La Ruta del Xató omple d'activitats la temporada xatonaire

Calafell Joan Capdevila web

El passat mes de novembre es va donar el tret de sortida a la 17a edició d’aquesta  proposta de turisme gastronòmic  de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf basada amb el xató amb diverses activitats. Aquest any com a novetats s’han destacat les fires i mercats itinerants per les diferents poblacions de la marca que obren boca per a les xatonades populars que es durant a terme a inicis del 2014. El xef Nanu Jubany, és l’ambaixador d’aquesta nova edició.
Aquestes activitats se sumen a les tradicionals xatonades populars, que se celebren durant la temporada al territori; unes festes gastronòmiques on a més de tastar el xató, s’organitzen concursos de mestres xatonaires, tallers de cuina i altres activitats relacionades amb el territori i la seva gastronomia. Les altres xatonades populars de la temporada són la Xatonada Popular del Vendrell (2 de febrer de 2014), la Xatonada Popular de Calafell (9 de febrer de 2014), la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès (16 de febrer de 2014). Sitges proposa un menú de xató durant tota la temporada als establiments adherits i Calafell organitza unes jornades gastronòmiques del xató del 9 de febrer al 9 de març de 2014, amb menús de xató i la possibilitat d’aconseguir diversos premis.

RutadelXato_NanduJubany petita
La Ruta del Xató, va començar amb l’acte inaugural i el nomenament de Nanu Jubany com ambaixador de la Ruta del Xató 2013/14 i que va continuar, entre altres propostes,  a Vilanova i la Geltrú amb el Festival del Xató al Mercat del Centre, coincidint amb la Festa dels Mercats, que es va convertir en una gran festa ambientada amb música en viu on els visitants podien comprar i degustar tapes de màxima qualitat elaborades pels mateixos paradistes amb productes del mar i de la terra. A més, per acostar la Ruta al públic barceloní, es va realitzar una performance al Mercat de la Sagrada Família, on dos cuiners de la Ruta del Xató van anar per les parades del mercat adquirint els productes necessaris per preparar el xató, per tot seguit fer una demostració de com elaborar-lo davant del públic assistent.
“Menjar Xató té premi”
Com a novetat de la temporada, destacar la promoció “Menjar xató té premi”, amb premis tan atractius com un maridatge per a dues persones al restaurant Can Jubany de l’ambaixador Nandu Jubany, joguines Comansi, lots de vi o cava dels cellers adherits a la Ruta del Xató Albet i Noya, Jané Ventura, Mas Rodó, Oriol Rossell i Parés Baltà. La promoció, consisteix en un rasca-rasca que es lliurarà als comensals que tastin el xató en algun dels 52 restaurants adherits o en altres activitats de la Ruta del Xató, com són les xatonades populars o activitats promocionals en fires i mercats.
La Ruta del Xató està organitzada per Patronat de turisme del Vendrell, agència de promoció de turisme de Sitges, Patronat de comerç i turisme de Vilafranca del Penedès, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Turisme de Calafell; els gremis d’hostaleria de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, Sitges i Vilanova i la Geltrú, i compta amb el patrocini de la Do Penedès, Frigo, Anxoves de l’Escala, Comansi, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona i Catalunya Turisme i la col·laboració de Cafès Novell i Comerco i El Periódico com a mitjà oficial.
(Foto superior: Ruta del Xató- Calafell de Joan Capdevila)
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *