S'acomiada la temporada de la Ruta del Xató 2016/17

En els últims anys, la Ruta del Xató s’ha convertit en cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, envoltant l’entorn del món xatonaire. Una iniciativa que potencia l’activitat turística i gastronòmica de la zona i fa que augmenti la notorietat d’un plat tradicional, com n’és el Xató.

 
Emmarcat en un mirador a primera línia de mar al costat del preciós indret de la Confraria de Pescadors de Calafell; restauradors, tècnics de turisme, representants dels gremis, responsables polítics i periodistes, s’han reunit per fer balanç i acomiadar la temporada de la Ruta del Xató 2016/17
Jordi Corella, responsable de comunicació de la Ruta del Xató, ha fet una breu explicació de l’estratègia de comunicació, basada principalment a vincular al xató l’oferta i atractius del territori: Oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, festes populars, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques, etc… i les grans novetats de la Ruta del Xató 2016-17:

  • Eleccions xatonaires
  • El portal de packs turístics “XATÓ PLANS”
  • L’elaboració d’una salsa de xató per emportar a casa de Conserves Ferrer.

L’acte va continuar amb la intervenció de la Sra. Núria Carbó, presidenta de la Ruta del Xató, que ha donat els resultats de la campanya electoral per decidir quin és el millor xató del món.
2.241 persones han votat la millor recepta a través de les urnes situades als establiments adherits
. La població guanyadora ha estat Vilafranca del Penedès, seguida de Calafell, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Sitges. A les votacions del web de la Ruta del Xató els internautes han decidit que el millor xató és el de Vilanova i la Geltrú, seguit de Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Calafell i Sitges.

Núria Carbó ha agraït l’aportació de l’Ambaixador d’enguany, reconeixent públicament la seva implicació amb la Ruta del Xató i el seu entusiasme. Tot seguit, ha fet entrega d’un gran morter de marbre a Marc Gascons. Aquest ha explicat que s’ha sentit orgullós de representar la Ruta del Xató i el territori i que l’experiència li ha servit per inspirar-se i elaborar una esqueixada al seu restaurant de l’Empordà, els Tinars, inspirat amb la salsa de xató. Seguidament a extret la butlleta que ha fet guanyador del viatge a Roma a Joan Layunda Espacs i el Restaurant Els Fogons de Vilafranca.
Homenatge a Pere Tàpias
La temporada de Ruta del Xató 2016/17 s’ha acomiadat amb un homenatge a Pere Tàpias de Xavier Mestres, President de L’Institut Català de la Cuina i també ambaixador de la Ruta. Mestres ha fet memòria del seu enyorat amic, gastrònom i comunicador, fent un sentit repàs de la seva trajectòria i lloant la seva implicació amb el territori, la petita gastronomia del Garraf i la seva empatia, capacitat d’observació i intel·ligència.


MÉS INFORMACIÓ
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *