Si alguna cosa caracteritza la nostra terra és la proximitat en l’espai del mar i de la muntanya, la qual cosa ha fet que tots els aspectes culturals que la conformen estiguin entrellaçats per aquests dos espais geogràfics.
Els darrers temps un d’aquests aspectes culturals que més
s’ha desenvolupat socialment ha estat la gastronomia i,
com no podia ser d’una altra manera, també ha estat influïda per aquesta proximitat.
Tenint en compte aquestes asseveracions, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Vila-seca – la Pineda, en el seu camí constant per millorar les expectatives del sector, promou les Jornades de l’Arròs Mar i Muntanya al llarg de la segona quinzena del mes de juny on els restaurants que participen tindran a bé mostrar-nos les seves excel·lències.
Un camí que ja es va encetar fa tres anys en una ruta entre
la mar i la muntanya i que ara es fa realitat amb aquest apreciat plat que ens ofereixen.
L’oferta està a l’abast de tothom, ara només manca que les gents de les nostres contrades s’atreveixin a degustar-la i a gaudir d’un dels plats més exquisits de la cuina catalana.
Pere Segura Xatruch
Alcalde de Vila-seca
És un plaer presentar-vos la primera edició de les Jornades Gastronòmiques Arròs de Mar
i Muntanya, que se celebraran a Vila-seca, La Pineda, del 14 al 30 de juny.
Una combinació de productes típics de la nostra costa i del nostre interior que reflecteixen la doble identitat que ens caracteritza.
Som una població rica i diversa que combina a la perfecció el mar i la muntanya. I que millor que l’arròs Bayo del Delta de l’Ebre per lligar i fer xup-xup amb tota la riquesa gastronòmica que ens dona la terra i el mar.
Els menús dels restaurants participants són tan diversos
i atractius com Vila-seca i La Pineda. Així que no us ho perdeu i veniu a fer un bon arròs de mar i muntanya ara que arriba el bon temps!
Juan Hervás
President de l’AEH Vila-seca, La Pineda
Meló amb pernil.
Esqueixada de bacallà.
Calamars a l’andalusa.
Musclos al vapor.
Arròs caldós de llamàntol.
Combinat de peix.
Ourada al forn.
Entrecot a la brasa (salsa roquefort o pebre).
Confit d’ànec.
Pastís de formatge.
Coulant de xocolata.
Pinya natural.
Crocanti.
Crema catalana.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Albariño – Pazo Das Bruxas – DO Rías Baixas (no inclòs).
De 13.00 a 23.00 h.
(De dilluns a divendres no festius).
Cap.
Gaspatxo.
Amanida del xef.
Musclos al vi blanc.
Carpaccio de vedella.
Ensaladilla russa.
Spaghetti bolonyesa.
Broquetes de pollastre.
Entrecot de vedella a la brasa (+3€).
Sípia a la planxa.
Confit d’ànec.
Canelons.
Arròs caldós de llamàntol (+5€ – mínim 2 persones).
Postres del xef.
Fruita del temps.
Gelat al gust.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Raventós Codorniu – Cava Arts Collecta (29€ no inclòs).
De 13.00 a 16.00 h.
Cap.
Carpaccio de pinya i salmó fumat.
Xampinyons a la planxa amb gambes.
Arròs d’ànec confitat amb gambes.
Arròs de galera i xampinyons.
Gelat (1 bola).
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Celler Germans Balart, Samerola – DO Terra Alta.
De 13.00 a 23.00 h.
Cap.
Amanida Afrodita
(amanida gourmet, nous, maduixes i formatge curat).
Arròs de gambes a l’allet amb bacallà (fet al moment).
Flam casolà de cafè exprés.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Solar de la Vega – Verdejo.
De 13.00 a 15.00 h.
(De dilluns a divendres).
Cap.
3 Nasibal
(Tipus “croquetó” fet amb arròs fregit
estil Surinam amb atjar i pa de gambes).
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Moscow Mule
(Cocktail amb base de vodka i gingebre).
De 13.00 a 16.00 h i de 20.00 a 23.00 h.
Dimarts i dimecres.
Amanida Cèsar.
Amanida de tomàquet, ceba i tonyina.
Paella de marisc.
Paella mixta.
Flam casolà.
Cafè.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
1 copa de vi de la casa per persona (blanc, rosat o negre).
De 13.00 a 15.00 h.
(De dilluns a divendres).
Cap.
Musclos al vapor.
Calamars a l’andalusa.
Gambes.
Peixet.
Arròs de bacallà.
Entrecot.
“Torrija” de formatge.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Verdejo o Rioja (1 copa de vi per persona).
De 13.00 a 16.00 h.
Dilluns.
Musclos al vapor.
Amanida catalana.
Arròs mar i muntanya.
Crema catalana.
Tiramisú.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Vins la Poda, blanc o negre – Garnatxa.
De 13.00 a 16.00 h.
Cap.
Amanida de tomàquet i ventresca.
Arròs de mar i muntanya.
Postres a escollir de la carta (per persona).
Xarrup de licor d’arròs.
Vi Aproppòsit – DO Terra Alta.
Aigua i cafè.
De 13.00 a 16.00 h i de 20.00 a 23.00 h.
Cap.
Curry verd tailandès (opció vegana
o amb pollastre) acompanyat d’arròs blanc.
1 copa per persona vi blanc eco vegà.
De 13.00 a 16.00 h.
Dilluns.
Nigiri de salmó 3,50 €
Sashimi de salmó fresc 16,00 €
Tataki de tonyina vermella salvatge 21,00 €
Philadelphia roll 15,90 €
Slim spring roll 23,50 €
Tempura roll 16,50 €
Steak tartar roll 23,90 €
Ibèric roll 18,90 €
Volcano roll 19,50 €
Exotic roll 19,50 €
Pulpo roll 21,50 €
Beguda no inclosa.
De 14.30 a 23.00 h.
Cap.
Amanida suprema amb pernil d’ànec i encenalls de foie.
Amanida de salmó amb formatge.
Xató La Traviata a l’estil del Vendrell.
Gaspatxo andalús amb “crudités” i llagostins.
Soffi di vento a la carbonara.
Canelons de l’àvia gratinats.
Arròs caldós de llamàntol.
Bacallà a la llauna.
Ànec a la taronja amb guarnició.
Xai al forn de llenya en el seu suc.
Entrecot de vedella al gust amb guarnició.
Pizza Traviata o crocante.
Fruita de temporada.
Gelat variat.
Pastís de formatge amb fruits vermells.
Brownie de xocolata amb gelat de vainilla.
Iogurt amb nous i mel.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
1 copa de vi per persona.
Aigua i pa inclosos.
De 13.00 a 15.45 h i de 20.30 a 23.00 h.
Dilluns.
Amanida surfera, mezclum, ceba dolça, pebrot vermell i verd, tonyina, ou, moresc i olives negres.
“Rabes” amb maionesa de llima.
Arròs cremós de sípia, escamarlans i musclos.
“Carrot cake” amb sorbet de mandarina.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Casa Mariol, Chardonnay – DO Terra Alta.
De 13.00 a 15.30 h.
Dilluns.
Amanida xató, escarola del país, bacallà, tonyina, anxoves, olives negres, tomàquet cherry, ametlla torrada, gresini de cereals i salsa xató.
Musclos a la brasa.
Arròs cremós de sípia, escamarlans i musclos.
“Torrija” casolana amb gelat de Ferrero Rocher.
Xarrup de licor d’arròs “Segadors del Delta”.
Casa Mariol, Chardonnay – DO Terra Alta.
De 13.00 a 15.30 h.
Dimarts.