Toni Massané, nou padrí de Terra i Taula

Toni_Massanes terra i taulaEl col·lectiu de productors i cuiners del Baix Penedès va anunciar el nomenament del cuiner, gastrònom i director de la Fundació Alícia, durant la celebració del seu primer aniversari, acte on també es va fer balanç de les activitats realitzades durant l’any 2013 i es van degustar diversos plats amb la garrofa com a protagonista maridats amb vins de la zona i música en viu.
A principis de desembre va tenir lloc als cellers Jané Ventura del Vendrell la celebració del primer aniversari de terra i Taula, on van assistir més d’un centenar de persones. L’acte va voler ser un reconeixement a la tasca feta durant tot l’any pels productors, viticultors/ enòlegs i cuiners de la zona que amb les seves propostes i iniciatives han donat a conèixer tot el procès d’elaboració i producció dels productes de la terra, i han transmès com poder utilitzar-los a la cuina per elaborar plats de gran exquisidesa.
Durant la celebració va haver-hi temps per tot. D’una banda, es va fer un balanç de tota la feina i les activitats que s’havien dut a terme durant aquest any, com ara jornades gastronòmiques o les xerrades, amb l’objectiu de donar a conèixer els productes i la gastronomia d’aquesta zona del nostre territori.
A continuació va tenir lloc l’agraïment públic a Xavier Mestres per l’apadrinament d’aquest primer any del col·lectiu, al que ha aconsellat i transmès la seva experiència com a cuiner i membre d’altres col·lectius o institucions. Tot seguit, es va presentar el que serà el nou padrí per l’any vinent, el cuiner, gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. En aquest sentit, el col·lectiu va assegurar que “és de gran importància per l’experiència i els coneixements que ens pot aportar gràcies a la seva trajectòria que el fa un dels gastrònoms més prestigiosos i reconeguts internacionalment”. L’objectiu serà crear sinergies entre Terra i taula i la Fundació Alícia, organitzant activitats conjuntes i de promoció. Massanés, per la seva banda, els va animar a seguir treballar intensament pel patrimoni culinari i el fet de cuinar, destacant la importància de fer-ho amb el producte del nostre entorn.
Un cop acabades les intervencions, es va donar pas a la segona part de l’acte en què els assistents van poder “tastar el Baix Penedès” a través de tots els sentits que va consistir amb Tastets de garrofa i productes del Baix Penedès, maridats amb vins, cava i música. Aquesta última va anar a càrrec del grup Avoi Jaçç Quarteti l’Associació de Músics del Baix Penedès que van realitzar un maridatge musical basat en la cerca de peces que expressaven els productes i els seus tastets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *