Salou viurà de nou les jornades gastronòmiques del calamar. És un honor seguir celebrant-les, any rere any, ja que demostra que estem fent bé les coses i que la ciutat es consolida com un destí gastronòmic de referència.
Salou és un territori estratègic que compta amb una àmplia gamma de productes de proximitat i de qualitat, entre ells, el calamar; un dels productes marins més versàtils, ja que per la seva textura i carnositat serveix per elaboracions culinàries tan diverses com els restaurants que trobareu a Salou: tradicionals, mediterranis, asiàtics i creatius…
Des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou i des de les cuines de tots els restaurants que hi participen, us convidem a gaudir d’aquest meravellós producte cuinat de mil maneres diferents, del 10 al 26 de novembre i a acompanyar-lo dels vins de la DO Penedès amb personalitat pròpia de Covides.
Un maridatge perfecte que ens permet seguir posicionant Salou com un destí gastronòmic de primera!
Josep Moreno
President AEH Salou
La gastronomia de Salou és un símbol important del nostre territori, que forma part de la nostra identitat; així com, també, és una experiència turística molt atractiva, que barreja les qualitats de la cuina de proximitat i de la diversitat, fruit de nombroses cultures i nacionalitats.
Un any més, tenim el plaer de donar la benvinguda a les Jornades del Calamar, un producte genuí de la capital de la Costa Daurada, que cada tardor ens transporta a la vora del mar i que ofereix les millors sensacions a la taula.
Des d’aquestes línies, volem agrair la magnífica labor que duu a terme l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEHS), amb el suport de l’Àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, atès que la suma de sinergies ajuda a desestacionalitzar Salou i ens consolida com a destinació gastronòmica, durant 365 dies a l’any.
Pere Granados
Alcalde de Salou
El calamar de Deliranto
Potetes de calamar a l’andalusa
Coca de calamar encebat
Arròs sec de calamar a la brasa
El dolç de Turquia
Covides L’Anae vi negre (DO Penedès)
Covides L’Anae vi blanc (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)
PREU: 45,00€
El calamar de Deliranto
Patitas de calamar a la andaluza
Coca de calamar encebollado
Arroz seco de calamar a la brasa
El dulce de Turquía
Covides L’Anae vino tinto (DO Penedès)
Covides L’Anae vino blanco (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)
PRECIO: 45,00€
Aperitiu de la casa
Puntes de calamar saltejades amb favetes baby
Cassola de calamar de potera amb gambes a la marinera
Pastís d’arròs amb llet o sorbet de llimona
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 35,00€
Aperitivo de la casa
Puntas de calamar salteadas con habitas baby
Cazuela de calamar de potera con gambas a la marinera
Tarta de arroz con leche o sorbete de limón
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 35,00€
Òpera Carmen de Bizet dedicada al calamar de Salou
PREU: 125,00€
Ópera Carmen de Bizet dedicada al calamar de Salou
PRECIO: 125,00€
Calamar guisat amb mel, trompetes de la mort i peus de porc
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 20,00€
Calamar guisado con miel, trompetas de la muerte y pies de cerdo
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 20,00€
Calamarcet farcit de botifarra de Burgos i gratinat amb allioli suau sobre coca fullada d’escalivada
A escollir del menú
A escollir del menú
Covides L’Anae vi blanc (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)
DE DIMARTS A DIVENDRES MIGDIA
PREU: 38,00€
Menú degustació ESPECIAL CALAMAR
DISSABTE I DIUMENGE
PREU: 49,00€
Calamar relleno de butifarra de Burgos y gratinado con alioli suave sobre coca hojaldrada de escalivada
A escoger del menú
A escoger del menú
Covides L’Anae vino blanco (DO Penedès)
Covides Cava Brut (DO Penedès)
DE MARTES A VIERNES MEDIODÍA
PRECIO: 38,00€
Menú degustación ESPECIAL CALAMAR
SÁBADO Y DOMINGO
PRECIO: 49,00€
Musclos al vapor amb aroma de cítrics
Arròs amb calamars en la seva pròpia tinta
Pastís de formatge amb fruits vermells
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 30,00€
Mejillones al vapor con aroma de cítricos
Arroz con calamares en su propia tinta
Tarta de queso con frutos rojos
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 30,00€
Calamar de potera en disfressa romana acompanyat amb fulles trocadero, tomàquet pera, ceba Fonts, vinagreta de taronja i maionesa de cúrcuma
Calamar escapant de la graella, perdent la tinta en camí de romesco i sofregit d’all
Trobada de “sepionet” a Mediterrani i formant arròs deliciós
Dolços anells cruixents amb xocolata calenta
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 39,00€
Calamar de potera en disfraz romano acompañado con hojas trocadero, tomate pera, cebolla Fuentes, vinagreta de naranja y mahonesa de cúrcuma
Calamar escapando de la parrilla, perdiendo su tinta en camino de romesco y sofrito de ajo
Encuentro de “sepionet” en Mediterráneo y formando arroz delicioso
Dulces anillos crujientes con chocolate caliente
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 39,00€
Calamars estofats en salsa de “callos” amb cigrons i cloïsses
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
PREU: 14,00€
Calamares estofados en salsa de callos con garbanzos y almejas
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
PRECIO: 14,00€
Amanida de favetes baby amb calamar i pernil cruixent
Calamar amb parmentier i ceba caramel·litzada
Carxofes saltejades amb calamarcets i allioli amb la seva tinta
Entrepà de calamar brau
Guisat de cigrons amb gambes i calamar
Fals calamar al gust del Xef
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PREU: 45,00€
Ensalada de habitas baby con calamar y jamón crujiente
Calamar con parmentier y cebolla caramelizada
Alcachofas salteadas con calamarcitos y alioli en su tinta
Bocadillo de calamar bravo
Guiso de garbanzos con gambas y calamar
Falso calamar al gusto del Chef
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PRECIO: 45,00€
“Bocatín” de calamars amb maionesa de llima llimona i peta zetes
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 7,00€
“Bocatín” de calamares con mayonesa de lima limón y peta zetas
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 7,00€
Amanida verda
Calamars arrebossats amb farina i salsa picant
Calamar saltat amb verdures
Arròs negre amb anelles de calamar
Picanya brasilera amb guarnició
Mousse de maracujà o de mango
Gelats
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
PREU: 23,00€
Ensalada verde
Calamares rebozados con harina y salsa picante
Calamar salteado con verduras
Arroz negro con anillas de calamar
Picaña brasileña con guarnición
Mousse de maracuyá o de mango
Helados
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
PRECIO: 23,00€
Amanida de ruca amb cherry, calamar i parmesà
Arancini de calamar a la seva tinta
Caponata amb calamarcets
Tagliatelle al pesto amb calamar cruixent
Risotto amb calamar, cloïsses i guanciale
Bomba amb crema de llimona
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PREU: 35,00€
Ensalada de rúcula con cherry, calamar y parmesano
Arancini de calamar en su tinta
Caponata con calamarcitos
Tagliatelle al pesto con calamar crujiente
Risotto con calamar, almejas y guanciale
Bomba con crema de limón
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PRECIO: 35,00€
Esfera de calamar amb allioli de poma Granny Smith
Canelons de gambes i rap amb salsa americana i salsa de formatge emmental
Arròs melós de calamar amb emulsió d’all negre
Torradeta de brioix amb xocolata blanca i espècies amb gelat pannacotta
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PREU: 35,00€
Esfera de calamar con alioli de manzana Granny Smith
Canelones de gambas y rape con salsa americana y salsa de queso emmental
Arroz meloso de calamar con emulsión de ajo negro
Torrija de brioche con chocolate blanco y especias con helado pannacotta
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PRECIO: 35,00€
Calamar de platja a la brasa amb bolets i verdures de temporada
Covides vi blanc Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vi negre Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PREU: 16,00€
Calamar de playa a la brasa con setas y verduras de temporada
Covides vino blanco Xarel·lo (DO Penedès)
Covides vino tinto Cabernet Sauvignon (DO Penedès)
Covides Cava Brut Nature (DO Cava)
PRECIO: 16,00€