La Ruta del Xató ja està en marxa plena de novetats

unnamedDes del passat mes de novembre l’Alt i Baix Penedès i el Garraf s’omplen de gastronomia per gaudir amb tothom de la 20a edició de la Ruta del Xató, amb participació de restaurants i organització de festes populars a diverses poblacions que configuren el mapa xatonaire del nostre país. i plena de novetats.

El tret de sortida es va donar amb la presentació del titol de l’Embaixador Xatoniare que enguany ha estat per Marc Gascons, consolidat com una promesa culinària i com a referent de la cuina catalana al restaurant Tinars, que porta  amb la seva germana a Llagostera i que compta des del 2008 amb una estrella Michelin. Gascons, va explicar que al seu restaurant el Tinars, de sempre han fet xató però a la seva manera, i que com ambaixador tindrà el xató tota la temporada per qui vulgui anar a visitar-lo i gaudir-lo.

Primeres eleccions xatonaires

Aquests és la novetat més destacable de l’edició d’enguany. així, tots els amants del xató podran votar per la millor unnamed-1recepta a través de les urnes situades als establiments adherits. Un procés ràpid i senzill amb la finalitat de saber amb certesa quin és el xató que més agrada. El votant tan sols haurà d’omplir la butlleta amb la seva millor opció i inserir-la dins l’urna. Una forma de conèixer quin és el municipi on es fa el millor xató de la zona.

A més, els participant entraran al sorteig d’un viatge per a dues persones a una ciutat d’Europa que també gaudirà el restaurant guanyado com a recompensa de ser el millor establiment xatonaire. A la presentació, periodistes, restauradors, patrocinadors i també el nou ambaixador han pogut votar quin és el millor xató.

Actes destacats

21 de Novembre: Inauguració de la temporada 2016-2017
27 de Novembre: Festival del xató de Vilanova
5 de Febrer: Xatonada popular del Vendrell
12 de Febrer: Festa del xató Vilafranca del Penedès
12 de Març: Xatonada popular de Calafell

Turisme

Però la Ruta del Xató és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure.
Inclou més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles… Festivals,
museus, senderisme, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques i altres
activitats que et permetran gaudir-ne en parella, en família o amb d’amics.

Xató Tapa

Els millors restaurants de la regió t’ofereixen el seu talent culinari. Per això la Ruta inclou la Xató Tapa, un nou itinerari gastronòmic per bars i restaurants, que et permetrà assaborir tota la creativitat del xató en forma de tapa.

No podeu faltar a la cita gastronòmica més nostra!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*