És un autèntic plaer donar-vos la benvinguda a una nova edició del Gastro Art & Wine, una cita que s’ha consolidat com una de les experiències sensorials més destacades del nostre calendari cultural i gastronòmic. Aquest esdeveniment simbolitza l’essència del que volem per a Salou: un municipi on la qualitat, la creativitat i el talent es troben i s’expressen en tota la seva plenitud.
Gastro Art & Wine és molt més que una trobada entre cuina i art. És una proposta que uneix l’excel·lència gastronòmica, l’enologia de qualitat i la força de l’expressió artística en un escenari tan emblemàtic com és la Torre Vella, símbol del nostre patrimoni històric i cultural. En aquest espai únic, la bellesa del continent es posa al servei del contingut: del gust, del color, de la inspiració i de la sensibilitat.5
Ens honra comptar amb la participació del xef Pep Moreno, guardonat amb una Estrella Michelin, que ens regala cada any la seva passió i mestratge culinari. I també amb el reconegut artista David Callau, que ens emociona amb les seves obres plenes de vida i simbolisme.
Us convido a gaudir d’aquesta experiència, que celebra el millor de Salou: la seva gastronomia, el seu art, la seva cultura i el seu esperit mediterrani. Gràcies per fer-la possible.
Gaudiu-la intensament.
Pere Granados,
Alcalde de Salou.
Una nit d’octubre a la Torre Vella de Salou sempre té un encant especial. Però aquesta és diferent. Després de tres anys, torna el Gastro Art & Wine, i ho fa amb més ganes que mai de compartir gastronomia, vi i cultura en un entorn únic. Amb més força, més exclusivitat i una proposta pensada per seduir tots els sentits. Gastronomia d’alt nivell, vins únics, música i com a gran novetat d’aquest any, l’art com a fil conductor d’una experiència sensorial inoblidable amb el gran David Callau.
Us hi esperen 15 restauradors, 30 propostes gastronòmiques per degustar i 20 cellers amb qui maridar-les.
Aquesta nit no és només un esdeveniment, és un homenatge al talent i al producte. Cuiners i cuineres que representen l’excel·lència del territori; productors que eleven la matèria primera a obra mestra; i un artista que posarà la pell i l’ànima per fer-nos viure una vetllada per emmarcar.
Un viatge gastronòmic sense precedents on l’art i la gastronomia es fusionen!
Pep Moreno
President de l’AEH Salou
David Callau
L’ART COM A FONT DE LA VIDA
Artista pintor multidisciplinari. Nòmada en estudis locals, estatals i internacionals.
Conseqüència de la unió entre el clàssic i el conceptual, és definit com a nou renaixentista o clàssic renovat.
Pintor escultor, escenògraf i l’únic capaç d’ocupar els grans espais expositius i transformar els llocs buits en una abraçada d’art, d’ànima i serena posada en escena.
Pinzellades contundents viscerals i tracte de color exquisit.
Forma part de la nova era del segle XXI en versió ascendent i recerca d’un lloc vital en el panorama artístic català.
Obert al món i reconegut en diversos països.
Representació visual artística de l’art en les versions culinàries estel·lars i estudi pictòric.
A dues mans
Torre Vella | Salou | 2025
Sortit tot de dintre a fora, per mostrar al públic la vàlua del treball més individual i fer un espectacle pròxim i convidar els comensals a viure l’experiència de visualitzar la intimitat de cada un dels artistes damunt l’escenari.
És una proposta que combina l’art de la cuina estrella Michelin, el monòleg junt amb la poètica, la música tradicional junt amb la clàssica. Per acabar en la fusió més visceral i complexa d’una veu, d’un ball i d’un seguit d’instruments que posaran en peu la vital necessitat de sentir amor per l’art.
La llum, el so, la comunicació verbal i l’aportació de la genialitat improvisada per als dos conductors oficials, transformaran l’espai de la Torre Vella i en ell el Gastro Art & Wine.
En un complet tàndem d’eufòria, la fusió final és la visual postal d’un Salou Capital de la Cultura Catalana 2025.
A dues mans
També amb la intervenció dels artistes convidats Maria Jacobs i La Companyia de Ball Flamenc Duende, dirigida per Mercedes Alcalà.
Tarraco Sea Food
Tradició, excel·lència i sabor de mar.
A Tarraco Sea Food ens avalen més de 80 anys d’experiència com a referents en la selecció de peixos frescos, congelats i marisc. Subministrem a restaurants, hotels i peixateries que exigeixen qualitat, confiança i servei. La nostra joia del mar: ostres de qualitat excepcional, autèntic símbol de distinció i frescor.
www.tarracosf.com
Cinco Jotas
Cinco Jotas,
L’origen de la genialitat.
El pernil Cinco Jotas és una obra de la naturalesa que requereix fins a cinc anys de cures personalitzades pels mestres artesans, els quals seleccionen només les millors peces que aconsegueixen la perfecció.
www.cincojotas.com
Garcimar,
el millor de la mar
Gaudiu d’una degustació amb productes de proximitat. Mar i muntanya.
Sardines fumades i tàrtar d’albergínia amb ajoblanco d’avellana.
www.garcimar.com
LOOVE DOP Siurana
LOOVE DOP Siurana,
l’estrella de la teva cuina
www.dopsiurana.com
Deliranto
c. Llevant, 7
T. 977 38 09 42
Degustació
El Calamar de Deliranto.
Cook and Travel
c. Llevant, 5
T. 977 35 07 07
Degustació
Arròs del Delta Bayo Expert amb ànec i anguila.
Lunattic
c. Colón cantonada c. Bilbao
T. 977 38 31 11
Degustació
Carpaccio de bolets de temporada amb tòfona de les muntanyes de Prades i avellana de Reus.
MRKT Gastrobar
c. Francolí, 8
T. 608 513 689
Degustació
Daus de tonyina vermella Balfegó en tempura de cigrons, la nostra salsa “tacoyaki” i safrà de la Conca.
Tomàquet Èxtasis amb gamba vermella de Tarragona.
Rock & Grill
c. Colón, Edifici Santillana, s/núm
T. 977 38 31 12
Degustació
“Ssäm” de porc a baixa temperatura, musclos del Delta i maionesa de cítrics.
Panorama Nikkei Bar
c. Brusel-les, 13
T. 633 498 157
Degustació
“Ceviche” de Verat de llotja.
“Tiradito” de Bonítol del Mediterrani.
Thai Salou
c. Barbastre, 13
T. 977 35 04 06
Degustació
Amanida de llobarro salvatge amb mango verd i vinagreta de llima.
Gall de pota negra del Penedès i escuma de coco “Tom Ka Kai”.
Castillo de Javier
c. Barbastre, 16
T. 977 35 22 22
Degustació
Tàrtar de gamba vermella de Tarragona.
Brotxeta de pop brasejat.
Huma
c. Barcelona, 62
T. 977 38 41 77
Degustació
Bresca del Perelló amb bolets de temporada, escuma de formatge d’ovella de la Serra del Tormo i mel de Roure.
Brisa Salou: Versió catalana del clàssic Hanky Panky. Gin Mare, vermut de Bellmunt del Priorat, ratafia i essència de taronja.
Amaranto
c. De Rosa Sensat, 6
T. 877 005 114
Degustació
Crema de marisc.
Romesquet de pescadors.
Infinitum
Av. Pla De Maset, s/núm
T. 977 39 90 50
Degustació
Xarrup de calçot rostit, romesco aeri i oli de carbó.
Sardina de Tarragona fumada i síndria al vermut de Reus.
Restaurant
Club Nàutic de Salou
c. Espigó del Moll, s/núm
T. 977 38 21 68
Degustació
Ostres del Delta en escabetx amb all blanc i oli d’avellana.
Molls confitats en oli de brases amb foie-gras sobre coca cruixent.
Mnudo
Pg. Miramar, 6
T. 603 295 798
Degustació
Coca d’escalivada aromatitzada amb Chartreuse i anxova de l’Escala.
Bacallà confitat i salsa Xató.
La Ibense Salou
c. Valencia, 14
T. 977 38 09 67
Degustació
“Trampantojo” de formatges.
La Ibense Salou
El Rinconcito De Manel
c. Colón, 23A
T. 877 23 82 10
Degustació
Gofre juzu amb gelat i perfumat.
Cafè Saula
Cafè Saula Premium és la millor selecció de cafès 100% aràbics, la mateixa fórmula de sempre, el torrat lent i el millor envàs.
www.cafesaula.com
CARACTERÍSTIQUES
Criança: De dos a tres anys.
Varietats: 40% Macabeu, 40% Xarel·lo i 20% Parellada.
Temperatura de servei: 6-7 ºC
SENSACIONS
Ens suggereix el record nítid i apreciat de la fruita dolça i suculenta: poma, plàtan, pinya i papaia, envoltat d’un aire fresc i verd com el d’un bosc frondós. El pas per boca és envoltant i càlid, amb una bombolla cremosa que ens recorda el tacte d’un núvol.
Maridatge: La seva delicadesa i frescor el converteixen en un cava ideal per a aperitius. També és ideal per acompanyar marisc, peix i carns blanques.
L’apunt enològic: Cava elaborat amb varietats autòctones de la regió. Encara que és un Brut, només s’hi afegeixen 6 g/l de sucre perquè no emmascari la qualitat del cava, ja que la criança per si sola ja aporta la suavitat que es busca en un cava Brut.
CARACTERÍSTIQUES
Varietat de raïm: Garnatxa blanca. La varietat blanca tradicional i autòctona de la DO Montsant. Raïm procedent d’una petita parcel·la amb una personalitat marcada de la finca “la Vinyeta”.
Elaboració i criança: Maceració curta i suau amb les pells i criança de quatre mesos en dipòsit d’acer inoxidable amb les seves lies fines (bâtonnage). Posteriorment, criança de dotze mesos en botes de roure francès de 400 litres.
SENSACIONS
Aromàticament intens i molt complex. Al nas s’hi perceben notes florals i de fruita madura, amb un toc mineral aportat pel terrer, juntament amb notes balsàmiques i tocs fumats. En boca, el vi és equilibrat, amb bona acidesa i una textura cremosa que li dona un toc dolç. La persistència final és fina i llarga.
Maridatge: La seva delicadesa i frescor el converteixen en un cava ideal per a aperitius. També és ideal per acompanyar marisc, peix i carns blanques.
L’apunt enològic: Cava elaborat amb varietats autòctones de la regió. Encara que és un Brut, només s’hi afegeixen 6 g/l de sucre perquè no emmascari la qualitat del cava, ja que la criança per si sola ja aporta la suavitat que es busca en un cava Brut.
CARACTERÍSTIQUES
Elaborat amb raïm local i botànics naturaIs.
Complex i únic, fòrmula exclusiva.
40 herbes i espècies, incloent fusta de sàndal, àloe vera i gingebre.
Madurat en barriques de Jerez i Priorat durant 6 mesos, i després es barreja.
Les notes dolces procedeixen de la maduració en les barriques de Jerez i del Priorat.
SENSACIONS
Les aromes especiades com a clau i nou moscada es fonen amb les notes afustades de les botes de Jerez i del Priorat.
Les arrels de genciana i absenta combinen amb les hernes per crear una sensació semidolça i voluminosa.
CARACTERÍSTIQUES
Vi amb caràcter destacat de la DOQ Priorat, molt d’aquí.
Varietats: garnatxa negra, Samsó, Cabernet Sauvignon. Selecció de raïm en vinya i al celler. Fermentació en tines d’acer inoxidable (maceració de 20/25 dies). Criança en botes de roure francès i americà de 225 litres durant 12 mesos.
SENSACIONS
Color vermell cirera intens amb tons violacis molt vius.
Destaquen aromes de cireres fresques i macerades, confitures de fruites negres, vainilla i suaus tocs de fusta que donen suport a la complexitat aromàtica. Subtils tons balsàmics.
Boca fresca i viva, acidesa correcta amb certa untuositat, bona longitud i permanència.
CARACTERÍSTIQUES
33% Parellada, 24% Macabeu, 23% Chardonnay i 20% Xarel·lo.
Criança mínim de 60 mesos en ampolla. Cada any es realitza el poignettage o agitació de l’ampolla, amb l’objectiu que els llevats tornin a barrejar-se amb el vi. D’aquesta manera, l’escumós s’enriqueix en aromes i sabors.
SENSACIONS
Color groc palla nova. Amb bombolla fina i constant, net i brillant, amb reflexos daurats.
Al nas presenta una intensitat aromàtica subtil. Fresc i llaminer, escumós amb una àmplia varietat d’aromes que aporten joc i sorpresa al tast. Records florals, com la flor de mel, notes cítriques, fruita blanca, balsàmics d’herbes fresques, com la Maria Lluïsa o el fonoll. En boca, l’acidesa està ben equilibrada, i al final es distingeixen delicades notes amargues, en un conjunt de fruita madura i tocs balsàmics.
CARACTERÍSTIQUES
Varietats: 60 % garnatxa negra i 40 % samsó (carinyena negra). La vinificació es porta a terme en dipòsits d’acer inoxidable de 5.000 litres.
Les varietats presents al cupatge es vinifiquen per separat per tal d’obtenir el màxim potencial expressiu de cada raïm. L’envelliment es fa durar durant 12 mesos en botes de roure francès de 225 i 500 o amb fudres de 2.000 i 3.000 litres. Una part del vi s’envelleix en tines de ciment.
SENSACIONS
De color vermell intens amb tons porpres. Presenta un aroma molt fresc i ple de sensacions de flors i fruites que es confirmen en boca.
És alegre i viu, i expressa sabors cítrics i records de fruita de pinyol estiuenca com el préssec i l’albercoc. Al final ens sembla tan vibrant i agradable que ens fa voler beure’n més.
CARACTERÍSTIQUES
Cava elaborat a partir de la selecció de vinyes on les varietats mostren el seu màxim potencial i expressivitat.
El Pinot Noir, varietat predominant, prové de Costers del Segre amb clima continental; el Trepat, també de clima continental, de la Conca de Barberà, i el Xarel·lo de la plana central del Penedès amb clima mediterrani.
SENSACIONS
Delicat color rosat salmó de tonalitat mitjana. Bombolla fina i delicada corona. Al nas apareixen aromes intensos de gerd, mora i maduixa entrellaçats amb una lleugera aroma cítrica que potencia els anteriors i aporta frescor. En boca destaquen les notes de fruits vermells, pròpies de la varietat Pinot Noir.
Resulta fresc, equilibrat i les bombolles afavoreixen la sensació de cremositat, potenciada pel seu envelliment en contacte amb els llevats.
CARACTERÍSTIQUES
100% Chardonnay.
De color groc amb lleugers reflexos daurats.
Equilibri entre notes de cítrics i vainilla.
Textura cremosa en boca, acidesa mitja-alta, amb gust a poma i tocs de rebosteria.
SENSACIONS
Vi blanc de raïm Chardonnay fermentat en una acurada selecció de botes de roures.
Lleuger “Bâtonnage” amb seves pròpies lies. La frescor del vi es complementa de manera harmoniosa amb la complexitat de la fusta, donant com a resultat un vi que en la seva joventut mostra notes tropicals i cítriques, una textura cremosa al paladar i una acidesa mitja-alta, aportant alhora gustos de poma i tocs de rebosteria.
CARACTERÍSTIQUES
Vinyes: Vinyes pròpies amb cultiu mediterrani i elaboració de vi des del 1174 (primera referència històrica). Vinyes certificades ecològiques des del 1996.
Varietats: Xarel·lo.
Terra: Franc-limós, molt profund amb carbonat càlcic.
Envelliment: 4 mesos amb les lies del vi en botes de castanyer.
SENSACIONS
Monovarietal de gran potència i elaboració artesanal en botes de castanyer, que el fan cremós i intens.
Idoni per a menjars, aperitius i plats amb formatges.
CARACTERÍSTIQUES
És un vi que està elaborat de les següents varietats: 50% moscatell de gra petit, 40% macabeu i 10% garnatxa blanca.
Premsat i fermentació posterior en dipòsits d’acer inoxidable amb control de temperatura.
SENSACIONS
Aspecte visual: El seu color és pàl·lid amb rivets verds i brillants.
Aspecte olfactiu: Flors anisades, fruita blanca i un rerefons amb record a most de raïm.
Aspecte gustatiu: La seva boca és fina amb una bona untuositat. Desprèn les aromes que ens transporten al mateix raïm, els pètals de flor i l’herba mentolada.
CARACTERÍSTIQUES
A 1.000 metres d’altura entre el bosc de Poblet i la Serra de Prades, neix aquesta experiència per als sentits.
Varietat del raïm: Garnatxa, Syrah, Pinot Noir, Merlot. El raïm macera i fermenta en petits dipòsits d’acer inoxidable, separant les varietats i finques des del començament. Després de la fermentació malolàctica, s’omplen les barriques de roure francès durant 12 mesos.
SENSACIONS
El vi presenta un bonic color cirera. Al nas, apareixen notes minerals amb petits matisos de taronja caramel·litzada i cirera.
Amb un toc fumat i molt expressiu, els sabors venen acompanyats d’un bon pas per boca, ideal per acompanyar tot tipus de carns i arrossos.
CARACTERÍSTIQUES
Varietats Garnatxa Blanca i Macabeu. DO Terra Alta, selecció d’una vinya molt especial de Garnatxa Blanca, amb una petita proporció d’un 3% de Macabeu.
Tallat a mà i fermentat en barriques de roure francès de 300 l de capacitat. Després, el vi es guarda 10 mesos a les mateixes barriques amb les seves pròpies lies on es treballa amb aquestes mitjançant el mètode del “batonnage”.
SENSACIONS
Aquesta garnatxa tan especial es marida amb peix gras com salmons i tonyines, carns blanques salsejades, formatges cremosos (formatges blaus, Stilton, gruyères, etc.) aportant alhora gustos de poma i tocs de rebosteria.
CARACTERÍSTIQUES
Varietat 100% Pedro Ximénez. Verema manual. Maceració pel·licular i fermentació en inoxidable durant 36 dies. Criança amb les seves mares durant 6 mesos en dipòsits d’acer inoxidable. Fermentació malolàctica en el mateix dipòsit.
SENSACIONS
Color groc or nou amb reflexos verdosos, net i brillant. Molt bona formació de llàgrima.
Al nas, predominen les aromes primaris, destacant el préssec de vinya, albercocs i raïm, amb fons de brioix, mel i balsàmics. En boca és glicèric, ampli, de pas suau i vellutat. Fresc i amb bona acidesa.
CARACTERÍSTIQUES
Anyada 2024 Varietats 65% Garnatxa Blanca, 20% Chardonnay, 15% Sauvignon Blanc
Alcohol 13% vol. Vinyes Castellets, Cova
Les varietats d’aquest vi van ser veremades la primera i segona setmana de setembre. Va ser macerat amb la seva pell durant 18 hores. La seva fermentació ha estat controlada a una temperatura de 16-18ºC. S’embotella aviat per retenir el màxim de frescor possible.
SENSACIONS
Color groc pàl·lid amb reflexos verds. Aspecte net i brillant, que denota frescor.
Bona intensitat aromàtica que li aporta sobretot el moscat i el Sauvignon blanc.
