Tret de sortida a la millor temporada de creuers del Port de Tarragona

El passat 28 de març, la Costa Daurada va rebre el Saga Cruise Pearl II, la primera embarcació turística de gran capacitat que atraca al Port de Tarragona aquest any. D’aquesta manera es donava el tret de sortida al que es preveu que sigui la temporada amb més afluència en nombre de vaixells i de creueristes al sud de Catalunya: s’esperen un total de 55 embaracions i més de 80.000 creueristes, que suposen un 56% més dels que es van rebre l’any passat.

Aquesta iniciativa, engegada a principis del 2017 amb l’objectiu d’impulsar el turisme a la ciutat, és ja considerada com una de les fonts d’ingressos més importants d’aquest sector, que ha generat ja un impacte econòmic de gairebé 4 milions d’euros per tota l’àrea metropolitana de Tarragona. “Es tracta d’una activitat que té un impacte directe amb el territori, és molt important i benvingut”, assegura Josep Andreu, president de l’Autoritat Portuària de la ciutat. Es calcula que cada creuerista es gasta entre 70 i 120 euros de mitjana al dia realitzant activitats i visites o bé en restauració.

Tot i que en l’actualitat el major volum d’embarcacions que arriben al Port de Tarragona el gestiona l’empresa Costa Cruceros (un 70% de la totalitat), l’Autoritat Portuària no tanca les portes a noves oportunitats. El darrer mes de març, Tarragona com a destinació turística va presentar i impulsar la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada a la fira nord-americana Seatrade Cruise Global, on s’hi afirma haver aixecat molt d’interès i haver tancat nous acords que assegurin l’èxit de les properes temporades.

Fonts:https://delcamp.cat/tarragona/societat/laposta-tarragona-pels-creuers-major-impacte-economic-al-territori-mes-contaminacio

https://www.naciodigital.cat/tarragona/noticia/26623/millor/temporada/creuers/arrenca/al/port/tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *