Cinc anys potenciant l’arròs mariner
A Tarragona tenim producte gastronòmic i enològic de primer nivell i molts bons restaurants, amb els quals es treballa de forma coordinada i estratègica amb excel·lents resultats. El bon moment turístic que viu Tarragona té molt a veure amb la projecció de la qualitat de la nostra dieta mediterrània i els nostres vins.
L’objectiu de la celebració d’aquestes jornades és el mateix que comparteix l’actual govern municipal: desestacionalitzar la temporada turística, en aquest cas, a través de la nostra gran oferta gastronòmica. És per això que cal seguir apostant per la promoció de la restauració tarragonina i el talent local durant els mesos amb menys activitat, fet que beneficia tota la ciutat.
Com bé podeu saber, enguany les Jornades de l’Arròs Mariner arriben a la seva cinquena edició, tot consolidant-se en el calendari i potenciant també l’economia blava, que tan important és pels tarragonins i tarragonines i que tant marca el nostre caràcter.
Un any més, una vintena de locals participen d’aquest esdeveniment. Des de l’Ajuntament, fem una crida a tots la ciutadania a participar i conèixer la nostra gastronomia més gustosa, sempre marinada amb els millors vins del territori.
Montse Adan
Regidora de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica
Ajuntament de Tarragona
Benvolgut, benvolguda,
És un plaer presentar-vos una nova edició de l’Arròs Mariner de Tarragona, jornades gastronòmiques.
L’arròs mariner, és un imprescindible de la nostra gastronomia i del nostre territori, perquè està elaborat amb els productes que tenim al voltant: peix i marisc de Tarragona, arròs Bayo del Delta i verdures del camp. És un plaer invitar-vos a gaudir de les jornades perquè aquest plat insígnia segueixi identificant i representant la cuina tarragonina i el nostre caràcter mariner.
Us hi esperem!
Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat.
Pa bao fregit de secret ibèric amb salsa “Hosin”.
Carpaccio de presa ibèrica amb praliné d’avellanes.
Corona de bacallà confitat amb “crudités” i “salmorejo”.
Arròs Alta Mare de pop i gamba amb emulsió d’all negre.
Cebiche de fruita amb espuma de coco i gel de menta.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
GR 171, vi blanc – DO Terra Alta .
CUP 3, vi negre – DO Conca de Barberà.
La nostra coca “xatonada”.
Calamarsets encebollats.
Arròs melós de pop i llagostins.
“El cafè irlandès del Delta” (El nostre Cafè Irlandès
amb licor d’Arròs).
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Cellers de Muller – Vi Blanc, Muscat.
Tàrtar de salmó amb alvocat i pa carasatu.
Amanida de pebrot escalivat, ventresca, ceba morada i “piparra”.
Arròs mariner de rap i carxofes.
Arròs de muntanya, shiitake i botifarra.
Trufes de xocolata.
Pastís de formatge amb fruits vermells.
Gregal d’Espiells – DO Penedès.
Aperitiu de benvinguda.
Fals caneló de salmó marinat a l’anet amb tàrtara de llagostins i vinagreta d’alfàbrega.
Arròs de sepionet i cloïsses.
Pastís de poma confitada amb crema de vainilla cremada i gelat de xocolata fondente.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Celler Xavi Clua, Mas d’en Pol – Garnatxa Blanca
DO Terra Alta.
Carn de vieires en la seva conxa cuinada a baixa temperatura, amb llit de porro, alls tendres i bolets, gratinat amb all i oli.
Arròs melós mariner de cranc blau.
Pètals de pera deshidratats al vi negre, “crumble” d’ametlles laminades i gelat de gerds.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Celler Padró, Poesia, vi blanc – DO Catalunya.
“Niuet Mallorquí”: ou poché sobre niu de patata palla amb sobrassada de Mallorca i mel.
“Ja és primavera”: Salmorejo de maduixes i mango.
“Espardenya del Galliner”: espardenya gratinada amb all i oli, anxoves de l’Escala i terra d’olives negres.
Arròs de pop amb carxofes confitades i romesco.
Arròs de “xuletón” madurat.
Arròs melós de marisc.
Pastís de formatge “Payoyo”.
Milfulles de nata amb coulis de fruits vermells.
“Coulant” de xocolata amb bola de vainilla.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Vi Vincles.
Els nostres seitons marinats.
Fregite·la de moralla.
Composició d’enciams, verat fumat amb fusta d’ametller, poma àcida, fruits secs i vinagreta de taronja.
Calamarset de platja saltejat amb all i julivert.
Amb gra Marisma:
Arròs de bacallà amb carxofes i all i oli gratinat.
Arrossejat a banda amb peix de roca i all i oli de safrà de la Conca.
Amb gra Bomba:
Arròs negre amb sípia i crancs de platja.
Arròs de calamars i carxofes amb pebre “tap i cortí”.
Amb gra Carnaroli envellit:
Arròs a la masqueta amb pebrots de romesco, cloïsses i pop roquer.
Arròs a la masqueta amb safrà de la Conca, carxofes i cloïsses.
Cireres i crema amb crusillant d’ametlles.
Semifred de mousse de formatge fresc i xocolata blanca amb cítrics i sorbet de llima.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Celler Altavins, Ilercavònia, Garnatxa blanca – DO Terra Alta.
Celler Altavins, Almodí, Garnatxa peluda – DO Terra Alta.
Amanida de tomàquet i ventresca de tonyina.
Arròs amb cranc blau del Delta de l’Ebre.
A escollir de la carta del restaurant.
Xarrup de licor d’arròs del Delta.
Vi Apropposit – Muscat – Terra Alta.
Amanida de tomàquet amb ventresca.
Musclos al vapor amb api.
Arròs de calamarsets amb carxofa.
Pastís de formatge.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Cellers Blanch – Microvinificació Chardonnay
DO Tarragona.
Amanida de formatge de cabra amb pernil d’ànec, ceba caramel·litzada, tomàquet cherry i vinagreta de fruits secs.
Pota de pop de roca amb trinxat de patata i col.
Arròs negre amb gamba vermella i all i oli de safrà.
Volcà de xocolata casolà amb torrades, sal i oli.
Pastís de formatge amb fruits vermells.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Viña Saltés, blanc Verdejo – DO Rueda.
Calamars a la romana.
Musclos a la marinera.
Carpaccio de bacallà.
Paella arròs mariner.
Arròs negre.
Sorbet de llimona.
Crema catalana.
Xarrup de licor d’arròs del Delta.
Celler Raventós Codorniu Reforjat blanc
DO Terra Alta.
Coca de pa de vidre amb mozzarella, tomàquets confitats i ruca.
“Cebiche” de corball amb mango, guacamole i xip de plàtan.
Calamars cruixents amb maionesa de Wasabi.
Arròs caldós d’escamarlans.
Arròs amb popets i galeres.
Trufes casolanes.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
La Lleona, vi blanc – DO Tarragona.
Cartoixà de Marina – DO Tarragona.
Amanida de burrata amb tomàquets de temporada i el nostre pesto.
Empanada criolla amb carn tallada a mà.
Arròs melós de pop amb patata al forn.
Arròs d’entrecot.
Pastís de formatge.
“Torrija”.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Cellers de Capçanes – Vi Marmellans.
Carxofes confitades amb papada ibèrica curada en llit de la seva brandada.
Arròs trufat de galeres i gamba vermella amb bolets i “piparra” basca.
“Coulant” de xocolata amb gelat de mango.
Pastís de formatge.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Clos Montblanc, Sauvignon Blanc
DO Conca de Barberà.
Bunyol de bacallà amb all i oli.
“Pa bao” de musclos en escabetx cruixent i romesco.
Seitons en vinagre, all blanc, all negre i menta.
Arròs negre de peix i marisc.
Mousse de Nutella i xocolata cruixent.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Beguda no inclosa.
Amanida d’anguila del Delta de l’Ebre.
Arròs socarrat amb pop en tinta de calamar.
Pastís de pastanaga.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Celler Ronadelles, La Guineu d’Argent
Garnatxa i Macabeu.
Bombó de foie amb chutney de mango.
Crema de carbassa amb llagostí i cruixents de carxofa.
Cebiche de corvall salvatge.
Ravioli de gamba vermella farcit de ceps amb crema de marisc.
Arròs de carxofes, pop i cloïsses.
Sorbet de mandarina amb macedònia.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Reforjat, Vi blanc – DO Terra Alta.
Reforjat, Vi negre – DO Terra Alta.
Amanida de tomàquet cor de bou amb ricotta fumada i relish de kalamata.
Bunyols de bacallà amb all i oli d’all negre.
Arròs de gamba vermella amb el seu carpaccio i all i oli de safrà.
Pasta de full caramel·litzat amb crema catalana i maduixes.
Cafè.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Vins blancs del territori.
Fritada de peixet de la llotja de Tarragona.
Arròs amb escamarlanets de platja i calamarsons.
Cremós d’arròs amb llet amb fruita seca i gelat
d’avellana.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Verdeo, vi blanc jove – DO Rueda.
Cassoleta de xirles amb bitxos.
Calamars a la romana.
Cruixent de rap amb melmelada de romesco.
Musclos de roca al vapor.
Arròs del senyoret amb llagostins.
Postres de la casa Racó.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Celler Adernats – Parabòlic blanc o Parabòlic negre DO Tarragona.
Musclos del Delta de l’Ebre.
Crestes de tonyina i d’espinacs.
Arròs de bacallà i carxofes.
Soufflé de yozu i llimona.
Soufflé de coco, mango i maracujà.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Petites Estones, Garnatxa Blanca – DO Terra Alta.
“Mil fulls de poma amb formatge de cabra i encenalls de mousse de foie.
Carxofes en dues coccions amb rovell d’ou marinat amb soja i daus de pernil.
Tacos d’espinacs amb ricotta, nous i vinagreta de mel.
Arròs de galeres amb el seu carpaccio.
Textures de maduixa amb núvol de nata.
Trufes “Barhaus”.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
GR171 – Vi de gran recorregut, Garnatxa Blanca
DO Terra Alta.
Amanida de bacallà amb romesco.
Musclos a la planxa.
Croquetes de pernil ibèric.
Paella marinera.
Arròs melós del senyoret de gamba vermella, carxofes i alls tendres.
“Coulant” de xocolata i gelat de vainilla.
Natilla de Chartreuse amb carquinyolis.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Vins del territori.
Musclos al gust.
Bunyols de bacallà.
Amanida de bacallà amb romesco.
Arròs mariner (sec o caldós).
Arròs mariner de cranc blau (sec o caldós).
“Torrija” caramel·litzada amb gelat de mascarpone.
Xarrup de mango.
“Creppe” de torró amb xocolata.
Cafè.
Xarrup de licor d’arròs Segadors del Delta.
Raimat, Vol d’Ànima blanc o negre.