L’Associació AEH Baix Gaià ha presentat aquest matí les Jornades Gastronòmiques de cargols i calamars al Baix Gaià que es celebraran del 26 d’octubre al 26 de novembre.
22 restaurants del territori serviran plats amb els cargols i els calamars com a protagonistes, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per conèixer les diverses poblacions del territori i els seus establiments de restauració.
L’AEH Baix Gaià ha escollit aquests dos productes perquè simbolitzen la identitat del Baix Gaià; un territori ric i divers que combina a la perfecció el mar i la muntanya.
Els restaurants participants són: Bar-restaurant Àngel Miguel, Bar-restaurant La Gresca, l’Hor Restaurant, 4 Latas baix a mar, 4 latas Torredembarra, 4 Makis Torredembarra, Òxid, Cal Silver, Restaurant El Jardí, Restaurant Brisa, Restaurant El Capitán, La Xeriueta, Hostal Coca, Hotel Restaurant La Nova Tenalla, Restaurant Club Marítim, La Estrella del Jamón, A la parra, Restaurant Itsasoa, La Toque, El Bruixot, Maritime Beach Club Altafulla, Wines & Tapas Tamarit Beach Resort.
En aquesta ocasió, les jornades també compten amb un joc de fidelització perquè els clients visitin el màxim d’establiments de les diferents poblacions del Baix Gaià possibles. En aquest sentit, tots aquells comensals que vagin a un mínim de 4 poblacions del Baix Gaià i degustin un total de 4 plats de calamars o cargols aconseguiran, de forma directa, una ampolla de Vermut Izaguirre, col·laborador de les jornades.
La presentació ha finalitzat amb una degustació de cargols i calamars maridats amb vins del Celler 9+ i cervesa San Miguel, patrocinadors de les jornades.
Els establiments participants i les seves propostes gastronòmiques es podran consultar al web de l’AEHT i a les xarxes socials de les Jornades Gastronòmiques de Tarragona Província.