En marxa l’AEH Conca de Barberà

ES PRESENTA LA NOVA ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA CONCA DE BARBERÀ

L’AEH Conca de Barberà ja és una realitat amb 20 establiments associats i 6 actuacions anuals destinades a promoure els establiments del sector hostaler i els productes gastronòmics insígnia de la comarca.


La presentació, que es va celebrar divendres 7 de febrer a Conca Activa, va comptar amb la presència del Sr. Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; del Sr Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; del Sr Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà; de la Sra Mireia Bonet, coordinadora de l’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; del Sr Francesc Vinyas, representant de Conca Activa i de representants dels establiments que formen part de la junta de la nova associació: Restaurant Art, Restaurant Garbí, Restaurant Cal Colomí i Restaurant Cal Travé. 

Magí Trullols, president del Consell Comarcal de La Conca de Barberà, va obrir l’acte felicitant “la integració de l’associació comarcal i la provincial com a acció decisiva per generar sinergies, potenciar l’AEH Conca de Barberà i enfortir el teixit empresarial del territori”  

Per Francesc Pintado, President de l’AEHT: “és un honor reconstituir avui l’AEH Conca de Barberà de la mà de 20 establiments associats”. Pintado també va voler posar sobre la taula la importància de lligar el destí al producte i a la gastronomia: “Treballant de la mà restauració-allotjament juntament amb Conca Activa i Consell comarcal, ben segur que aconseguirem assolir objectius ambiciosos. Hem de treballar perquè el destí es vinculi encara més als seus vins, a productes com la tòfona, a paisatges entranyables…. Per la seva història i pel seu pes fonamental a la província, els reptes que afronta aquesta nova junta han d’estar a l’alçada del territori i aconseguir incloure la gastronomia com a reclam d’aquesta oferta de destí”.

Josep Ramon Guiu, del Restaurant els Ceps de Vilanova de Prades i Càmping Serra de Prades, és el nou president de l’AEH Conca de Barberà, qui ha conformat una junta formada per alguns dels millors restauradors de la comarca: Restaurant Els Ceps, Can Travé, Cafeteria Garbí, Hotel Masia del Cadet, Art Restaurant, Castell de Riudabella, Restaurant El Grèvol, Restaurant Molí del Mallol i Restaurant Colomí.

“La junta aglutina restauradors i allotjaments de tota la comarca, de punta a punta, des de Vilanova de Prades fins a Santa Coloma de Queralt. Aquesta comarca tan llarga té davant seu una oportunitat i un repte. Però som una junta jove i involucrada que podrà donar resultats ben aviat”, comenta Guiu.

Josep Ramon Guiu és ambiciós: “Volem anar all 100% i que l’any vinent siguem el doble d’associats. Estic segur que ho aconseguirem amb el suport de l’Associació provincial, de Conca Activa i del Consell Comarcal” 

Els objectius que es marca la nova associació per aquest 2020 són principalment potenciar valors de la comarca vinculats a gastronomia, producte i en conseqüència a turisme i territori.  L’associació vol aglutinar  a restauradors però també a productors únics al territori “que ens permeten diferenciar-nos: Tòfona, trepat, safrà…”, comenta el president de l’AEH Conca de Barberà.

L’AEH Conca de Barberà ja té sobre la taula actuacions concretes destinades a promoure, potenciar o redissenyar esdeveniments gastronòmics que ja es realitzaven o que es recuperaran aquest 2020

  • Fira de la tòfona negra de Vilanova de Prades
  • Sabors de la Conca de primavera
  • Festa del Vi Trepat de Barberà de la Conca
  • Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí
  • Sabors de la Conca de tardor 
  • Fira del Safrà a Santa Coloma de Queralt 

Un cop presentada la nova junta i les actuacions previstes per aquest any, Francesc Pintado en nom de la junta, va agrair el suport del President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província o de la presidenta de la Diputació de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el creixent nombre d’associacions locals i comarcals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació provincial: “Hem renovat l’AEH Cambrils, creat l’AEH Tarragona ciutat, l’AEH Salou, avui li ha tocat a l’AEH Conca de Barberà i ben aviat al Priorat i a Alt Camp. “Estem vivint un moment de l’associació històric amb increment d’associats, nous convenis amb empreses de primer nivell , i la creació i regeneració de les associacions de tot el territori. Seguirem treballant amb il.lusió per liderar aquest pas endavant del sector de l’hostaleria a la província de Tarragona”

Comments are closed.