El 1r Simposi del calçot reunirà a 3 Soles Repsols i Estrelles Michelin
L’AEHT, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’IGP Calçot de Valls, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls, i les Cambres de Comerç de Valls, Tarragona i Reus impulsen el primer Simposi del Calçot de Catalunya.
La jornada forma part de Terra Calçotada, el conjunt d’accions promocionals que aquest 2025 convertiran el calçot en un dels productes més destacats del reconeixement que ha rebut Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
El simposi es celebrarà el proper dilluns 3 de març, a les 9.30 h, a l’Aula de Cuina de l’AEHT (Instal·lacions Francesc Tomàs Llobet: Pol. ind. Nirsa Carretera Reus, 20 Carrer de la Grassa, Av. Constantí, km 3, 5, 43204 Reus, Tarragona) i reunirà a xefs de renom de les nostres comarques guardonats amb Estrelles Michelin i Soles Repsol, en un showcooking únic de divulgació de la cuina del calçot.
En concret hi participaran els següents xefs cuinant les propostes que detallem a continuació:
Pep Moreno, del Restaurant Deliranto (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)
Calçot, calamar i romesco
Joan Bosch del Restaurant Can Bosch (2 Soles Repsol i 1 Estrella Michelin)
Entrant:
-Consomé de calçots, amb calçot sec i un katsuobushi
Plat principal:
-Vichyssoise de calçots, terrina de calçots, mole de romesco, cigala o galera, cruixent de calçots i calçots encurtits
Complement:
-Mini teula de romesco amb crema de calçots, anguila fumada i ametlles
Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)
Plat fred amb gelatina de calçots a la brasa, encurtits, pèsols a la brasa, tonyina, calçots confitats i herbes
Al simposi també hi participarà l’IGP Calçot de Valls amb la ponència inaugural.
Les inscripcions es poden fer a través del correu aeht@aeht.es i són gratuïtes. Places limitades.