Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona
Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona

Benvolguts, benvolgudes,

Torna octubre i una data clàssica per la DO Tarragona, les Jornades Gastronòmiques del Romesco, el moment que ens retrobem amb els professionals del sector de l’hostaleria de la ciutat de Tarragona que saben fer plats amb aquesta salsa clàssica, creatius, diferents i  saborosos i que juguem a maridar amb els nostres Macabeus 100%, elaboracions personals d’aquesta varietat que reconeixem present a tot el nostre territori DO.

En aquesta IX edició prenen part 3 cellers i les dates són de l’11 al 27 d‘octubre.

Animeu-vos a demanar taula i gaudir de la nostra gastronomia i els nostres vins. Quan valorem el que tenim proper i ens ajuntem en projectes compartits som més forts.

Ens veiem per Tarragona!

Maria Rosa Blanch
Presidenta Denominació d’Origen Tarragona

Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona

Comencen les Jornades del Romesco

És un plaer per a mi repetir any rere any, ROMESCVS & MACABEVS 100% DO Tarragona; les IX Jornades Gastronòmiques del Romesco de la ciutat.

Un clàssic de la nostra població que ens continua posicionant com a capital gastronòmica.

El romesco és un dels productes insígnia de la nostra cuina i essència marinera, que ens transporta a les barques dels pescadors del Serrallo i a les receptes que hi cuinaven.

Amb aquestes jornades, tornarem a traslladar aquesta essència a les cuines dels restaurants participants, perquè degustis les diverses versions del romesco que han preparat els establiments de Tarragona.

Espero que gaudiu de les jornades i de la ciutat tant com nosaltres!

Salutacions,

Javier Escribano
President AEH Tarragona Ciutat

Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona
Cellers Blanch
Cellers Blanch

Pont fosc

Vi monovarietal de Macabeu d’una finca de vinya vella en zona argilo-calcària. Color daurat lleuger.

Aromes a flors silvestres seques elegants i final de torrat suau propi de la bota de castanyer. Sec i lleuger en boca amb record final salí que li donen frescor i sorprèn la capacitat d’evolució de la varietat tan extensa a la zona de l’Alt Camp i que ha estat escollida per la DO com a varietat insígnia.

ENOTURISME
· ESCAPE ROOM I TAST DE VINS
· VISITA DEGUSTACIÓ AL CELLER
· TAST ENTRE VINYES
· TAST A DOMICILI

CELLERS BLANCH
Av. Catalunya, 8 – 43812 Puigpelat
Tel. 649 993 294 – info@cellersblanch.com

Cellers Blanch
Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona
100 Veremes
Vinícola Nulles

100 Veremes

“Pura expressió de la Tarragona mediterrània”
Identitat en ampolla. Llibre d’instruccions de la Tarragona més mediterrània. Nascut dels ceps més vells de Nulles i fermentat amb lies durant cinc mesos, de forma orgànica en ou i botes de roure francès. Viu, dens, mineral i aromàtic. Vi de gran personalitat.

Denominació d’Origen Tarragona.
Vi blanc tranquil. 11.50% d’alcohol.

Varietats:
Macabeu 100%
Vi ecològic
Varietat Ancestral

ENOTURISME
· VISITA AMB TAST A LA CATEDRAL DEL VI
· RUTA ENTRE VINYES AMB TAST DE 5 VINS
· TAST GOURMET AMB EMBOTITS I FORMATGES
· L’ORIGEN DE LA CALÇOTADA

VINÍCOLA DE NULLES
Carrer Estació s/n – 43887 Nulles
Tel. 977 60 26 22 – www.adernats.com

VINÍCOLA DE NULLES
Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona
L'Arquitecte
Mas Amfres

L’Arquitecte

Vi representatiu del Golf de Sant Jordi, zona d’alternança de marinada i mestral fortament influenciada pel mar Mediterrani. Procedent de Macabeu de la Partida Blancafort de Reus i Riudoms.

Terrer històricament conegut per ser marcadament calcari amplifica el component salí del vi, que d’ànima lleugera no amarga la seva acidesa.

És una referencia als orígens del genial arquitecte Antoni Gaudí mitjançant l’obra de l’escultor Artur Aldomà Puig.

ENOTURISME
· VISITA DE DILLUNS A DIVENDRES, SOL·LICITAR CITA
AMB ANTELACIÓ PER A RESERVAR.
· DISSABTE I DIUMENGE DE 9 A 14,00h.

CELLER MAS AMFRES
Camí del Mas del Marquès,
pol 8, parc 17 201 – 43330 Ruidoms
Tel: 646 80 62 19 – www.masamfres.com

CELLER MAS AMFRES

Casa Balcells

Entrant a escollir

Trinxat de la Cerdanya amb romesco i botifarra negre.
Amanida de verdura escalivada, bacallà fumat i romesco.

Principal a escollir

Pop a la brasa amb romesco i patates.
Arròs amb conill, mongetes tendres i romesco.

Postres a escollir

Tòfones de xocolata al Chartreuse.
Flam de mascarpone.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

40€

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De 13,00 a 16,00 h
de 20,00 a 23,00 h.

4 Latas Tarragona

Entrant a escollir

Bunyols de bacallà amb romesco (6 unitats).
Mini brioix de curri i ceba, hamburguesa de carxofa, espatlla de pernil i romesco (2 unitats).

Principal a escollir

Llom de bacallà amb romesco, melmelada de piquillo i espàrrecs de marge.
Filet de porc ibèric amb romesco i pebrots.

Postres a escollir

Pastís de formatge amb fruits vermells.
Pastís de xocolata, oli i sal.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

34,90€

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De 13,00 a 16,00 h
de 20,00 a 23,00 h.

El Pòsit del Serrallo

Entrant

Amanida de bacallà, escarola “cabell d’Àngel romesco, recepta familiar del Pòsit.

Principal

Romescada de rap amb gamba blanca de Tarragona i musclos del Delta.

Postres

Postres a escollir amb copa de cava.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

39,00€

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De 13,00 a 16,00 h de 20,00 a 23,00 h
Exepte Dissabte i Diumenge migdia.

Tarrako Conos

Entrant a escollir

Nachos Tarrako amb Romesco.
Burrata amb tomàquets i romesco.

Principal a escollir

Cono catalana: La botifarra blanca amb ceba, romesco i mozzarella.
Cono llonganissa: La llonganissa amb ceba, romesco i mozzarella.

Postres a escollir

Pastís de formatge casolà de galeta lotus.
Pastís de formatge amb caramel de Chartreuse.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

24€

Dies de tancament: Dilluns i dimarts.

Horari de servei:
De 20,00 a 23,00 h dissabte
i diumenge també de 13,00 a 15,00 h.

La Xarxa

Panipuri cruixent farcit de romesco i Bacallà.

Cabdell a la brasa, romesco brasejat i sardina fumada.

Pa brioix de mantega, raves, allioli, romesco i sobrassada.

Arròs negre sec de rap i romesco.

Postres

Iogurt amb xocolata blanca i gelat de fruits vermells.

Maridatge (no inclòs)

Vins DO Tarragona Macabeus.

El menú és tancat a taula completa, no es podrà
adaptar a cap intolerància.
Prèvia reserva amb petició del menú romesco.

35,00€

Dies de tancament: DillunsDimarts i dimecres nit.

Horari de servei:
De 13,00 a 15,00 h

de 20,00 a 22,00 h.

Selvático

Entrant a escollir

Carxofes a la brasa amb romesco.
Musclos saltats amb salsa de romesco amb torradetes aromàtiques.
Croqueta de galta ibèrica 100% amb romesco i pernil cruixent.

Principal a escollir

Arròs sec de pop a la brasa amb salsa de romesco ( Min. 2 pax)
Tataki de xuletó 400gr madurat a la brasa amb verdures al romesco.
Tataki de tonyina Balfegó marinat amb salsa de soja i romesco emulsionat.

Postres a escollir

Tòfones Choco-Baileys i Choco-coco.
Tiramisú nitrogenat al mascarpone.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

42,00€

Dies de tancament: Dilluns i dimarts.

Horari de servei:
Dimecres i dijous de 13,00 a 15,30h
i de 20,00 a 23,00h Divendres de 13,00 a
15,30h. Divendres nit, dissabte i diumenge
no se servirà aquest menú.

La Morada

Entrant

Pop a la brasa al llit de romesco al pebre vermell de la Vera i escuma de parmesà.

Principal

Arròs de gamba vermella trufat amb “piparra”, bolets silvestres i tirabecs amb romesco.

Postres

Copa d’almívar, gelat d’avellana i escuma de crema catalana.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

35,00€

Dies de tancament: Dimecres.

Horari de servei:
De 13,30 a 17,00h i divendres
i dissabte també de 20,00 a 23,00h.

La Jarta

Entrant a escollir

Carxofa cruixent amb pinzellada de romesco.
Xatonada de bacallà sobre llit d’escarola macerada en romesco.
Croqueta de calamarsó a la tinta amb romesco.

Principal a escollir

Llangardaix ibèric a la planxa amb verdures i romesco.
Llom de bacallà al forn amb patata fornera i romesco.

Postres a escollir

Pastís de formatge amb ametlles.
Sorbet de llimona o mandarina.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

30,00€

Dies de tancament: Dilluns i dimarts.

Horari de servei:
Dimecres de 13,00 a 15,30h
i de 20,00 a 23,00h. Dijous i divendres de
13,00 a 15,30h.

El Llagut

Entrants per compartir

Galeta de romesco, alvocat i verat fumat.
Bomba de pop roquer amb salsa brava enromescada.
Cargols de punxa a la llauna.
Escarola, magrana i ganyims de tonyina.

Principal a escollir

Arròs a la masqueta amb pebrots nanos de romesco, pop roquer i cloïsses.
Llobarro de platja, espàrrecs verds de roca, trinxat i ximixurri de romesco.
Peus de porc farcits de botifarra de perol, pinyons i bolets enromescats.

Postres a escollir

Crustillant d’ametlles, sorbet de figues i crema.
Semifred de formatge fresc i xocolata blanca amb caquis i sorbet de codony.
Coulant de xocolata amarga, prunes confitades al te negre i taronges, gelat de vainilla.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

45,00€

IVA inclòs

Dies de tancament: Diumenge nit i dilluns.

Horari de servei:
De dimarts a dissabte de 13,00 a 15,30h
i de 20,30 a 22,30h i diumenge de 13,00 a 15,30h.

La Cucafera

Rotlles vietnamites de pollastre i llagostins amb romesco a la menta.

Popets al romesco sobre timbal de patata i ou escalfat.

Lloms de sardines sobre coca de pa de vidre al romesco.

Caneló cruixent d’ànec confitat amb romesco i verduretes.

Postres

Tòfones de xocolata amb coulis de maduixa .

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

35,00€

IVA inclòs

Dies de tancament: Dimarts i dimecres.

Horari de servei:
De 13,00 a 15,30h i
de 20,00 a 23,00h.

El Trull 4 Brasas

Entrant a escollir

Carxofes a la brasa, romesco, rovell d’ou i espatlla de pernil (2unid).
Bacallà fumat amb romesco, picada de verdures, i oliva de Kalamata.

Principal a escollir

Suquet de rap amb romesco.
Caragols guisats amb romesco.

Postres a escollir

Coulant de xocolata amb torrades d’oli i sal.
Tatin de poma amb gelat de caramel a la sal.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

40,00€

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De 13,00 a 16,00
de 20,00 a 23,00h.

Restaurant
Les Bruixes De Burriac

Hotel Gran Claustre

Entrant

Petit empedrat d’hortalisses escalivades i llom de bacallà amb vinagreta de romesco.

Entremets

Velouté de carxofa i la seva brunoise en cocktail de pinyons al aroma de romesco.

Principal

Ballotina de poularda guisada melosa amb ceba tendra confitada.

Postres

Sling de xocolata i emulsió de cacao amb encenalls de mocca.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.
Vi L’Arquitecte Blanc – Suplement 3 € / persona

38,50€

*Amb reserva prèvia

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De dilluns a dijous de 19,30 a 22,30h.
De divendres a diumenge de 13,30 a

16,00h i de 19,30 a 22,30h.

Restaurante Brisa

Entrants a compartir

Amanida de brots tendres amb bacallà i romesco.
Musclos amb salsa mediterrània.
Carxofa a la brasa amb escuma de romesco.

Principal a escollir

Arròs melós de ventresca de tonyina amb fumet de romesco.
Romesquet de rap amb cloïsses.
Mar i muntanya de pollastre amb escamarlans i bolets.

Postres a escollir

Nostre tiramisú d’aperol.
Cremós sorbet de llimona amb alfàbrega.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.
Vi L’Arquitecte Blanc – Suplement 3 € / persona

35,00€

*Amb reserva prèvia

Dies de tancament: Cap dia.

Horari de servei:
De 13,00 a 15,30h
de 19,00 a 22,00h.

Restaurant Lola Bistro

Entrant

Tatin de porros amb romesco i ametlla laminada.

Principal

Turbot amb el nostre romesco i escuma de fesols.

Postres

Pastís de pastanaga.

Maridatge *no inclòs

Vins DO Tarragona Macabeus.

28,00€

*Amb reserva prèvia

Dies de tancament: Dimarts i dimecres.

Horari de servei:
De 13,30 a 15,30h
de 20,30 a 22,30h.

In Situ Pizzeria

Entrant a escollir

Empanades amb romesco.
Patates braves.
Aletes de pollastre.
Croquetes de pernil ibèric.
Nugues de pollastre.
Amanides.

Principal a escollir

Pizzes a la carta.
*Demana la teva pizza amb romesco.
*No inclòs pizza “calzone”.

Postres a escollir

“Conito” amb dolç de llet.
Dues boles de gelat.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

22,50€

Dies de tancament: Dilluns.

Horari de servei:
De dimarts a diumenge de
19,00 a 23,30h. Divendres, dissabte i
diumenge també de 12,30 a 15,30h.

L’Àncora
Restaurant Marisqueria

Entrants a escollir, (2 dels 4 plats)

Musclos a la marinera.
Calamars a la romana.
Carpaccio de bacallà.
Xató.

Principal

“Romesquet” variat de peix.

Postres

Pinya de la casa.

Maridatge

Vins DO Tarragona Macabeus.

35,00€

Dies de tancament: Cap.

Horari de servei:
De 13,00 a 24,00h.

ASSOCIACIO D´EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVINCIA DE TARRAGONA (AEHT) © 2024 | Avís legal | Política de privacitat