MARIDATGE DE PRIORAT ENOTURISME I L’AEHT


Aquest dimecres 3 de juny, s’ha presentat l’acord de vinculació de l’AEHT i Priorat Enoturisme. Amb aquest acord ambdues entitats uneixen esforços per reforçar-se i complementar-se, sense perdre la identitat que caracteritza a cadascuna. L’AEHT ha volgut arribar al Priorat de la mà d’una entitat de referència a la comarca com és Priorat Enoturisme.

La presentació de l’acord de vinculació ha comptat amb la participació del Sr. Francesc Pintado, president de l’AEHT; el Sr. Roger Felip, president de Priorat Enoturisme i el Sr. Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat, així com de diversos membres de la junta de l’associació.

“L’AEHT tenia dues opcions, crear una nova associació o acostar-se a una de ja existent. Vam decidir que enlloc de crear o regenerar una entitat, preferíem vincular-nos a una associació que ja existeia. Han estat mesos de negociacions i apropaments i avui tenim l’orgull d’anunciar que el nostre braç al Priorat passa a ser l’associació Priorat Enoturisme”, comenta Francesc Pintado

El president de l’AEHT ha afegit: “És un orgull que una associació tant important i un destí tan especial hagin volgut estar sota el nostre paraigua. Compartim els objectius de l’associació i els ajudarem a aconseguir-los: organitzar esdeveniments, desestacionalitzar les temporades i donar a conèixer encara més el territori i el seu producte”.

El Sr. Roger Felip, president de Priorat Enoturisme, ha volgut remarcar que “La vinculació amb l’AEHT és com un maridatge: mantenim la identitat pròpia i l’especialitat en enoturisme, però en sortirem reforçats amb el recolzament d’una estructura provincial i amb la connexió amb els companys de l’associació que representen totes les comarques de la província. És una unió que ens ajuda a complementar-nos i a avançar més ràpid. I evidentment, a aportar a la resta de companys la nostra experiència i especialitat en el sector del vi i l’oli.”

Pel President de Priorat Enoturisme: “l’associació que represento és una entitat de format petit, com el Priorat. El format petit ens ha permès mantenir l’essència i l’autenticitat dels 50 establiments que conformen l’entitat”

Priorat Enoturisme és més que una associació sectorial. “La nostra associació acull cellers, restaurants, cases rurals, agències de viatges, transports o molins d’oli. Agrupem i generem experiències a l’entorn de l’enoturisme movent-nos sempre sobre tres eixos: turisme, enoturisme i escapada”. Amb la vinculació amb l’AEHT mantenim la nostra identitat i especialitat, però ens aporta la part dinamitzadora de jornades, el suport en la recerca espònsors… i en definitiva és un motor que ens ajuda a activar la part enoturística que ens caracteritza.

Qui també ha volgut acompanyar-nos a la presentació de l’acord de vinculació ha estat el President del Consell Comarcal del Priorat, el senyor Xavier Gràcia, qui ha volgut començar la seva intervenció donant un missatge d’optimisme. “A la comarca sempre hem aconseguit tirar endavant, sent un exemple de superació i persistència. El turisme a la comarca ha crescut gràcies a l’esforç col·lectiu d’entitats com Priorat Enoturisme. Hem aconseguit un model de desenvolupament de qualitat. Un model excepcional, passant de ser un de les comarques més empobrides, a tenir renom internacional. 

El senyor Xavier Gràcia ha volgut agrair a Priorat enoturisme la feina que està fent cada dia de l’any i també “a l’AEHT per acollir una comarca com la nostra”.

Durant la presentació de l’Associació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport del president del Consell Comarcal del Priorat posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província o de la presidenta de la Diputació de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el continu nombre d’associacions locals i comarcals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació Provincial: “Hem renovat l’AEH Cambrils, creat l’AEH Tarragona ciutat, l’AEH Salou i l’AEH Conca de Barberà, entre altres”, comenta Pintado. “Els representants de cada entitat local ens trobem cada mes a la junta de l’associació provincial i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip, sobretot en aquests moments tan durs pel sector, en els que necessitem més que mai representar la diversitat del territori”

Comments are closed.