Cambrils, sol, marinada y romesco
Todo comenzó en 1969 con el eslogan “Sol, marinada y Romesco,” que ya promovía la tradición pesquera y los productos locales de mar y tierra de calidad. Más de 50 años después, seguimos apostando por las recetas de Romesco, que serán las protagonistas de las XI Jornadas Gastronómicas del Romesco de Cambrils, celebradas del 24 de mayo al 9 de junio. Este plato marinero tradicional y la reconocida salsa Romesco, parte del patrimonio gastronómico de la localidad, se promocionarán en los restaurantes que participan este año.
El reconocimiento de la cocina marinera, legado de los antiguos pescadores y sus “ranchos a bordo,” es indiscutible. Nuestro objetivo para el futuro es potenciar las tradiciones y los productos locales de Cambrils para preservar el patrimonio y la identidad del territorio, aprovechando estas recetas de Romesco para celebrar tanto la pesca como la agricultura. Cambrils sigue siendo un referente agrícola, con un huerto ecológico que representa el 17% de la extensión total de Cataluña.
Esta armoniosa dualidad entre la cocina marinera y los productos agrícolas de calidad, como cebolla, tomate, ñoras, avellanas y aceite, convierte al Romesco en la excusa perfecta para visitar Cambrils durante estos días. ¡Buen provecho!
Camí Mendoza Mercè
Regidora de Turismo, Playas y Deportes de Cambrils.
Cambrils, sol, marinada i romesco
Tot va començar el 1969 amb l’eslògan “Sol, marinada i Romesco,” que ja promovia la tradició pesquera i els productes locals de mar i terra de qualitat. Més de cinquanta anys després, continuem apostant per les receptes de Romesco, que seran les protagonistes de les XI Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils, celebrades del 24 de maig al 9 de juny. Aquest plat mariner tradicional i la reconeguda salsa Romesco, part del patrimoni gastronòmic de la localitat, es promocionaran als restaurants que participen enguany.
El reconeixement de la cuina marinera, llegat dels antics pescadors i els seus “ranxos a bord,” és indiscutible. El nostre objectiu de futur és potenciar les tradicions i els productes locals de Cambrils per preservar el patrimoni i la identitat del territori, aprofitant aquestes receptes de Romesco per celebrar tant la pesca com l’agricultura. Cambrils continua sent un referent agrícola, amb un hort ecològic que representa el 17% de l’extensió total de Catalunya.
Aquesta harmònica dualitat entre la cuina marinera i els productes agrícoles de qualitat, com la ceba, el tomàquet, les nyores, les avellanes i l’oli, converteix el Romesco en l’excusa perfecta per visitar Cambrils durant aquests dies. Bon profit!
Camí Mendoza Mercè
Regidora de Turisme, Platges i Esports de Cambrils.
Romesco Thai de Rap Ros, Llagostins i Cloïsses
Per a la pasta romesco
80 gr all fregit
150 gr ametlles fregides
150 gr avellanes fregides
5u tomàquets madurs rostits
2 cebes fregides
150 gr pa fregit
2 cullerades de pebre vermell
1u bitxo
5 nyores fregides
Triturem tot el conjunt a la thermomix.
Per al romesco thai (per a 4 pax)
300 gr pasta de romesco
50 ml oli
500 ml brou de peix
500 ml llet de coco
50 ml salsa de soja
30 gr sucre de palma
20 ous de tobiko
4 trossos de rap de 120Gr
8 boletes de patata “tornejada”
8 llagostins de La Ràpita
8 cloïsses
Sofregim la pasta de romesco amb l’oli i hi afegim el brou de peix, la llet de coco, la salsa de soja i el sucre de palma. D’altra banda daurem el rap. Un cop el romesco ha arrencat a bullir afegim la patata tornejada esperem un 5 minuts i afegim el rap, passats 5 minuts més afegim els llagostins i les cloïsses. Un cop obertes les cloïsses parem el foc i afegim els ous de tobiko.
Romesco Thai de Rape Rubio, Langostinos y Almejas
Para la pasta romesco
80 gr ajo frito
150 gr almendras fritas
150 gr avellanas fritas
5u tomates maduros asados
2 cebollas fritas
150 gr pan frito
2 cucharadas de pimentón
1u guindilla
5 ñoras fritas
Trituramos todo el conjunto en la thermomix.
Para el romesco thai (para 4 pax)
300 gr pasta de romesco
50 ml aceite
500 ml caldo de pescado
500 ml leche de coco
50 ml salsa de soja
30 gr azúcar de palma
20 huevas de tobiko
4 trozos de rape de 120Gr
8 bolitas de patata torneada
8 langostinos de La Ràpita
8 almejas
Sofreímos la pasta de romesco con el aceite y añadimos el caldo de pescado, la leche de coco, la salsa de soja y el azúcar de palma. Por otro lado doramos el rape. Una vez el romesco ha arrancado a hervir añadimos la patata torneada esperamos un 5 minutos y añadimos el rape , pasados 5 minutos mas añadimos los langostinos y las almejas. Una vez abiertas las almejas paramos el fuego y añadimos las huevas de tobiko.
Cap dia.
De 13:30 a 15:30 h
i de 20:00 a 23:00 h.
Ningún día.
De 13:30 a 15:30 h
y de 20:00 a 23:00 h.
Pa de vidre amb romesco, escalivada i pop.
Vi blanc o rosat recomanació de la casa.
Pan de cristal con romesco, escalivada y pulpo.
Vino blanco o rosado recomendación de la casa.
5,50 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dijous.
De 13:00 a 15:30 h
i de 19:30 a 22:15 h.
Jueves.
De 13:00 a 15:30 h
y de 19:30 a 22:15 h.
Romesquet de rap.
Cellers Piñol, Vi blanc Família Piñol – DO Terra Alta.
Romescada de rape.
Cellers Piñol, Vino blanco Familia Piñol – DO Terra Alta.
28,50 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dilluns.
De dimarts a diumenge
de 13:00 a 15:00 h.
Dissabte nit 20:30 a 22:00 h.
Lunes.
De martes a domingo
de 13:00 a 15:00 h.
Sabado noche 20:30 a 22:00 h.
Espatlla ibèrica amb pa cruixent, tomàquet i oli ALBA 1919.
Carpaccio de vedella amb pesto de cacauets.
Tempura de verdures amb salsa romesco.
Suquet de romesco de peix amb mongetes blanques.
Llom de rap arromescat amb papada de porc (suplement 4€).
Fideus rossos amb sèpia i calamar.
Postres casolans.
Vi Recomanat: Perlat DO Montsant.
Beguda no inclosa.
Paleta ibérica con pan crujiente, tomate y aceite ALBA 1919.
Carpaccio de ternera con pesto de cacahuetes.
Tempura de verduras en salsa romesco.
Suquet de romesco de pescado con judias blancas.
Lomo de rape arromescado con papada de cerdo (suplemento 4€).
Fideos “rossos” con sepia y calamar.
Postres caseros.
Vino Recomendado: Perlat DO Montsant.
Bebida no incluida.
27,90 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dilluns
De dimarts a divendres
de 13:15 a 16:00 h.
Lunes
De martes a viernes
de 13:15 a 16:00 h.
Carpaccio de gamba de Cambrils.
Carpaccio de lluerna.
Musclos marinera.
Rap al romesco.
Postres casolans del nostre obrador.
Celler Cingles Blaus, Octubre Blanc – DO Montsant.
Carpaccio de gamba de Cambrils.
Carpaccio de lluerna.
Mejillones a la marinera.
Rape al romesco.
Postres caseros de nuestro obrador.
Celler Cingles Blaus, Octubre Blanc – DO Montsant.
42,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dimarts.
De 12:00 a 16:00 h
i de 19:00 a 23:00 h.
Martes.
De 12:00 a 16:00 h
y de 19:00 a 23:00 h.
“Macaron”, crema de romesco i sardina fumada.
Sam de rap a la romana i romesco de cacauet.
Torradeta de calamar arromescat i botifarra negra d’Alforja.
Mandonguilla de pollastre de corral i gadagans.
Taco de porc ibèric, romesco de “jalapeño” i encortits.
Arròs de gambeta blanca, musclo i all i oli de romesco.
Morteret de romesco.
Celler Bell Cros:
La Figaflor, vi blanc – DO Montsant.
Celler Mas del Botó:
Ganagot, vi negre – DO Tarragona.
Celler Canals & Casanovas:
Ales Brut Nature – DO Cava.
“Macaron”, crema de romesco y sardina ahumada.
“Sam de rape” a la romana y romesco de cacahuete.
Tostadita de calamar “arromescat” y botifarra negra de Alforja.
Albóndiga de pollo de corral y gadaganes.
Taco de cerdo ibérico, romesco de jalapeño y encurtidos.
Arroz de gambeta blanca, mejillón y “all i oli” de romesco.
Mortero de romesco.
Celler Bell Cros:
La Figaflor, vi blanc – DO Montsant.
Celler Mas del Botó:
Ganagot, vi negre – DO Tarragona.
Celler Canals & Casanovas:
Ales Brut Nature – DO Cava.
45,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dilluns.
De 13:00 a 15:30 h.
Lunes.
De 13:00 a 15:30 h.
Vermut de Reus de benvinguda.
Xató (escarola, bacallà, anxoves i romesco).
Assortiment de croquetes amb pa de vidre i romesco.
Llobarro a la planxa amb algues i romesco.
Cues de rap amb romesco.
Fideus rossos amb romesco (mínim 2 persones).
Postres casolans.
Vins variats del nostre territori.
Vermut de Reus de bienvenida.
“Xató” (escarola, bacalao, anchoas y romesco).
Surtido de croquetas con pan de cristal y romesco.
Lubina a la plancha con algas y romesco.
Colas de rape con romesco.
Fideos “rossos” con romesco (mínimo 2 personas).
Postres caseros.
Vinos variados del territorio.
39,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Rambla de Jaume I, 19
977 36 00 19
Can Bosch de Cambrils, fundat pels avis de l’actual xef Arnau Bosch Costa, fill de Joan Bosch i Montserrat Costa, ha prosperat seguint la tradició de cuina de producte de temporada. Amb una distingida trajectòria de 56 anys en el món de la restauració, aquest establiment gastronòmic s’ha consolidat com un punt de referència per als amants de la cuina d’alta qualitat a Catalunya.
Ubicat a la localitat costanera de Cambrils, Can Bosch ha mantingut una reputació impecable gràcies a la seva excel·lència culinària, la qualitat dels seus ingredients i un servei meticulós. La història de Can Bosch està impregnada de compromís i dedicació per part de la família que l’ha dirigit amb passió al llarg dels anys.
Amb cada generació, el restaurant ha mantingut els seus estàndards d’excel·lència, adaptant-se a les demandes dels clients i als canvis en el panorama gastronòmic. Ara, amb gairebé quatre dècades de continuïtat amb l’Estrella Michelin que corrobora la seva excel·lència, Can Bosch de Cambrils segueix sent un bastió de la gastronomia catalana, oferint una experiència culinària tradicional i sofisticada per als seus comensals.
Can Bosch de Cambrils, fundado por los abuelos del actual chef Arnau Bosch Costa, hijo de Joan Bosch y Montserrat Costa, ha prosperado siguiendo la tradición de cocina de producto de temporada. Con una distinguida trayectoria de 56 años en el mundo de la restauración, este establecimiento gastronómico se ha consolidado como un punto de referencia para los amantes de la cocina de calidad en Cataluña.
Ubicado en la localidad costera de Cambrils, Can Bosch ha mantenido una reputación impecable gracias a su excelencia culinaria, la calidad de sus productos y un servicio meticuloso. La historia de Can Bosch está impregnada de compromiso y dedicación por parte de la familia que la ha dirigido con pasión a lo largo de los años.
Con cada generación, el restaurante ha mantenido sus estándares de excelencia, adaptándose a las demandas de los clientes y a los cambios del panorama gastronómico. Ahora, con casi cuatro décadas de continuidad con la Estrella Michelin que corrobora su excelencia, Can Bosch de Cambrils sigue siendo un bastión de la gastronomía catalana, ofreciendo una experiencia culinaria tradicional y sofisticada para sus comensales.
Dilluns.
De 12:00 a 16:00 h
i de 20:00 a 23:00 h.
Lunes.
De 12:00 a 16:00 h
y de 20:00 a 23:00 h.
Amanida primavera (amanida verda amb vinagreta de romesco i bunyols casolans de bacallà).
“Romescada Finestreta” (Lluç, rap, sípia, gambes, cloïsses i musclos amb fesols del Ganxet).
Postres de la casa.
Beguda no inclosa.
Ensalada primavera (ensalada verde con vinagreta de romesco y buñuelos caseros de bacalao).
“Romescada Finestreta” (merluza, rape, sepia, gambas, almejas y mejillones con judías del “Ganxet”).
Postres de la casa.
Bebida no incluida.
42,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dilluns i totes les nits.
De 13:00 a 15:30 h.
Lunes y todas las noches.
De 13:00 a 15:30 h.
Musclos a la marinera.
“Salmorejo”.
Cananeta arrebossada.
Filet de sípia en dues salses (romesco i all i oli).
Arròs caldós d’escamarlans.
Suquet de rajada.
Postres de la casa a escollir.
Beguda no inclosa – Es recomana DO Terra Alta o Cava Brut Vilarnau.
Mejillones a la marinera.
“Salmorejo”.
“Cananeta” rebozada.
Filete de sepia en dos salsas (romesco y “all i oli”).
Arroz caldoso de cigalas.
“Suquet” de raya.
Postre de la casa a escoger.
Bebida no incluida – Se recomienda vino DO Terra Alta o Cava Brut Vilarnau.
33,90 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Diumenge nit i dilluns.
De 13:00 a 15:30 h
i de 20:00 a 22:30 h.
Domingo noche y lunes.
De 13:00 a 15:30 h
y de 20:00 a 22:30 h.
Suquet de rèmol amb cloïsses.
Beguda no inclosa.
“Suquet” de rodaballo con almejas.
Bebida no incluida.
38,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Cap dia.
De 13:30 a 15:30 h
i de 20:00 a 23:00 h.
Ningún día.
Amanida Xató (romesco, escarola, taronja).
Entranya amb romesco amb reducció de vi Malbec.
Postres de la casa.
Copa de vi especial argentí.
Cafè inclòs.
Ensalada “Xató” (romesco, escarola, naranja).
Entraña con romesco a la reducción de vino Malbec.
Postres de la casa.
Copa especial de vino argentino.
Café incluido.
29,50 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Cap dia.
De 13:15 a 15:30 h de dilluns a diumenge i a partir del 01 de juny de 20:15 a 22:30 h divendres i dissabtes.
Ningún día.
De 13:15 a 15:30h de lunes a domingo y a partir del 01 de junio de 20:15 a 22:30h viernes y sábados.
Musclos al Vapor amb Romesco d’Aji Groc.
Ostra, Sorbet de Yuzu, Mango i Tomaqueta Verda.
Una Gamba al Jardí. ‘Semiesfera’.
Bao d’Espinacs, Cansalada Momofuku, Romesco de Sèsam i Sriracha.
Sardina Marinada, Formatge Fred, “Salmorejo” de Cirera, Meló i Tocs de Romesco.
Pop Brasejat sobre Parmentier Fumada, Emulsió de Moniato i Plàncton.
Rap en Fons de Romesquet Tradicional i Arròs Negre.
‘Festa de Pijames’.
Copa de Cava i Copa de Vi Blanc Xarel.lo DO Penedès.
Mejillones al Vapor con Romesco de Aji Amarillo.
Ostra, Sorbete de Yuzu, Mango y Tomatillo Verde.
Una Gamba en el Jardín ‘Semiesfera’.
Bao de Espinacas, Panceta Momofuku, Romesco de Sésamo y Sriracha.
Sardina Marinada, Queso Frio, Salmorejo de Cereza, Melón y Toques de Romesco.
Pulpo Braseado sobre Parmentier Ahumada, Emulsión de Boniato y Plancton.
Rape en Fondo de Romesco Tradicional y Arroz Negro.
‘Fiesta de Pijamas’.
Copa de Cava y Copa de Vino Blanco Xarel.lo DO Penedés.
45,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dimarts.
De 13:30 a 15:30 h
i de 20:30 a 23:00 h.
Martes.
De 13:30 a 15:30 h
y de 20:30 a 23:00 h.
Xató estil EMILIA ROMAGNA.
Tomàquet farcit amb salsa romesco i menta.
LINGUINE (pasta) amb romesco i burrata.
Postres a escollir.
Celler Bielsa Ruano, Lo Noi del Saxo DO Terra Alta o Cervesa artesana Sister.
*Pa i cafè inclòs en el preu.
“Xató” estilo EMILIA ROMAGNA.
Tomate relleno con salsa romesco y menta.
LINGUINE (pasta) con romesco y burrata.
Postres a escoger.
Celler Bielsa Ruano, Lo Noi del Saxo DO Terra Alta o Cerveza artesana Sister.
*Pan y café incluidos en el precio.
25,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dimarts i dimecres.
De 13:00 a 15:30 h
i de 20:00 a 23:00 h.
*Obrim a partir del dia 30 de maig.
Martes y miércoles.
De 13:00 a 15:30 h
y de 20:00 a 23:00 h.
*Abrimos a partir del 30 de mayo.
“Pene gamberi” enrosmescat.
Enromescat de cuetes de rap amb gnocchi.
Vi blanc Ti Amo 100% vermentino.
“Pene gamberi enrosmescat”.
“Enromescat” de colitas de rape con gnocchi.
Vino blanco Ti Amo 100% vermentino.
Dilluns nit i dimarts.
De 13:00 a 16:00 h
i de 19:30 a 23:00 h.
Lunes noche y martes.
De 13:00 a 16:00 h
y de 19:30 a 23:00 h.
Amanida de tonyina amb romesco.
Musclos amb romesco.
Fregit: calamarsets amb gambetes.
Arròs al romesco (mínim 2 persones).
Rap amb patates, salsa de romesco i all i oli.
Combinat de peix amb sípia, gambes, navalles i peixet.
Postres de la casa.
Vins de la casa.
*Una ampolla per a dues persones.
Ensalada de atún con romesco.
Mejillones con romesco.
Frito: calamanchín con gambitas.
Arroz al romesco (mínimo 2 personas).
Rape con patatas en salsa de romesco y “all i oli”.
Combinado de pescado con sepia, gambas, navajas y pescadilla.
Postre de la casa.
Vinos de la casa.
*Una botella para dos personas.
29,90 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Cap dia.
De 13:00 a 16:00 h
i de 20:00 a 23:00 h.
Ningún día.
De 13:00 a 16:00 h
y de 20:00 a 23:00 h.
Amanida amb bacallà y romesco (per a 2 persones).
Romescada amb rap (per a 2 persones).
A escollir de la carta (per persona).
Vi Aproppòsit Malvasia DO Tarragona.
Aigua i cafè.
Ensalada de bacalao y romesco (para 2 personas).
“Romescada” con rape (para 2 personas).
A escoger de la carta (por persona).
Vi Aproppòsit Malvasia DO Tarragona.
Agua y café.
40,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Dimarts i dimecres.
De 13:00 a 15:30 h (de dilluns a
divendres, excepte dimarts)
De 20:00 a 22:00h (només divendres).
Martes y miércoles.
Horario servicio:
De 13:00 a 15:30h (de lunes a viernes excepto martes)
De 20:00 a 22:00h (solo viernes).
Carpaccio de bacallà, escarola i romesco.
Amanida de vieires amb vinagreta de romesco.
Suquet de romesco amb rajada i mongetes.
Arrossejat amb picada de romesco.
Beguda no inclosa.
Carpaccio de bacalao, escarola y romesco.
Ensalada de vieiras con vinagreta de romesco.
“Suquet” de romesco con raya y judías.
“Arrossejat” con picada de romesco.
Bebida no incluida.
Dimecres.
De 13:00 a 15:30 h. Dissabtes i
diumenges fins les 15h.
Miércoles.
De 13:00 a 15:30 h. Sábados
y Domingos hasta las 15 h.
Amanida de bacallà amb anxoves del Cantàbric i fons de romesco.
Cassoleta de mol·luscs al romesco.
Carpaccio de carabassó amb tomàquet confitat i moniato, amanit amb vinagreta de romesco.*
Fideuà amb calamarsets i all i oli de
romesco.
Mil fulles de llobarro farcit amb verdura de temporada i crema de romesco amb toc exòtic.
Quinoa saltejada amb verdures, tofu i llàgrima de romesco.*
Sorbet cítric – Gelat
Flam – Crema catalana.
Cellers Tarroné, Sisquera, blanc, negre o rosat – DO Terra Alta.
Ensalada de bacalao con anchoas del Cantábrico y fondo de romesco.
Cazuelita de moluscos al romesco.
Carpacció de calabacín con tomates confitados y boniato aliñado con vinagreta de romesco.*
“Fideuà” de chipirones con “all i oli” de romesco.
Milhojas de lubina rellena de verdura de temporada y crema de romesco con toque exótico.
Quinoa salteada con verduras, tofu y lágrima de romesco.*
Sorbete cítrico – Helado.
Flan – Crema catalana.
Cellers Tarroné, Sisquera, blanco, negro o rosado – DO Terra Alta.
25,50 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO
Diumenge nit, dilluns i dimarts.
De 13:30 a 15:00 h
i de 20:30h a 22:30 h.
Domingo noche, lunes y martes.
De 13:30 a 15:00 h
y de 20:30h a 22:30 h.
Snacks i aperitius.
Caneló de llagostí farcit de salpicó de bou de mar i romesco.
Arròs d’ortigues de mar amb picada de romesco.
Cueta de Rap Ros de Cambrils, musclos del Delta, gamba de costa i romesco thai.
Romesco dolç.
Petits fours.
Beguda no inclosa.
Snacks y aperitivos.
Canelón de langostinos relleno de salpicón de buey de mar y romesco.
Arroz de ortigas de mar con picada de romesco.
Colita de “Rap Ros” de Cambrils, mejillones del Delta, gamba de costa y romesco thai.
Romesco dulce.
Petits fours.
Bebida no incluida.
65,00 €
IVA INCLÒS – IVA INCLUIDO