Una bona harmonia de notes cítriques amb fruita dolça. Entrada en boca neta i amb una bona densitat i textura. Persistent i confirmant la frescor visual.
CARACTERÍSTIQUES
Anyada 2023
Criança: Més de 18 mesos en ampolla.
Varietats: 85% Garnatxa, 15% Pinot Noir.
Vol. 12%.
SENSACIONS
En vista és un cava rosat pàl·lid, molt intens i amb una gran complexitat aromàtica.
Ens ofereix les aromes primàries característiques d’un delicat cava rosat.
En boca ens mostra la subtilesa de les violetes i les roses en combinació amb fruits vermells madurs: maduixes, gerds i nabius. És suau i molt cremós, fresc i elegant.
CARACTERÍSTIQUES
Color net i brillant, groc amb reflexos verdosos. Molt agradable a la vista.
En nas es presenten atractius aromes de fruites blanques madures, florals i més subtilment notes minerals vestides de records anisats.
SENSACIONS
Entrada en boca amb tota la personalitat que el caracteritza. D’acidesa viva, persistent i amb un agradable equilibri que ajuda a ressaltar el seu final cítric i especiat.
Al tractar-se d’un vi més untuós i amb més sabor podem harmonitzar-lo amb gastronomies ben versàtils com la mediterrània i l’asiàtica. Ideal amb plats d’elaboracions lleugeres. Per exemple, un maridatge molt acurat i encertat amb aquest vi són els formatges suaus, cremosos i de pasta tova.
CARACTERÍSTIQUES
Criança: Criança sobre les mares durant tot l’hivern. Ceps de 18-25 anys, conduïts en got de molt baixa producció.
Varietats: 100% Garnatxa Tinta.
Vol. 13,5%.
SENSACIONS
Vista: Color vermell cirera amb reflexos violacis. Intens, viu i brillant.
Aroma: Paleta de fruits vermells amb notes florals.
Boca: Carnós i envoltant on retrobem certs matisos afruitats. Una lleugera amargor amb un postgust molt llarg.
CARACTERÍSTIQUES
DO Montsant Varietat Garnatxa.
Barriques de Roure, 10 mesos Perlat Garnatxa, un company ideal per a tota mena de carns vermelles, caça i xai, estofats i formatges curats.
Decantar-ho i servir entre 14 °C i 16 °C.
SENSACIONS
Color grana intens. Ens ofereix una elegant aroma de fruits vermells frescos (maduixes, gerds…) i fruits negres (mores) amb tocs balsàmics d’herbes aromàtiques i aromes especiades, que culminen amb notes de compota de fruites.
En boca té una entrada lleugera i un pas llarg.
CARACTERÍSTIQUES
El vi s’elabora amb Garnatxa Blanca procedent de sòls argilós-calcaris.
La collita, classificada d’excel·lent després d’una primavera amb poques pluges i un estiu sec, es va iniciar el 9 de setembre. El raïm es va refredar en càmera fins a 2-4 °C abans de ser derrapat i sagnat al cap de poques hores, per iniciar la fermentació alcohòlica.
SENSACIONS
En vista és net i brillant, de color groc palla amb reflexos verdosos.
Al nas destaca la fruita blanca fresca amb tocs florals i anisats de fonoll. En boca és llaminer i fresc, amb notes de pera, flor d’ametller, mel i herbes silvestres, i un final llarg amb subtils tocs salins.
CARACTERÍSTIQUES
El licor crema d’arròs és el producte insígnia de Segadors del Delta. Té un gust suau, dolç i agradable. Subtil, però amb una gran potència aromàtica.
L’únic licor destil·lat 100% d’alcohol d’arròs, que el fa destacar amb un gust indescriptible i inigualable.
SENSACIONS
Un licor digestiu amb aromes de canyella i llimona ideal per a després dels àpats, per acompanyar les postres o el cafè.
ASSOCIACIO D´EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVINCIA DE TARRAGONA (AEHT) © 2025 | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies