Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023
Salou Food Experience
Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023
AEHT
Ajuntament de Salou
Salou Food Experience
Covides
casatria1
Josep Moreno, President AEH Salou
casatria1

Salou viurà de nou les jornades gastronòmiques del calamar. És un honor seguir celebrant-les, any rere any, ja que demostra que estem fent bé les coses i que la ciutat es consolida com un destí gastronòmic de referència.

Salou és un territori estratègic que compta amb una àmplia gamma de productes de proximitat i de qualitat, entre ells, el calamar; un dels productes marins més versàtils, ja que per la seva textura i carnositat serveix per elaboracions culinàries tan diverses com els restaurants que trobareu a Salou: tradicionals, mediterranis, asiàtics i creatius…

Des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou i des de les cuines de tots els restaurants que hi participen, us convidem a gaudir d’aquest meravellós producte cuinat de mil maneres diferents, del 10 al 26 de novembre i a acompanyar-lo dels vins de la DO Penedès amb personalitat pròpia de Covides.

Un maridatge perfecte que ens permet seguir posicionant Salou com un destí gastronòmic de primera!

Josep Moreno
President AEH Salou

casatria2
Pere Granados, Alcalde de Salou
casatria1

La gastronomia de Salou és un símbol important del nostre territori, que forma part de la nostra identitat; així com, també, és una experiència turística molt atractiva, que barreja les qualitats de la cuina de proximitat i de la diversitat, fruit de nombroses cultures i nacionalitats.

Un any més, tenim el plaer de donar la benvinguda a les Jornades del Calamar, un producte genuí de la capital de la Costa Daurada, que cada tardor ens transporta a la vora del mar i que ofereix les millors sensacions a la taula.

Des d’aquestes línies, volem agrair la magnífica labor que duu a terme l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEHS), amb el suport de l’Àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, atès que la suma de sinergies ajuda a desestacionalitzar Salou i ens consolida com a destinació gastronòmica, durant 365 dies a l’any.

Pere Granados
Alcalde de Salou

COOK AND TRAVEL

Carrer Llevant, 5

Telèfon reserves: 977 350 707

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANTS

El calamar de Deliranto
Potetes de calamar a l’andalusa
Coca de calamar encebat

PRINCIPAL

Arròs sec de calamar a la brasa

POSTRES

El dolç de Turquia

MARIDATGE

Covides L’Anae vi negre (DO Penedès)
Covides L’Anae vi blanc (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)

PREU: 45,00€

DIA DE TANCAMENT Dilluns
HORARI DE SERVEI De 13.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22.30 h

ENTRANTES

El calamar de Deliranto
Patitas de calamar a la andaluza
Coca de calamar encebollado

PRINCIPAL

Arroz seco de calamar a la brasa

POSTRE

El dulce de Turquía

MARIDAJE

Covides L’Anae vino tinto (DO Penedès)
Covides L’Anae vino blanco (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)

PRECIO: 45,00€

DÍA DE CIERRE Lunes
HORARIO DE SERVICIO De 13.30 a 15.30 h y de 20.30 a 22.30 h

O MAR RESTAURANT

Avinguda Carles Buïgas, 29

Telèfon reserves: 977 383 998

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANTS

Aperitiu de la casa
Puntes de calamar saltejades amb favetes baby

PRINCIPAL

Cassola de calamar de potera amb gambes a la marinera

POSTRES

Pastís d’arròs amb llet o sorbet de llimona

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 35,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge nit, dilluns i dimarts tot el dia
HORARI DE SERVEI De 13 a 15.30 h i de 19.30 a 23 h

ENTRANTES

Aperitivo de la casa
Puntas de calamar salteadas con habitas baby

PRINCIPAL

Cazuela de calamar de potera con gambas a la marinera

POSTRE

Tarta de arroz con leche o sorbete de limón

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 35,00€

DÍA DE CIERRE Domingo noche, lunes y martes todo el día
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 15.30 h y de 19.30 a 23 h

DELIRANTO

ESTRELLA MICHELIN · SOL REPSOL

Carrer Llevant, 5

Telèfon reserves: 977 380 942

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

MENÚ DEGUSTACIÓ

Òpera Carmen de Bizet dedicada al calamar de Salou

AMB RESERVA PRÈVIA

PREU: 125,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge, dilluns i dimarts
HORARI DE SERVEI De 13.30 a 14 h i de 20.30 a 21 h

MENÚ DEGUSTACIÓN

Ópera Carmen de Bizet dedicada al calamar de Salou

CON RESERVA PREVIA

PRECIO: 125,00€

DÍA DE CIERRE Domingo, lunes y martes
HORARIO DE SERVICIO De 13.30 a 14 h y de 20.30 a 21 h

LA GOLETA

Carrer Gavina, s/n

Telèfon reserves: 977 383 566

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

PLAT DEGUSTACIÓ DE CALAMAR

Calamar guisat amb mel, trompetes de la mort i peus de porc

“Un plat de mar i muntanya, càlid i melós amb un toc mediterrani, clàssic i untuós. Un plat que representa la nostra cuina, producte i de proximitat”

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 20,00€

DIA DE TANCAMENT Dimarts i diumenge nit
HORARI DE SERVEI De 13 a 15.30 h i de 20.30 a 22.30 h

PLATO DEGUSTACIÓN DE CALAMAR

Calamar guisado con miel, trompetas de la muerte y pies de cerdo

“Un plato de mar y montaña, cálido y meloso con un toque mediterráneo, clásico y untuoso. Un plato que representa nuestra cocina, producto y de proximidad”

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 20,00€

DÍA DE CIERRE Martes y domingo noche
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 15.30 h y de 20.30 a 22.30 h

LA MORERA DE PABLO Y ESTER

Carrer Berenguer de Palou, 10

Telèfon reserves: 977 385 763 / 657 944 701

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANT

Calamarcet farcit de botifarra de Burgos i gratinat amb allioli suau sobre coca fullada d’escalivada

PRINCIPAL

A escollir del menú

POSTRES

A escollir del menú

MARIDATGE

Covides L’Anae vi blanc (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)

DE DIMARTS A DIVENDRES MIGDIA

PREU: 38,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge nit i dilluns
HORARI DE SERVEI De 13.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22.30 h


CAP DE SETMANA

Menú degustació ESPECIAL CALAMAR
DISSABTE I DIUMENGE

PREU: 49,00€

ENTRANTE

Calamar relleno de butifarra de Burgos y gratinado con alioli suave sobre coca hojaldrada de escalivada

PRINCIPAL

A escoger del menú

POSTRE

A escoger del menú

MARIDAJE

Covides L’Anae vino blanco (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)

DE MARTES A VIERNES MEDIODÍA

PRECIO: 38,00€

DÍA DE CIERRE Domingo noche y lunes
HORARIO DE SERVICIO De 13.30 a 15.30 h y de 20.30 a 22.30 h


FIN DE SEMANA

Menú degustación ESPECIAL CALAMAR
SÁBADO Y DOMINGO

PRECIO: 49,00€

ASADOR CÓRCEGA RESTAURANT

Carrer Major, 31

Telèfon reserves: 977 383 951 / 616 473 577

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANT

Musclos al vapor amb aroma de cítrics

PRINCIPAL

Arròs amb calamars en la seva pròpia tinta

POSTRES

Pastís de formatge amb fruits vermells

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 30,00€

DIA DE TANCAMENT Obert tots els dies
HORARI DE SERVEI De 13 a 16 h i de 20 a 23 h

ENTRANTE

Mejillones al vapor con aroma de cítricos

PRINCIPAL

Arroz con calamares en su propia tinta

POSTRE

Tarta de queso con frutos rojos

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 30,00€

DÍA DE CIERRE Abierto todos los días
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 16 h y de 20 a 23 h

MALAPECORA BY BANDARRA

Via Augusta, 14

Telèfon reserves: 977 383 413

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANT

Calamar de potera en disfressa romana acompanyat amb fulles trocadero, tomàquet pera, ceba Fonts, vinagreta de taronja i maionesa de cúrcuma
Calamar escapant de la graella, perdent la tinta en camí de romesco i sofregit d’all

PRINCIPAL

Trobada de “sepionet” a Mediterrani i formant arròs deliciós

POSTRES

Dolços anells cruixents amb xocolata calenta

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 39,00€

DIA DE TANCAMENT Dimecres
HORARI DE SERVEI De 13 a 15 h i de 20 a 23 h

ENTRANTE

Calamar de potera en disfraz romano acompañado con hojas trocadero, tomate pera, cebolla Fuentes, vinagreta de naranja y mahonesa de cúrcuma
Calamar escapando de la parrilla, perdiendo su tinta en camino de romesco y sofrito de ajo

PRINCIPAL

Encuentro de “sepionet” en Mediterráneo y formando arroz delicioso

POSTRE

Dulces anillos crujientes con chocolate caliente

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 39,00€

DÍA DE CIERRE Miércoles
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 15 h y de 20 a 23 h

LA TABERNA DEL ÁNCORA

Autovia de Reus a Salou, 3

Telèfon reserves: 683 170 942

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

PLAT DEGUSTACIÓ DE CALAMAR

Calamars estofats en salsa de “callos” amb cigrons i cloïsses

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon (DO Penedès)

PREU: 14,00€

DIA DE TANCAMENT Dilluns i nits de dimarts, dimecres i diumenge
HORARI DE SERVEI De 13 a 16 h i de 20 a 23 h

PLATO DEGUSTACIÓN DE CALAMAR

Calamares estofados en salsa de callos con garbanzos y almejas

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon (DO Penedès)

PRECIO: 14,00€

DÍA DE CIERRE Lunes y noches de martes, miércoles y domingo
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 16 h y de 20 a 23 h

MOSS

Carrer Barcelona, 34

Telèfon reserves: 977 381 465

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

MENÚ DEGUSTACIÓ

Amanida de favetes baby amb calamar i pernil cruixent
Calamar amb parmentier i ceba caramel·litzada
Carxofes saltejades amb calamarcets i allioli amb la seva tinta
Entrepà de calamar brau
Guisat de cigrons amb gambes i calamar
Fals calamar al gust del Xef

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PREU: 45,00€

DIA DE TANCAMENT Dilluns
HORARI DE SERVEI De 13.30 a 15.30 h i de 20 a 23.30 h

MENÚ DEGUSTACIÓN

Ensalada de habitas baby con calamar y jamón crujiente
Calamar con parmentier y cebolla caramelizada
Alcachofas salteadas con calamarcitos y alioli en su tinta
Bocadillo de calamar bravo
Guiso de garbanzos con gambas y calamar
Falso calamar al gusto del Chef

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PRECIO: 45,00€

DÍA DE CIERRE Lunes
HORARIO DE SERVICIO De 13.30 a 15.30 h y de 20 a 23.30 h

HUMA

Carrer Barcelona, 62

Telèfon reserves: 977 384 177

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

PLAT DEGUSTACIÓ DE CALAMAR

“Bocatín” de calamars amb maionesa de llima llimona i peta zetes

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 7,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge
HORARI DE SERVEI De 12 a 20 h

PLATO DEGUSTACIÓN DE CALAMAR

“Bocatín” de calamares con mayonesa de lima limón y peta zetas

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 7,00€

DÍA DE CIERRE Domingo
HORARIO DE SERVICIO De 12 a 20 h

RESTAURANTE CIRCUS BEACH

Carrer Major, 7

Telèfon reserves: 977 942 653

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

ENTRANTS

Amanida verda
Calamars arrebossats amb farina i salsa picant
Calamar saltat amb verdures

PRINCIPAL

Arròs negre amb anelles de calamar
Picanya brasilera amb guarnició

POSTRES

Mousse de maracujà o de mango
Gelats

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)

PREU: 23,00€

DIA DE TANCAMENT Dimarts
HORARI DE SERVEI De 12 a 16 h i de 20 a 23.30 h

ENTRANTES

Ensalada verde
Calamares rebozados con harina y salsa picante
Calamar salteado con verduras

PRINCIPAL

Arroz negro con anillas de calamar
Picaña brasileña con guarnición

POSTRE

Mousse de maracuyá o de mango
Helados

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)

PRECIO: 23,00€

DÍA DE CIERRE Martes
HORARIO DE SERVICIO De 12 a 16 h y de 20 a 23.30 h

OLIO

Carrer Barcelona, 40

Telèfon reserves: 675 188 234

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

MENÚ DEGUSTACIÓ

Amanida de ruca amb cherry, calamar i parmesà
Arancini de calamar a la seva tinta
Caponata amb calamarcets
Tagliatelle al pesto amb calamar cruixent
Risotto amb calamar, cloïsses i guanciale
Bomba amb crema de llimona

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PREU: 35,00€

DIA DE TANCAMENT Dimarts
HORARI DE SERVEI De 13 a 15.30 h i de 20 a 23.30 h

MENÚ DEGUSTACIÓN

Ensalada de rúcula con cherry, calamar y parmesano
Arancini de calamar en su tinta
Caponata con calamarcitos
Tagliatelle al pesto con calamar crujiente
Risotto con calamar, almejas y guanciale
Bomba con crema de limón

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PRECIO: 35,00€

DÍA DE CIERRE Martes
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 15.30 h y de 20 a 23.30 h

CASTILLO DE JAVIER

Avinguda Carles Buïgas, 29

Telèfon reserves: 661 798 265

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

APERITIU

Esfera de calamar amb allioli de poma Granny Smith

ENTRANT

Canelons de gambes i rap amb salsa americana i salsa de formatge emmental

PRINCIPAL

Arròs melós de calamar amb emulsió d’all negre

POSTRES

Torradeta de brioix amb xocolata blanca i espècies amb gelat pannacotta

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PREU: 35,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge nit i dimarts
HORARI DE SERVEI De 13 a 16 h i de 20 a 23 h

APERITIVO

Esfera de calamar con alioli de manzana Granny Smith

ENTRANTE

Canelones de gambas y rape con salsa americana y salsa de queso emmental

PRINCIPAL

Arroz meloso de calamar con emulsión de ajo negro

POSTRE

Torrija de brioche con chocolate blanco y especias con helado pannacotta

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PRECIO: 35,00€

DÍA DE CIERRE Domingo noche y martes
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 16 h y de 20 a 23 h

TAVERNA EL TOTXO

Carrer Barcelona, 40

Telèfon reserves: 977 105 888

Jornades Gastronòmiques del Calamar Salou 2023

PLAT DEGUSTACIÓ DE CALAMAR

Calamar de platja a la brasa amb bolets i verdures de temporada

MARIDATGE

Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PREU: 16,00€

DIA DE TANCAMENT Diumenge nit i dilluns
HORARI DE SERVEI De 13 a 16 h i de 20 a 23 h

PLATO DEGUSTACIÓN DE CALAMAR

Calamar de playa a la brasa con setas y verduras de temporada

MARIDAJE

Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)

PRECIO: 16,00€

DÍA DE CIERRE Domingo noche y lunes
HORARIO DE SERVICIO De 13 a 16 h y de 20 a 23 h