L’Arròs Mariner de Tarragona
L’Arròs Mariner de Tarragona
L’Arròs Mariner de Tarragona
L’Arròs Mariner de Tarragona
L’Arròs Mariner de Tarragona
L’Arròs Mariner de Tarragona
AEH Tarragona
Bayo
Segadors del Delta
Ajuntament de Tarragona
Tarragona Turisme
AEH Tarragona
Bayo
Segadors del Delta
Ajuntament de Tarragona
Tarragona Turisme
Port Tarragona
Costa Daurada
Peix de Tarragona
Port Tarragona
Peix de Tarragona
Costa Daurada
Montse Adan

Cinc anys potenciant l’arròs mariner

A Tarragona tenim producte gastronòmic i enològic de primer nivell i molts bons restaurants, amb els quals es treballa de forma coordinada i estratègica amb excel·lents resultats. El bon moment turístic que viu Tarragona té molt a veure amb la projecció de la qualitat de la nostra dieta mediterrània i els nostres vins.

L’objectiu de la celebració d’aquestes jornades és el mateix que comparteix l’actual govern municipal: desestacionalitzar la temporada turística, en aquest cas, a través de la nostra gran oferta gastronòmica. És per això que cal seguir apostant per la promoció de la restauració tarragonina i el talent local durant els mesos amb menys activitat, fet que beneficia tota la ciutat.

Com bé podeu saber, enguany les Jornades de l’Arròs Mariner arriben a la seva cinquena edició, tot consolidant-se en el calendari i potenciant també l’economia blava, que tan important és pels tarragonins i tarragonines i que tant marca el nostre caràcter.

Un any més, una vintena de locals participen d’aquest esdeveniment. Des de l’Ajuntament, fem una crida a tots la ciutadania a participar i conèixer la nostra gastronomia més gustosa, sempre marinada amb els millors vins del territori.

Montse Adan
Regidora de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica
Ajuntament de Tarragona

Javier Escribano

Benvolgut, benvolguda,

És un plaer presentar-vos una nova edició de l’Arròs Mariner de Tarragona, jornades gastronòmiques.

L’arròs mariner, és un imprescindible de la nostra gastronomia i del nostre territori, perquè està elaborat amb els productes que tenim al voltant: peix i marisc de Tarragona, arròs Bayo del Delta i verdures del camp. És un plaer invitar-vos a gaudir de les jornades perquè aquest plat insígnia segueixi identificant i representant la cuina tarragonina i el nostre caràcter mariner.

Us hi esperem!
Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat.

ALTA MARE

HOTEL H10 IMPERIAL TARRACO

APERITIU

Pa bao fregit de secret ibèric amb salsa “Hosin”.

ENTRANTS A COMPARTIR

Carpaccio de presa ibèrica amb praliné d’avellanes.
Corona de bacallà confitat amb “crudités” i “salmorejo”.

PRINCIPAL

Arròs Alta Mare de pop i gamba amb emulsió d’all negre.

POSTRES

Cebiche de fruita amb espuma de coco i gel de menta.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

GR 171, vi blanc – DO Terra Alta .
CUP 3, vi negre – DO Conca de Barberà.

50,00€

IVA INCLÒS

CA L’EULÀLIA

ENTRANTS

La nostra coca “xatonada”.
Calamarsets encebollats.

PRINCIPAL

Arròs melós de pop i llagostins.

POSTRES

“El cafè irlandès del Delta” (El nostre Cafè Irlandès
amb licor d’Arròs).
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Cellers de Muller – Vi Blanc, Muscat.

50,00€

IVA INCLÒS

CASA BALCELLS

ENTRANT A ESCOLLIR

Tàrtar de salmó amb alvocat i pa carasatu.
Amanida de pebrot escalivat, ventresca, ceba morada i “piparra”.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Arròs mariner de rap i carxofes.
Arròs de muntanya, shiitake i botifarra.

POSTRES A ESCOLLIR

Trufes de xocolata.
Pastís de formatge amb fruits vermells.

MARIDATGE

Gregal d’Espiells – DO Penedès.

38,00€

IVA INCLÒS

DE VINS

ENTRANT

Aperitiu de benvinguda.
Fals caneló de salmó marinat a l’anet amb tàrtara de llagostins i vinagreta d’alfàbrega.

PRINCIPAL

Arròs de sepionet i cloïsses.

POSTRES

Pastís de poma confitada amb crema de vainilla cremada i gelat de xocolata fondente.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Celler Xavi Clua, Mas d’en Pol – Garnatxa Blanca
DO Terra Alta.

39,00€

IVA INCLÒS

EL FAR DE LA FONT

ENTRANT

Carn de vieires en la seva conxa cuinada a baixa temperatura, amb llit de porro, alls tendres i bolets, gratinat amb all i oli.

PRINCIPAL

Arròs melós mariner de cranc blau.

POSTRES

Pètals de pera deshidratats al vi negre, “crumble” d’ametlles laminades i gelat de gerds.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Celler Padró, Poesia, vi blanc – DO Catalunya.

30,00€

IVA INCLÒS

EL GALLINER DE L’ANTIQUARI

ENTRANT A ESCOLLIR

“Niuet Mallorquí”: ou poché sobre niu de patata palla amb sobrassada de Mallorca i mel.
“Ja és primavera”: Salmorejo de maduixes i mango.
“Espardenya del Galliner”: espardenya gratinada amb all i oli, anxoves de l’Escala i terra d’olives negres.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Arròs de pop amb carxofes confitades i romesco.
Arròs de “xuletón” madurat.
Arròs melós de marisc.

POSTRES A ESCOLLIR

Pastís de formatge “Payoyo”.
Milfulles de nata amb coulis de fruits vermells.
“Coulant” de xocolata amb bola de vainilla.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Vi Vincles.

32,00€

IVA INCLÒS

EL LLAGUT

ENTRANTS A COMPARTIR

Els nostres seitons marinats.
Fregite·la de moralla.
Composició d’enciams, verat fumat amb fusta d’ametller, poma àcida, fruits secs i vinagreta de taronja.
Calamarset de platja saltejat amb all i julivert.

PRINCIPAL A ESCOLLIR (2 PERSONES MÍNIM)

Amb gra Marisma:
Arròs de bacallà amb carxofes i all i oli gratinat.
Arrossejat a banda amb peix de roca i all i oli de safrà de la Conca.
Amb gra Bomba:
Arròs negre amb sípia i crancs de platja.
Arròs de calamars i carxofes amb pebre “tap i cortí”.
Amb gra Carnaroli envellit:
Arròs a la masqueta amb pebrots de romesco, cloïsses i pop roquer.
Arròs a la masqueta amb safrà de la Conca, carxofes i cloïsses.

POSTRES A ESCOLLIR

Cireres i crema amb crusillant d’ametlles.
Semifred de mousse de formatge fresc i xocolata blanca amb cítrics i sorbet de llima.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Celler Altavins, Ilercavònia, Garnatxa blanca – DO Terra Alta.
Celler Altavins, Almodí, Garnatxa peluda – DO Terra Alta.

45,00€

IVA INCLÒS

EL PÒSIT

ENTRANT

Amanida de tomàquet i ventresca de tonyina.

PRINCIPAL

Arròs amb cranc blau del Delta de l’Ebre.

POSTRES

A escollir de la carta del restaurant.
Xarrup de licor d’arròs del Delta.

MARIDATGE

Vi Apropposit – Muscat – Terra Alta.

35,00€

IVA INCLÒS

GASTROBAR EL BALCÓ

ENTRANTS A COMPARTIR

Amanida de tomàquet amb ventresca.
Musclos al vapor amb api.

PRINCIPAL

Arròs de calamarsets amb carxofa.

POSTRES

Pastís de formatge.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Cellers Blanch – Microvinificació Chardonnay
DO Tarragona.

30,00€

IVA INCLÒS

HOLA PLAYA

ENTRANT A ESCOLLIR

Amanida de formatge de cabra amb pernil d’ànec, ceba caramel·litzada, tomàquet cherry i vinagreta de fruits secs.
Pota de pop de roca amb trinxat de patata i col.

PRINCIPAL

Arròs negre amb gamba vermella i all i oli de safrà.

POSTRES A ESCOLLIR

Volcà de xocolata casolà amb torrades, sal i oli.
Pastís de formatge amb fruits vermells.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Viña Saltés, blanc Verdejo – DO Rueda.

38,00€

IVA INCLÒS
*Cap de setmana, cuina ininterrompuda

L’ÀNCORA DEL SERRALLO

ENTRANTS A COMPARTIR

Calamars a la romana.
Musclos a la marinera.
Carpaccio de bacallà.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Paella arròs mariner.
Arròs negre.

POSTRES A ESCOLLIR

Sorbet de llimona.
Crema catalana.

Xarrup de licor d’arròs del Delta.

MARIDATGE

Celler Raventós Codorniu Reforjat blanc
DO Terra Alta.

30,00€

IVA INCLÒS

LA CUCAFERA

ENTRANTS A COMPARTIR

Coca de pa de vidre amb mozzarella, tomàquets confitats i ruca.
“Cebiche” de corball amb mango, guacamole i xip de plàtan.
Calamars cruixents amb maionesa de Wasabi.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Arròs caldós d’escamarlans.
Arròs amb popets i galeres.

POSTRES

Trufes casolanes.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

La Lleona, vi blanc – DO Tarragona.
Cartoixà de Marina – DO Tarragona.

35,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones

LA CUINA D’ARGENT

ENTRANT A ESCOLLIR

Amanida de burrata amb tomàquets de temporada i el nostre pesto.
Empanada criolla amb carn tallada a mà.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Arròs melós de pop amb patata al forn.
Arròs d’entrecot.

POSTRES A ESCOLLIR

Pastís de formatge.
“Torrija”.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Cellers de Capçanes – Vi Marmellans.

35,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones

LA MORADA

ENTRANT

Carxofes confitades amb papada ibèrica curada en llit de la seva brandada.

PRINCIPAL

Arròs trufat de galeres i gamba vermella amb bolets i “piparra” basca.

POSTRES A ESCOLLIR

“Coulant” de xocolata amb gelat de mango.
Pastís de formatge.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Clos Montblanc, Sauvignon Blanc
DO Conca de Barberà.

35,00€

IVA INCLÒS

LA XARXA

* MICHELIN 2024

MENÚ DEGUSTACIÓ

Bunyol de bacallà amb all i oli.
“Pa bao” de musclos en escabetx cruixent i romesco.
Seitons en vinagre, all blanc, all negre i menta.

Arròs negre de peix i marisc.

Mousse de Nutella i xocolata cruixent.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Beguda no inclosa.

40,00€

IVA INCLÒS
*Els menús seran de taula complerta
*Reserves amb 24 h d’antelació

LOLA BISTRO

ENTRANT

Amanida d’anguila del Delta de l’Ebre.

PRINCIPAL

Arròs socarrat amb pop en tinta de calamar.

POSTRES

Pastís de pastanaga.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Celler Ronadelles, La Guineu d’Argent
Garnatxa i Macabeu.

38,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones

MAS ROSSELLÓ

APERITIU

Bombó de foie amb chutney de mango.

ENTRANTS INDIVIDUALS

Crema de carbassa amb llagostí i cruixents de carxofa.
Cebiche de corvall salvatge.
Ravioli de gamba vermella farcit de ceps amb crema de marisc.

PRINCIPAL

Arròs de carxofes, pop i cloïsses.

POSTRES

Sorbet de mandarina amb macedònia.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Reforjat, Vi blanc – DO Terra Alta.
Reforjat, Vi negre – DO Terra Alta.

45,00€

IVA INCLÒS

NÀUTIC DE TARRAGONA

ENTRANTS A COMPARTIR

Amanida de tomàquet cor de bou amb ricotta fumada i relish de kalamata.
Bunyols de bacallà amb all i oli d’all negre.

PRINCIPAL

Arròs de gamba vermella amb el seu carpaccio i all i oli de safrà.

POSTRES

Pasta de full caramel·litzat amb crema catalana i maduixes.
Cafè.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Vins blancs del territori.

45,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones

QUATTROS

ENTRANT

Fritada de peixet de la llotja de Tarragona.

PRINCIPAL

Arròs amb escamarlanets de platja i calamarsons.

POSTRES

Cremós d’arròs amb llet amb fruita seca i gelat
d’avellana.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Verdeo, vi blanc jove – DO Rueda.

32,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones

RACÓ DEL PESCADOR

ENTRANTS A COMPARTIR

Cassoleta de xirles amb bitxos.
Calamars a la romana.
Cruixent de rap amb melmelada de romesco.
Musclos de roca al vapor.

PRINCIPAL

Arròs del senyoret amb llagostins.

POSTRES

Postres de la casa Racó.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Celler Adernats – Parabòlic blanc o Parabòlic negre DO Tarragona.

45,00€

IVA INCLÒS

RAMBLA 70

Aperitiu de benvinguda:
Toc de Vermut Estones PX

ENTRANTS A COMPARTIR

Musclos del Delta de l’Ebre.
Crestes de tonyina i d’espinacs.

PRINCIPAL

Arròs de bacallà i carxofes.

POSTRES A ESCOLLIR

Soufflé de yozu i llimona.
Soufflé de coco, mango i maracujà.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Petites Estones, Garnatxa Blanca – DO Terra Alta.

38,50€

IVA INCLÒS

RESTAURANT BARHAUS

ENTRANT A ESCOLLIR

“Mil fulls de poma amb formatge de cabra i encenalls de mousse de foie.
Carxofes en dues coccions amb rovell d’ou marinat amb soja i daus de pernil.
Tacos d’espinacs amb ricotta, nous i vinagreta de mel.

PRINCIPAL

Arròs de galeres amb el seu carpaccio.

POSTRES A ESCOLLIR

Textures de maduixa amb núvol de nata.
Trufes “Barhaus”.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

GR171 – Vi de gran recorregut, Garnatxa Blanca
DO Terra Alta.

45,00€

IVA INCLÒS

RESTAURANT TARANTA

ENTRANT A ESCOLLIR

Amanida de bacallà amb romesco.
Musclos a la planxa.
Croquetes de pernil ibèric.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Paella marinera.
Arròs melós del senyoret de gamba vermella, carxofes i alls tendres.

POSTRES A ESCOLLIR

“Coulant” de xocolata i gelat de vainilla.
Natilla de Chartreuse amb carquinyolis.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Vins del territori.

35,00€

IVA INCLÒS

VADEGUST RESTAURANT

ENTRANTS A COMPARTIR

Musclos al gust.
Bunyols de bacallà.
Amanida de bacallà amb romesco.

PRINCIPAL A ESCOLLIR

Arròs mariner (sec o caldós).
Arròs mariner de cranc blau (sec o caldós).

POSTRES A ESCOLLIR

“Torrija” caramel·litzada amb gelat de mascarpone.
Xarrup de mango.
“Creppe” de torró amb xocolata.
Cafè.

Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.

MARIDATGE

Raimat, Vol d’Ànima blanc o negre.

45,00€

IVA INCLÒS
*Mínim 2 persones