, 50).

COMA-RUGA: La Verema Restaurant (pg. Marítim de Coma-ruga, 21); Casa Pepe (pg. Marítim de Coma-ruga, 26).

CUNITRestaurant l’Arrosseria (pg. Marítim, 57), Hotel Adia (av. Tarragona, 2).

Les seves propostes gastronòmiques es podran consultar properament al web de l’AEHT i a les xarxes socials de les Jornades Gastronòmiques de Tarragona Província.

 

Més notícies