L’arròs i el bacallà: protagonistes gastronòmics de la Conca de Barberà

Aquest matí s’han presentat oficialment les jornades gastronòmiques “A La Conca Som Gastronomia: Arròs i Bacallà”, que tindran lloc del 8 de maig al 8 de juny a diversos establiments de la comarca. L’acte s’ha celebrat al Restaurant Moments Aymar de Vimbodí i Poblet amb una gran participació i ha servit per destacar la importància enogastronòmica de la regió.

Es una iniciativa de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de la Conca de Barberà i té com a objectiu promoure els productes locals i la cultura gastronòmica de la comarca, oferint experiències úniques basades en dos ingredients destacats: l’arròs i el bacallà. Compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc, Conca Activa, Repsol i la Generalitat de Catalunya.

A la presentació hi ha participat Joan Canela, alcalde de Vimbodí i president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Eduard Pérez, membre de la junta de l’AEH Conca de Barberà; Ferran Lozano i Roger Mellau, representants del celler Aymar Vitivinícoles i Xavi López, representant de Nomen Foods.

Els restaurants participants son:

  • Restaurant El Molí Del Mallol
  • Moments Aymar Restaurant
  • Mini Break Bar-Restaurant (Tennis Montblanc)
  • La Dolça Violeta
  • Hostatgeria De Poblet
  • Restaurant Les Disset Fonts
  • Restaurant Font Del Ferro (Hotel Villa Engracia)
  • Museu Terra
  • Cafeteria Restaurant Prestige
  • Sant Francesc Restaurant
  • Restaurant Cal Magret
  • La Tocinera Gastrobar
  • Restaurant Forevents

Les propostes dels restaurants i espais mencionats estan elaborades amb arròs premium Bayo, procedent del Delta de l’Ebre, un producte de gran qualitat que permet reforçar el vincle amb  l’entorn i  maridades amb vins ecològics d’altura d’Aymar Vitivinícoles.

S’ha escollit el bacallà perquè aquest producte ha estat, històricament, un aliment essencial a les comarques interiors com la Conca de Barberà. Era el peix que millor es conservava sense necessitat de fred, una característica crucial en èpoques i llocs on la refrigeració elèctrica era inexistent o poc accessible. I l’arròs perquè és un ingredient universal però, alhora, de proximitat. Un cereal bàsic de la cuina, senzill però versàtil, capaç d’adaptar-se a mil i una receptes. 

Més informació

 

Més notícies